Ruch1920 napisał(a):Przyłączam się i ja do śledzenia relacji.Pozdrawiam Cię Agata.
Tayla napisał(a):Trochę spóźniony ale widzę że dużo nie opuściłem
piotrf napisał(a):Tayla napisał(a):Trochę spóźniony ale widzę że dużo nie opuściłem
I całe szczęście , bo zdjęcia , Agatko , piękne
agata26061 napisał(a):Tutaj tempo znacznie przyspieszamy i za chwilę mijamy pomiar temperatury przed tunelem Sveti Rok:
(...)
I wjeżdżamy w mój ulubiony świat, gdzie niestety temperatura nas niemiło zaskakuje:
(...)
Okazuje się, że jest o stopień niższa niż przed tunelem! O co kaman? se myślę. Jak to?
Trajgul napisał(a):Ja nie wiem, czy te ich termometry nie są jakieś skopane, stąd może wzięła się legenda tunelu ciepło-zimno.
W ub. roku termometr przed tunelem Sveti Rok pokazywał 19 stopni, a termometr w samochodzie 29. A było gorąco. I jak tu wierzyć...
Katerina napisał(a):A na promie, jak na promie:
Na promie całkiem luźno i komfortowo mieliście...My na promie na Brač 17 września mieliśmy dziki tłum, a to przecież po sezonie..
Fajny opis drogi(autostrada) i zdjęcia z niej...Jeszcze 10 dni..
Trajgul napisał(a):Ja nie wiem, czy te ich termometry nie są jakieś skopane, stąd może wzięła się legenda tunelu ciepło-zimno.
W ub. roku termometr przed tunelem Sveti Rok pokazywał 19 stopni, a termometr w samochodzie 29. A było gorąco. I jak tu wierzyć...
jacencjusz napisał(a):Zazdroszczę pięknej pogody na promie. U nas dzieciaki były bardzo zawiedzione. Jak płynęliśmy na Hvar to wiało tak mocno, że baliśmy się, że odwołają przeprawę.
Kurtki przeciwdeszczowe które wzięliśmy w ostatniej chwili okazały się wybawieniem.
Za to potem było już tylko lepiej
wiolek_lp napisał(a):Czy aa wiem ? U mnie za każdym razem pokazywało 1 stopień różnicy, między ich termometrami a naszym w aucie...
Inna kwestia, że częst za tunelem dość pizga i ta temperatura nie jest wysoka, ale parę km dalej się normuje
Rafał78 napisał(a):Cześć Agata
Będę śledzić w miarę możliwości.
...a myślałem , że wylądujecie w Zavali
ale Ivan też jest super.
...no to wpadliście , bo po Hvarze już nic nie będzie takie proste
Pozdrav
Rafał78 napisał(a):Cześć Agata
Będę śledzić w miarę możliwości.
...a myślałem , że wylądujecie w Zavali
ale Ivan też jest super.
...no to wpadliście , bo po Hvarze już nic nie będzie takie proste
Pozdrav
dexter2011 napisał(a):Poczytam, bo ja tez za kilka dni pierwszy raz na Hvar
wiolek_lp napisał(a):Jak nie znajdę nic, co mnie bardzo oczaruję, to wracam 3 raz na Hvar
Powrót do Nasze relacje z podróży