No to teraz wiem skąd taki ruch na forum cromaniacy chorzy... witam w klubie, tak się zaczytałam, że nawet nie zauważyłam jak mi dzień "na leżąco" minął
To ja już nie wiem, życzyć nam zdrowia, czy nie?
m@rek napisał(a):moja żona znalazła jeszcze inne określenie: "loża szyderców"
maslinka napisał(a):walp napisał(a):"Teoria" nie dotyczy samej nazwy Škoji, ale tego, że różne wyspy (zarówno te pomiędzy Korčulą i Pelješscem oraz te przy Hvarze) są nazywane przez lokalnych mieszkańców tak samo - Škoji.
Aaa, wszystko jasne
Kasia, jak pisała, potrzebuje okularów, ja w tej chorobie chyba też źle widzę
Beatka73 napisał(a):Agatko, piękne zdjęcia udało Ci się ustrzelić na spotkaniu, aż łezka w oku ........I na parkingu trafiłaś niezłe grono, a Roxi się martwiła że nie zdążyła fotki strzelić tylu naklejkom na raz ,bo na spotkanie dobiegła ostatnia i się spieszyła ,a po wyjściu wielu aut już nie było.
ZytaS napisał(a):maslinka napisał(a):walp napisał(a):"Teoria" nie dotyczy samej nazwy Škoji, ale tego, że różne wyspy (zarówno te pomiędzy Korčulą i Pelješscem oraz te przy Hvarze) są nazywane przez lokalnych mieszkańców tak samo - Škoji.
Aaa, wszystko jasne
Kasia, jak pisała, potrzebuje okularów, ja w tej chorobie chyba też źle widzę
No to teraz wiem skąd taki ruch na forum cromaniacy chorzy... witam w klubie, tak się zaczytałam, że nawet nie zauważyłam jak mi dzień "na leżąco" minął
Katerina napisał(a):ZytaSNo to teraz wiem skąd taki ruch na forum cromaniacy chorzy... witam w klubie, tak się zaczytałam, że nawet nie zauważyłam jak mi dzień "na leżąco" minął
To ja już nie wiem, życzyć nam zdrowia, czy nie?
ZytaS napisał(a):Życzę zdrowia, musimy zebrać siły do wyjazdu w realu, chociaż ... chorować w takim towarzystwie to sama przyjemność
walp napisał(a):maslinka napisał(a):Żywica jest w tym rejonie Hvaru dużym problemem. Pamiętam, że sporo samochodów w ID miało pokrowce na karoserii z tego powodu. Zresztą nazwa campingu "Paklina" oznacza podobno właśnie żywicę.
Zgadza się.
agata26061 napisał(a):Na szczęście nie wżera się ta żywica w karoserię. Jest dość łatwa do zmycia, więc nie ma problemu z umyciem auta. My nasze myliśmy dopiero po powrocie do domu, bo kto to widział auto szorować na wczasach Wszystko zmyło się bez pronlemu
ZytaS napisał(a):agata26061 napisał(a):Na szczęście nie wżera się ta żywica w karoserię. Jest dość łatwa do zmycia, więc nie ma problemu z umyciem auta. My nasze myliśmy dopiero po powrocie do domu, bo kto to widział auto szorować na wczasach Wszystko zmyło się bez pronlemu
No właśnie, ale mój mąż tak nie uważa w zeszłym roku wracając z Hvaru, zamiast od razu na autocestę, jechaliśmy jadranką, żeby...umyć samochód w Makarskiej na stacji
agata26061 napisał(a):Szczególne podziękowania dla Roxi, która tym wszystkim się zajęła i dopięła wszystko na ostatni guzik. Wszystko wypadło tak jak trzeba!
m@rek napisał(a):Roxi napisał(a):... pozwolę sobie wstawić parę dobroci z Cro.pelkowego stołu.
człowiek głodny, jeszcze w pracy a Ty ... NIE MASZ LITOŚĆI
ZytaS napisał(a):Tayla napisał(a):ja pozostałości po żywicy i igiełki jeszcze po 2 miesiącach w różnych zakamarkach auta wynajdowałem:)
U nas tak samo: igiełki, wysypana zasuszona lawenda, kamyczki itp. Ale się rozmarzyłam...
pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo fajne spotkanie. Z jednej strony zazdroszczę , a z drugiej - podejrzewam, że mnie by nieśmiałość dopadła na takim spotkaniu i nie potrafiłabym się sensownie odezwać . Dlatego rozumiem forumowiczów, którzy np. widzieli kogoś znajomego przypadkiem na wakacjach, ale nie zagadali .
Tayla napisał(a):Było faktycznie bardzo miło, tylko jak to już kilka razy było wspomniane...krótko
Tayla napisał(a):Relacja super i dzięki Agata za przywołanie wspomnień z wakacji na Hvar
Roxi napisał(a):Organizacja tak sprawnie przeprowadzonego rzutu Cromaniaków to prawdziwa przyjemność!
Roxi napisał(a):Ktoś pytał o jedzonko... pozwolę sobie wstawić parę dobroci z Cro.pelkowego stołu.
)
piotrf napisał(a):m@rek napisał(a):człowiek głodny, jeszcze w pracy a Ty ... NIE MASZ LITOŚĆI
Dokładnie to samo miałem napisać . . .
Chyba obiad trzeba będzie przyspieszyć dzisiaj
r
m@rek napisał(a):agata26061 napisał(a):Widać, kto pierwszy rzuca się do ustrzelania naklejek
.... o Tyyyygusia-s napisał(a):Stała ekipa ławeczkowa niczym w Wilkowyjachagata26061 napisał(a):... Dojeżdżamy już do Jelsy, którą bardzo lubię:
...
Też z nimi raz posiedziałam, nawet mi się zsunęli żebym mogła usiąść
moja żona znalazła jeszcze inne określenie: "loża szyderców"
pomorzanka zachodnia napisał(a):Bardzo fajne spotkanie. Z jednej strony zazdroszczę , a z drugiej - podejrzewam, że mnie by nieśmiałość dopadła na takim spotkaniu i nie potrafiłabym się sensownie odezwać . Dlatego rozumiem forumowiczów, którzy np. widzieli kogoś znajomego przypadkiem na wakacjach, ale nie zagadali .
Ale sympatycznie wszyscy wyglądacie .
Powrót do Nasze relacje z podróży