Igłą pinii napisał(a):Agatko, kiedy ciąg dalszy relacji?
Abakus68 napisał(a):Przy nadrabianiu nieobecności na forum zdecydowanie łatwiej zapoznawać się z relacjami o mniejszej ilości stron, lub tymi, które z określonych powodów interesują pod kątem planów na przyszłość...
Zatem wczesny świt i popołudnie poświeciłem i zapoznałem się z Twoją relacją. Nie odniosę się jakoś dosłownie do ID. Znam i ja go z ludzika na GM i tunel przejechałem na YT parę razu i dalej mam wątpliwości co do Ivan Dolaca.
Abakus68 napisał(a):Chciałem się natomiast odnieść do Vrbovskiej. Znam ją tylko z relacji. Jedne mówią, iż nic wielkiego. Relacja IP jest natomiast wręcz wzdychająca do tej miejscowości. Powiem tak. Po pierwsze primo nie można się spodziewać, że odwiedzona w tym samym dniu miejscowość jako trzecia, czy czwarta zachwyci. Nie ma szans. Zmęczenie i przegrzanie się nawarstwia. Trudno o zachwyt, gdy myśli się o dzieciach, mężu... Czy w moim przypadku żonie. No tak to mamy zakodowane. Pisałem na zakończenie relacji z 2017 roku ze Splitskiej, że wyspa, na której wypoczywaliśmy da od siebie swoje skarby i bogactwo tylko wtedy gdy się jej poświęci czas... Gdy się wsłucha, zapatrzy, dotknie i powącha. Tak jest i z miejscowościami. Dobitnym dla nie przykładem była porównanie Milnej rok 2017 - fatalnie i 2018 - miodzio. Oraz trzecie podejście do Bolu. W jednej z piosenek Grechuta śpiewa tak
"...Lecz Ziemia ta z pięknym słońcem, księżycem
wyjawia wciąż tą niezwykłą różnicę
wszystko tu jest...tylko rozsądnie brać..."
No właśnie. Vrbovska, to jedna z takich ziem - trzeba rozsądnie z niej brać...
Abakus68 napisał(a):Pisz młoda istoto, pisz...
Wielki plus za samotne spacery... Ja takie uwielbiam...
Igłą pinii napisał(a):Faktycznie, na postrzeganie danej miejscowości składa się wiele czynników, wśród których nasze zmęczenie, głód czy wyjątkowy upał na pewno nie wpływają pozytywnie na późniejszą opinię. Zdzisław wywołał akurat Vrboską, którą wspominam z zachwytem, ale miałam ku temu idealne warunki - ciepły, ale nie upalny jesienny dzień, mało turystów, cisza, spokój i fantastyczna roślinność z idealnymi do zrywania granatami, winogronami. No, i nie mogę zapomnieć o jesiennym rzucie żółciutkich krokusów Ach, to było rok temu!
Basik_63 napisał(a):Melduję się i nadrabiam. Ale jakoś tak dla przekory zaczynam od końca.
agata26061 napisał(a):Basik_63 napisał(a):Melduję się i nadrabiam. Ale jakoś tak dla przekory zaczynam od końca.
Cześć. Cieszę się, że zajrzałaś. Moja relacja niestety już raczej ku końcowi się zbliża, ale niedługo już będzie u mnie 3 lipca i nasze spotkanie w Kokocie, więc kilka zdjęć zamieszczę Oczywiście o ile się uczestnicy zgodzą...
Basik_63 napisał(a):agata26061 napisał(a):
Cześć. Cieszę się, że zajrzałaś. Moja relacja niestety już raczej ku końcowi się zbliża, ale niedługo już będzie u mnie 3 lipca i nasze spotkanie w Kokocie, więc kilka zdjęć zamieszczę Oczywiście o ile się uczestnicy zgodzą...
Ja nie wyrażam sprzeciwu i czekam na nie z niecierpliwością.
wiolek_lp napisał(a):Dawaj Agatka dalej
I daj znać czy Pag zarezerwowoany, czy dalej szukacie...
Abakus68 napisał(a):Oni tam w Kielcach panie długo zwycięstwo trenera świętują, to i przygotowania do kolejnego odcinka rozsunięte w czasie:) Kiedyś była taka miara czasu - jedna Wenta...
Basik_63 napisał(a): czekam na nie z niecierpliwością.
piotrf napisał(a):. . . jeżeli z cierpliwością można, to też czekam:D
banankochan napisał(a):Super relacja na ten przymusowy wolny poniedziałek czekamy na zakończenie waszych HVAR'skich przygód i spacerów
nadia2014 napisał(a):Gorąca prośba
W przyszłym roku mamy zamiar wybrać się na Hvar i oczywiście gorąca prośba o fajne namiary na sprawdzone kwatery dla 4 osobowej rodziny ( dzieci wiek 5 15 lat) . mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Hmm ... skąd ja to znam U mnie nawet termin nie skonkretyzowanyagata26061 napisał(a):... Planów do tej pory żadnych konkretnych ale w styczniu koniecznie muszę to ogarnąć ...
gusia-s napisał(a):Gdzieś Ty się podziewała dziewczyno Może na Łysej Górze
Czemu Pag odpuszczony?Hmm ... skąd ja to znam U mnie nawet termin nie skonkretyzowanyagata26061 napisał(a):... Planów do tej pory żadnych konkretnych ale w styczniu koniecznie muszę to ogarnąć ...
Powrót do Nasze relacje z podróży