Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na wariackich papierach wyjazd...... z pontonem. 2010r.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:08

andrew_g napisał(a):Yo, Smoki3, siadam i ja :)

Właśnie wpłyneliśmy do przyczepy, i zaraz jedziemy po małe zakupu Ploće. Mam trochę nowych zdjęć, pisać będę pewnie jutro o 5 - 6 rano bo nie ma w godzinach porannych walki o laptopa :twisted: :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 09.08.2010 15:13

smoki3 napisał(a):...pisać będę pewnie jutro o 5 - 6 rano bo nie ma w godzinach porannych walki o laptopa :twisted: :lol:

Pisząc te słowa, spowodowałeś, że właśnie kilka osób zawału dostało ... :devil:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 09.08.2010 15:15

prawda?? toż to środek nocy ;) oczywiście na wakacjach :lol:
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 09.08.2010 15:15

nie wiem jak to się stało, ale wysłało mi dwa razy to samo :?

cóż czekam do rana na relację i duuużo zdjęć!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:17

Rysio napisał(a):
smoki3 napisał(a):
Wiem na liście dla Rysia, "smoki3" potrzebnych rzeczy do zabrania na ponton zapisałem dodatkowy zbiornik paliwa. Nie chciało mi się go targać, a teraz mam .........

W ogóle nie brałeś kanistra :lol: Bo ja zabieram 10l, ale raczej na gumjaku wozić nie będę bo 12 litrowy bak starczy mi wg wstępnych obliczeń na minimum 6-8 h pływania :)

:lol: Wziołem swój standartowy 23 l. Niestety mój mały 15KM smok potrafi na pełnych obrotach spalić 4-5 litrów paliwa na godzinę. Dzisiaj pływaliśmy okoł czterech i pół godzin, spaliłem około 10 l. Obroty trzymałem na połowie skali.

Pozdrawiam.

smoki3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:20

Serce w pasy napisał(a):Dopisuję się i ja do obserwowania.

Miło mi bardzo, Wasze komentarze mnie mobilizują. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.08.2010 15:22

jestem chetnie śledzę wasze losy :D tym bardziej ,żem jest też już prawie jedną nogą w JadranieObrazek
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:23

twister07 napisał(a):super relacja :) ja również siadam i czytam :)

Dziękuję bardzo, cieszę się że również Tobie się podoba. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:30

Argi napisał(a):
smoki3 napisał(a): Planujemy wypad na wyspę Hvar. Niestety na pewno mam za mały zbiornik paliwa ( prawdopodobnie pogranicze dystansu plus ewentualne powrotne tankowanie), by wybrać się do samego Hvaru.

Witaj. Super relacja.
Ja także zastanawiam się nad wypadem na Hvar albo na Brac (będę w Makarskiej). Jest to jednak dosyć daleko otwartym morzem i "trochę" się boję.
Niby sprzęt porządnie opływany w Polsce, zbiornik 23l, ale mimo wszystko to dosyć daleko.
Z drugiej strony, płynęlibyśmy praktycznie po trasie promów. Jakby co - chyba podejmą :lool:
Gdybym miał zapasowy silnik, na 100% popłynąłbym. A tak, to "i chciałabym, i boję się..." :mrgreen:
Udanego wypoczynku. Ja nie mogę się już doczekać...

Miałem ten sam dylemat, z miejsca mojego "parkowania" płynołem na wyspę Hvar około półtorej godziny, moja prędkość na pół gazu jakieś dwa, dwa i pół razy mniejsza od promu. Można by sprawdzić ile czasu płynie prom i pomnożyć to przez dwa- dwa i pół. Wyjdzie nam czas potrzebny do pokonania dystansu. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:33

longtom napisał(a):
smoki3 napisał(a):Właśnie wróciliśmy z trzygodzinnej wycieczki pontonem. Leżę sobie na materacu w cieniu pod figowcem, pisze relację i obrabiam zdjęcia. Czysta futurystyka - normalnie nie wierzę :!: :lol:
Serdecznie zapraszam, Karlowacko już gotowe. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3

normalnie sadysta :wink: :wink: :wink:

:lol: :lol: :lol: Apsolutnie sadyzm nie leży w mojej naturze.

Pozdrawiam.

smoki3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:37

Aldonka napisał(a):
smoki3 napisał(a):Ploće - "Obrzydliwe miasto ze wspaniałymi ludźmi".

Ja się zastanawiam tylko co takiego obrzydliwego jest w Ploce. Ot, zwykłe przemysłowo-portowe miasteczko, ok, trudno je porównać do Trogitu czy uwielbianego tu na forum Primosten ale żeby zaraz obrzydliwe?? :)

W Ploće od strony Dubrownika jest kilka nowych ładnych bloków, niestety wieżdżając od strony Makarskiej jest bardzo wiele zaniedbanych, brudnych bloków które nie sprawiają najlepszego wrażenia.

Pozdrawiam.

smoki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:40

weldon napisał(a):
smoki3 napisał(a):...pisać będę pewnie jutro o 5 - 6 rano bo nie ma w godzinach porannych walki o laptopa :twisted: :lol:

Pisząc te słowa, spowodowałeś, że właśnie kilka osób zawału dostało ... :devil:

Matko Kochana ! Nie chcę mieć nikogo na sumieniu. 8O

Pozdrawiam.

smoki3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:41

twister07 napisał(a):nie wiem jak to się stało, ale wysłało mi dwa razy to samo :?

cóż czekam do rana na relację i duuużo zdjęć!!

:lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2010 15:42

hajduczek napisał(a):jestem chetnie śledzę wasze losy :D tym bardziej ,żem jest też już prawie jedną nogą w JadranieObrazek

Zapraszamy i czekamy :!: :lol:

Gdzie planujecie wyjazd ?

Pozdrawiam.

smoki3
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 09.08.2010 15:59

smoki3 napisał(a):
hajduczek napisał(a):jestem chetnie śledzę wasze losy :D tym bardziej ,żem jest też już prawie jedną nogą w JadranieObrazek

Zapraszamy i czekamy :!: :lol:

Gdzie planujecie wyjazd ?

Pozdrawiam.

smoki3

Makarska....autokarem ....z biura podróży :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Na wariackich papierach wyjazd...... z pontonem. 2010r. - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone