Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na ratunek Grecji, czyli zdrada last minute

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 28.08.2015 19:27

Elafonisi cudna jak zawsze :) , ale przystanki winno-oliwkowe po drodze do niej, tez niczego sobie.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.08.2015 19:53

smile napisał(a):
Wtaj Tony! Twój zeszłoroczny relaks po Italii dał nam kilka cennych wskazówek :lol: I zazdroszczę tylu miejsc zwiedzonych na Krecie! Mam nadzieję, że nam za rok uda się tam wrócić :wink:

Ja trochę żałuję, że z dwóch tygodni auto mieliśmy tylko (i aż) pięć dni
Piszę tylko, bo co to jest na tak ogromną i piękną wyspę, a aż, bo Rodzina miała dość jazdy autem po italiańskiej eskapadzie (dwa tygodnie wcześniej) i ponad 6000 kilometrach

Muszę skomplementować Twój styl relacji i świetne obserwacje różnych miejsc, które pokazujesz

Pozdrowienia
tony
Marek40
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek40 » 28.08.2015 20:02

Zdążyłem jeszcze na te ostatnie godziny wycieczki :hut: :hut: :hut:
smile
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smile » 01.09.2015 20:49

maluszek napisał(a):Piękne miejsca.... czekam na więcej... :D

Oj tak, ta wycieczka była przepiękna :wink: Nie powiem, że przez upał najłatwiej się nie zwiedzało :roll: , ale teraz przez pryzmat czasu, cieszę się, że tyle miejsc zwiedziliśmy tego dnia :lol:

Pozdrawiam! :wink:

dangol napisał(a):Elafonisi cudna jak zawsze :) , ale przystanki winno-oliwkowe po drodze do niej, tez niczego sobie.

Dla nas szczególnie winne :oczko_usmiech:

tony montana napisał(a):
Ja trochę żałuję, że z dwóch tygodni auto mieliśmy tylko (i aż) pięć dni
Piszę tylko, bo co to jest na tak ogromną i piękną wyspę, a aż, bo Rodzina miała dość jazdy autem po italiańskiej eskapadzie (dwa tygodnie wcześniej) i ponad 6000 kilometrach

Muszę skomplementować Twój styl relacji i świetne obserwacje różnych miejsc, które pokazujesz

Pozdrowienia
tony

Oj tak od kilku dni pochłaniam Twoją relację z Apulii :hearts: I to ja podziwiam :wink: TAKA ilość miejsc zwiedzonych. Chyba trzeba zacząć brać przykład :idea: :?: :oczko_usmiech:

I dziękuję za miłe słowa :-D

Marek40 napisał(a):Zdążyłem jeszcze na te ostatnie godziny wycieczki :hut: :hut: :hut:

Zapraszam już na kolejną :wink:

Dzień V - 26.07. NIEDZIELA

Od rana standardowo : leżak-piwko/gin z toniciem/woda/ewentualnie aparat. Więc Was jeszcze trochę POMĘCZĘ zdjęciami 8)

DSC_1159.JPG

Dzisiaj to ja wspinam się pofociować :mrgreen:

DSC_1172.JPG

DSC_1173.JPG

DSC_1174.JPG

DSC_1187.JPG

DSC_1211.JPG

Zdecydowanie najbardziej ekstremalna trasa tego południa :roll: :wink:

DSC_1212.JPG

Po obiedzie wybieramy się w przeciwną stronę niż do Plakias: do Damnoni. Trasa przebiega przez świetne schody z hotelu. Idziemy jakieś 20 minut w jedną stronę, trasa bardzo przyjemna, łatwa.

DSC_1217.JPG

DSC_1218.JPG

DSC_1224.JPG

DSC_1230.JPG

DSC_1231.JPG

DSC_1235.JPG

DSC_1239.JPG

DSC_1242.JPG

DSC_1243.JPG

DSC_1244.JPG

DSC_1247.JPG

DSC_1248.JPG

DSC_1250.JPG

DSC_1259.JPG

Jak widać trasę można spokojnie pokonać rowerem :lol:

DSC_1260.JPG

:hearts: :hearts: :hearts:

DSC_1262.JPG

DSC_1263.JPG

DSC_1264.JPG

I teraz następuje największa atrakcja! Dawid zrobił jakieś 30 zdjęć, tym miłym stworzeniom :mrgreen:

DSC_1265.JPG

DSC_1273.JPG

PRZEMIŁYM :mrgreen:

DSC_1274.JPG

Nawet ładne kwiatki tu rosną :wink: Swoją drogą rezydentka mówiła nam, że tutaj tak baaaardzo sucho. Chyba na Pagu nie była :?: :wink:

DSC_1277.JPG

DSC_1281.JPG

I powoli naszym oczom ukazuje się Damnoni.

DSC_1288.JPG

Damnoni okazuje się niezwykle "zieloną" miejscówką :lol:

DSC_1293.JPG

DSC_1297.JPG

DSC_1302.JPG

Naszym głównym celem było zobaczenie tej oto zatoczki:

DSC_1304.JPG

Chcieliśmy się wykąpać, ale ilość osób jakoś nas zniechęciła. Poza tym poprosiliśmy przemiłą Polkę mieszkającą od 13 lat w Plakias o zrobienie zdjęcia. I tak zagadaliśmy się przez około pół godziny :mrgreen:

Można też dojść (ale w porządnych butach- nie sandałkach) do takiej urokliwej zatoczki:

damnoni.png

My jednak ze względu na zdecydowanie zły stan obuwia decydujemy się już wracać do hotelu.

W drodze powrotnej natrafiamy na takie oto COŚ:

DSC_1310.JPG

Na koniec jeszcze niezła niedzielna kolacyjka :oczko_usmiech:

20150726_193514.jpg

20150726_193518.jpg

20150726_194400.jpg

Do zobaczenia! :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
smile
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smile » 08.09.2015 20:42

Gdy pogoda nakazuje przestawić się na tryb jesienny, wrócę jeszcze na chwileczkę do cudownych greckich upałów, które bardzo uwielbiam :oczko_usmiech:

Chciałam również serdecznie pozdrowić moje forumowe koleżanki, czyli Madzię i Karolę, które akutalnie wypoczywają odpowiednio w Chorwacji i Turcji :wink:
Dziękuję dziewczyny! Wasze zdjęcia niezwykle "ocieplają" mi pogodę w Polsce :mrgreen: Te niebieskości na fotach od razu sprawiają, że mam uśmiech na twarzy :lol: :roll: NO I CZEKAM NA WASZE RELACJE! :oczko_usmiech:

Dzień VI - 27.07. poniedziałek

Poniedziałek był bardzo leniwym dniem. "Wędrówki" to jedynie z leżaka do wody/baru były :roll: A co! Trochę trzeba było się zrelaksować :mrgreen:

Jednak nasza ciekawość daje za wygraną i po obiedzie wybieramy się w kierunku centrum spa. Gdy wracaliśmy z Plakias zauważyliśmy tam obalony płot i prowizoryczne przejście. Nie sprawdzaliśmy w internecie dokąd ta dróżka może prowadzić. Przypuszczaliśmy jedynie, że może to być droga również do Plakias. :oczko_usmiech:

DSC_1370.JPG

DSC_1371.JPG

DSC_1376.JPG

DSC_1377.JPG

DSC_1379.JPG

DSC_1380.JPG

DSC_1378.JPG

DSC_1381.JPG

Droga jest bardzo przyjemna, idzie się po betonie wymieszanym z kamyczkami :wink: Jednak po około 15 minutach trasy, zauważamy TO :

DSC_1385.JPG

Czyli koniec naszej trasy :mrgreen: Przypuszczamy, iż właściciel hotelu chciał zrobić fajną drogę do Plakias, bo są w sumie dwie: przez góry albo krętą drogą. Jednak na swojej drodze napotkali kamień i nie dało się nic z tym zrobic :roll:
Przeczuwaliśmy, że ta trasa może nas doprowadzić donikąd. Ale i tak było fajnie! Oczywiście starałam się iść na paluszkach, ponieważ napotykaliśmy czasami na spore kamienie na "drodze". :roll:

Wieczór spędzamy już standardowo przy winku z sympatyczną parą z Gdańska, z którymi kolejnego dnia wybierzemy się w końcu do c-y-w-i-l-i-z-a-c-j-i :mrgreen: Trochę nam tego brakowało :wink:

Wracając idziemy ponownie w kierunku centrum spa, pstryknąć fotkę :wink:

20150727_233824.jpg

Pozdrawiam cieplutko! Angelika :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.09.2015 21:03

Zainteresowany Kretą również sobie przycupnę...
magda7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda7 » 14.09.2015 20:10

Ja tu sobie powoli osładzam powrót do polskiej rzeczywistości Twoją relacją, a tu taki miły akcent, dziękuję! :* I melduję się na pokładzie! Wspaniała relacja i zdjęcia pierwsza klasa, WINCYYYYJ! :))))
karola31011
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karola31011 » 15.09.2015 07:17

ojej jak milutko :hearts: ja również się melduję! :) i siadam z kawką by nadrobić zaległości z Tojej cudownej relacji :) wpominając przy tym wczorajszy wschód słońca na wubrzeżu Egejskim..... 8)
smile
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smile » 15.09.2015 21:23

Torac napisał(a):Zainteresowany Kretą również sobie przycupnę...

Zapraszam :wink: Uważam, że Grecja zaczyna intrygować coraz więcej cromaniaków. Nie dziwię się, jest inna niż Chorwacja, ale równie piękna :D

magda7 napisał(a):Ja tu sobie powoli osładzam powrót do polskiej rzeczywistości Twoją relacją, a tu taki miły akcent, dziękuję! :* I melduję się na pokładzie! Wspaniała relacja i zdjęcia pierwsza klasa, WINCYYYYJ! :))))

Magda, to ja baaaaardzo dziekuję! :oops: Jestem w trakcie pisania o wycieczce do Rethymno :lol: Zrobię Ci mały przedsmak Twojego KOLEJNEGO wyjazdu! :twisted: (Ewidentnie masz za dobrze) :smo: Bo chyba już mówiłam, że strasznie Ci zazdroszczę? :lol:

karola31011 napisał(a):ojej jak milutko :hearts: ja również się melduję! :) i siadam z kawką by nadrobić zaległości z Tojej cudownej relacji :) wpominając przy tym wczorajszy wschód słońca na wubrzeżu Egejskim..... 8)

Karolina cieszę się, że już wróciłaś :* I że mogę Ci umilić powrót po wakacjach :wink: A Wy jak tam? Byliście na jakiś wycieczkach fakultatywnych? Lot nocą pewnie piękny? :D
MARK1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MARK1 » 16.09.2015 10:27

Witam,
że ja o tym drzewie nic nie wiedziałem :oops: , a byłem tak blisko :idea:
Ciekawe zakątki, niektóre znajome, ale tego drzewa ominiętego żałuję
Pozdrawiam :papa:
karola31011
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karola31011 » 16.09.2015 11:41

Głowę miałam cały czas przyklejoną do okienka :D nocą światełka, a za dnia.. jeszcze piękniej!! chyba nigdy mi się to nie znudzi ;)
nie byliśmy na żadnych wycieczkach.. jedynie w sąsiadującej miejscowości :) z moim M. ciężko o jakikolwiek spacer :( bo za gorąco, bo nóżki bolą, itp... :evil: ale nie dałam za wygraną i Turunc obeszliśmy kilka razy ;) a było po czym się wspinać.. :D ale nie będę tutaj spamować, to w końcu Twoja relacja :-P może uda mi się napisać swoją, ale wiesz Angelką jak to z pisaniem u mnie :oops:
czekam na więcej! i już smutam, że coraz bliżej końca Waszej wycieczki.. a na następną będę musiała czekać do następnych wakacji :( i co ja będę na wykładach czytać??? :cry:
smile
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smile » 18.09.2015 23:58

MARK1 napisał(a):Witam,
że ja o tym drzewie nic nie wiedziałem :oops: , a byłem tak blisko :idea:
Ciekawe zakątki, niektóre znajome, ale tego drzewa ominiętego żałuję
Pozdrawiam :papa:

My też wcześniej nie wiedzieliśmy o tym drzewie oliwnym, czasami wyjazdy z biurami podróży nie są złe :wink: Ja natomiast żałuję bardzo wąwozu Samari :oops: Więc wyczekuję go u Ciebie :lol:

Pozdrawiam :wink:

karola31011 napisał(a):Głowę miałam cały czas przyklejoną do okienka :D nocą światełka, a za dnia.. jeszcze piękniej!! chyba nigdy mi się to nie znudzi ;)
nie byliśmy na żadnych wycieczkach.. jedynie w sąsiadującej miejscowości :) z moim M. ciężko o jakikolwiek spacer :( bo za gorąco, bo nóżki bolą, itp... :evil: ale nie dałam za wygraną i Turunc obeszliśmy kilka razy ;) a było po czym się wspinać.. :D ale nie będę tutaj spamować, to w końcu Twoja relacja :-P może uda mi się napisać swoją, ale wiesz Angelką jak to z pisaniem u mnie :oops:
czekam na więcej! i już smutam, że coraz bliżej końca Waszej wycieczki.. a na następną będę musiała czekać do następnych wakacji :( i co ja będę na wykładach czytać??? :cry:

Karola wierzę w Ciebie i będę Cię motywować :mrgreen: Zobaczamy jeszcze co się wyklaruje z Sylwestrem, może będzie okazja do napisania relacji :?: może nie.
Jest mnóstwo pięknych relacji, więc będziemy czytać razem :lol: I może snuć plany na kolejne wakacje? 8)

Dzień VII- 28.07 wtorek

Poznana przez nas para z Gdańska miała na ten dzień zarezerwowane auto z Itaki. Postanowiliśmy, iż zabierzemy się z nimi, tym bardziej, że sami chcieliśmy wybrać się do Rethymno na własną rękę. Okazało, się jednak, że auto zostało dostarczone pod nasz hotel dnia poprzedniego o 21, a nie jak przekazała nam nasza rezydentka o 9 rano we wtorek.... :roll: Wyszło jak wyszło, na szczęście nie było problemu z zamówieniem taxi z naszego hotelu :boss: Tak więc na godzinę 14.00 po obiedzie planujemy wyjazd.

10 minut przed czasem (!) podjeżdża pod lobby biały mercedes :mrgreen: Taksówkarz to młody chyba Grek :lol: , który przez całą drogę w ogóle się do nas nie oddzywa :roll: Za trasę płacimy 50 euro.

Z Calypso do Rethymno jedziemy niecałe 50 minut (z postojem 5-cio minutowym, gdyż przed nami auto z busem urządziły sobie małą pogaduszkę) :mrgreen:

Miejscowość Rethymno, Retimno, Rettimo (ehh mnogość wyrazów oznaczająca to samo :wink: ) jest trzecim pod wzg wielkości miast na Krecie.
Podczas wycieczki na Elafonisi, przewodniczka powiedziała nam, iż mieszkańcy Krety czują się w pierwszej kolejności Kreteńczykami, dopiero później Grekami. Najprawdopodobniej wynika to z faktu, iż w latach 1898 - 1913 Kreta była autonomicznym państwem.
Zauważamy to przede wszystkim na pamiątkach, pocztówkach itp. Większość z nich to pozdrowienia z Krety :wink:

Zwiedzanie rozpoczynamy od małego parku, w którym w cieniu łapiemy oddech przed upałem :wink:

DSC_0001.JPG

DSC_0002.JPG

DSC_0004.JPG

Po wyjściu z klimatyzowanego samochodu czujemy się jak w piekarniku. Jak widać nie wszyscy :roll:

DSC_0006.JPG

Wreszcie możemy pospacerować po bardzo klimatycznych dla nas uliczkach....

DSC_0029.JPG

DSC_0030.JPG

DSC_0032.JPG

Podziwiając przy tym piękne suweniry :hearts:

DSC_0024.JPG

DSC_0043.JPG

DSC_0138.JPG

I nam po 5 godzinach spaceru udaje się coś kupić :roll:

DSC_0146.JPG

Ogromnie zauroczyły nas wystroje barów, restauracji....

DSC_0033.JPG

Dobra, tego akurat nie rozumiem :mrgreen:

DSC_0035.JPG

Ale idziemy dalej :wink:

DSC_0036.JPG

DSC_0044.JPG

DSC_0098.JPG

DSC_0099.JPG

DSC_0100.JPG

DSC_0101.JPG

DSC_0102.JPG

Pora na tzw "must see".

Idziemy na plac Platanos, by zobaczyć fontannę Rimondi, która została wybudowana przez Wenecjan.

DSC_0016.JPG

Następnie zmierzamy uroczą uliczką do Fortezzy.

DSC_0051.JPG

DSC_0057.JPG

DSC_0059.JPG

DSC_0065.JPG

DSC_0068.JPG

DSC_0079.JPG

Wstęp kosztuje 4 euro. W tym miejscu przyznaję się, że nie zdecydowaliśmy się na wejście :oops: Standardowa wymówka: upał. :(

Nasi znajomi również odpuszczają, lecz mają ochotę na greckie frappe. My nie pijemy kawy (tak, tak i żyjemy :mrgreen: ), ale idziemy z nimi. Wybieramy kawiarnię Kolumbię widoczną na zdjęciu po lewej stronie.

DSC_0067.JPG

Fajnie przyjść tu wieczorem ze znajomymi, jest tu sporo ciekawych gier :lol:

DSC_0088.JPG

DSC_0090.JPG

My jednak udajemy się na dalszy rekonesans po starym mieście :hearts: :hearts: Barakowało nam trochę tego! :wink:

DSC_0095.JPG

Znalazłam swoją nową furę :mrgreen:

DSC_0104.JPG

Nawet drugą :!:

DSC_0106.JPG

O i jeszcze ta fajna!

DSC_0130.JPG

I znajdujemy nawet owocki :mrgreen:

DSC_0103.JPG

I dalej już tylko uliczki w popołudniowo-wieczornym świetle :hearts:

DSC_0111.JPG

DSC_0114.JPG

DSC_0118.JPG

DSC_0119.JPG

DSC_0120.JPG

DSC_0121.JPG

DSC_0128.JPG

DSC_0129.JPG

DSC_0142.JPG

Było też kilka rzeczy na zimniejsze wieczory :lol:

DSC_0135.JPG

Chcemy też spróbować wreszcie czegoś typowo greckiego, więc wybór pada na pyszny gyros za 2,5 euro. Nam bardzo smakował :D

DSC_0133.JPG

Chcemy obejrzeć również port, jednak idąc wzdłuż niego, co chwilę jesteśmy nachalnie nagabywani przez kelnerów. Bardzo nam się to nie podoba i szybko stąd uciekamy :evil:

DSC_0147.JPG

DSC_0148.JPG

DSC_0149.JPG

O 20 godzinie idziemy na postój taksówek. Wracamy również super hiper wypasionym białym mercedesem, ale tym razem z bardzo sympatycznym Grekiem, który przez cała podróż opowiada nam o swoim życiu, pyta o nasze. Mimo, iż utargowaliśmy z nim 45 euro (wiecie my z wlkp jesteśmy :mrgreen: ) to i tak dajemy napiwek, ponieważ był przesympatyczny.

Wycieczka ogromnie nam się spodobała, zdecydowanie poczułam klimat tych uliczek. Nie mamy co prawda dużego porównania, ale bardzo dobrze oceniamy Rethymno :hut:

Na koniec wrzucam jeszcze kolację, ale z poprzedniego dnia. :roll: Chyba mówiłam, że było dobre? :mrgreen:

20150727_194745.jpg

Do zobaczenia :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.09.2015 06:03

My tez bylismy w Rethymno w strasznym upale...
Fontanna Rimondich jak dla mnie fajne cudenko zrobilem w tym miejscu sporo fotek
Do twarzy Ci z nowym srodkiem lokomocji ;)
Czekam na cd ;)
magda7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda7 » 26.09.2015 23:22

O, o, o! Ten wpis wyjątkowo mnie zaintrygował :mrgreen: Restauracje rzeczywiście klimatyczne.. i uliczki! :) Nagabywaczy nie trawię, w tym roku raz dałam się skusić przez takiego w Chorwacji na kalmary i 50kn nie moje, a żołądek ledwie podrażniony ;). Czekam na ciąg dalszy, jest super! :)
smile
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) smile » 19.11.2015 20:17

Dzień VIII- 29.07 środa

Oj trochę czasu potrzebowałam, aby zabrać się za ostatnią część relacji :roll:

Niestety już nic nie będziemy zwiedzać, ponieważ wylot z Chanii mamy o godz. 11.00, a więc wyjazd z hotelu o godz. 7.00... My jak to już na każdym wyjeździe bywa pakujemy się pół godziny przed planowaną godziną wyjazdu :twisted: Zawsze ciężko nam opuścić miejsce urlopu i maksymalnie przeciągamy pakowanie :mrgreen: Rzucamy rzeczy do walizek, nieco bardziej uważając na winko :lol: Dzień wcześniej oczywiście zapomnieliśmy o spuszczeniu powietrza z materaca, więc zostaje on okrutnie potraktowany nożem i widelcem :roll:

A na lotnisku nieco zamieszania ze wzg na dużą ilość ludzi i małą powierzchnię lotniska, ale jakoś dajemy radę :wink:

Z uśmiechem na ustach, ale lekkim smutkiem w sercu ostatnie zdjęcie z Grecji :lol:

DSC_0482.JPG

W Poznaniu całe 20°C do tego wieje niesamowicie :(

20150729_145122.jpg

Generalnie jestem bardzo zadowolona z tej wycieczki. Widoki, plaże, jedzenie :lol: na wielki plus. Po tym wyjeździe chciałabym jeszcze Grecję kiedyś odwiedzić :lol: . (Niestety smutne wieści dochodzą mnie z Lefkady, która również była brana pod uwagę podczas tegorocznych wakacji-mieliśmy już nawet zarezerwowany wyjazd :( )
Ponadto napisaliśmy reklamację do biura podróży ze wzg na niedotrzymanie kilku warunków umowy (jak już wiecie chodzi o pokój i łazienkę). Itaka przyjęła naszą reklamację, a w ramach rekompensaty dostaliśmy 200 zł zniżki do wykorzystania przez 2 lata.

Kończąc już moją podróż chciałabym OGROMNIE PODZIĘKOWAĆ WAM DRODZY CZYTELNICY, że byliście ze mną. :lol: Dziekuję wszystkim co komentowali oraz czytali moje mniej lub bardziej zgrabne zdania! :oczko_usmiech: :mrgreen:

Pozdrawiam, Angelika. :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Na ratunek Grecji, czyli zdrada last minute - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies