napisał(a) kulka53 » 01.10.2008 07:08
Co prawda nie byłem w Chorwacji (ani nigdzie indziej za granicą) w latach 80-tych więc nie wiem jak tam wtedy było, ale w tym roku zauważyłem, ze przeważają tam samochody z rejestracjami z Krakowa, Katowic i Opola, no i okolic tych miast. Nawet Wrocław nie był jakoś szczególnie licznie reprezentowany.
Ale mogę też napisać takie spostrzeżenie, że w porównaniu do pierwszej połowy czerwca, w drugiej połowie września tego roku było ZNACZNIE więcej Polaków w południowych rejonach Chorwacji.
Krzyżak napisał(a):Polecam Dębki (...) ze względu na olbrzymią i piękną plażę
Ja też niezmiennie polecam Dębki i właściwie z tych samych powodów. Ale jeszcze bardziej polecam Białogórę - plaża taka sama, a miejscowość i okolice - jeszcze przyjemniejsze.
Krzyżak napisał(a):trochę się dziwię osobom jeżdżącym rok w rok do Cro, szczególnie w to samo miejsce.
Ja się właściwie nie dziwię, ale pod warunkiem, że tak jak ja spędzają drugi urlop w tym samym roku zupełnie gdzie indziej
Myślę, ze dobrą alternatywą na letni urlop byłaby (jak już to wcześniej pisano) Norwegia, a jak chce się trochę pozwiedzać - również kraje nadbałtyckie, gdzie jak się trafi na pogodę to i poopalać się można na praktycznie zupełnie pustych plażach