Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na przyszly rok Chorwacje odpuszczam !!!

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 29.09.2008 22:26

gosku24 napisał(a):Jak byłam po raz pierwszy nad adriatykiem w 1987,to wiedziałam,że będe tam wracać.
Wróciłam dopiero trzy lata temu.Przez te wszystkie lata bywało się w różnych miejscach,ładnych,miej ładnych.Napewno jak los pozwoli,to będe wracać do Chorwacji.Dla siebie nie widze lepszego miejsca na udane wakacje.

Jak większość tu obecnych :)
Jest wiele pięknych miejsc na świecie. I jedno ( no, może dwa :wink: ) , do których chce się wracać.
Rok 1987 musiał być magiczny :) Wtedy też zaczęła się przygoda z Cro mojej żony. Ale Cro czekała na nas też ... 17 lat 8)
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 30.09.2008 14:23

:D
W tym czasie(lata 80-te) najwięcej przyjeżdżających Polaków na Bałkany,to było właśnie z mojego regionu ,jak również z Krakowa,bądż okolic.To były lata kiedy się jeżdziło handlować,a przy okazji coś zobaczyć. :D
Ostatnio edytowano 30.09.2008 15:29 przez gosku24, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 15:11

Masz rację...wiele osób w Rogoźnicy spotkałem z Bolesławca i Zgorzelca...
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 30.09.2008 15:37

Odpowiedziałam na post PLAVACA
A ty piszesz o czasie terażniejszym.Czytaj uważnie.

Dla ścisłości poprawiłam swój poprzedni post :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.09.2008 15:41

Oczywiście, odpowiedziałem w czasie teraźniejszym bo tak tego lata było...i co w tym złego, że nawiązałem do tematu...może nadal tak jest...
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 30.09.2008 16:33

Gosku - to może razem handlowałyście :)
No, ale kto wtedy nie handlował :wink:
Ale Alessandro też ma rację - co to jest 17 lat . Moja żona nic się nie zmieniła ... 8)
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 30.09.2008 16:49

Allesandro77 absolutnie masz rację co do tego lata.Wcale nie zaprzeczam.
Krzyżak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzyżak » 30.09.2008 20:09

Haweł napisał(a):Mam juz dosc takich upalow...Musze sobie odpoczac od nich...Mysle nad POLSKIM MORZEM i KASZUBAMI...Mam rok na szukanie czegos ciekawego,na pewno nie apartament,tylko hotel,pensjonat...Zero stania przy garach,zmywania...Tym bardziej,ze Chorwaci moga odwiesic zakaz wwozu zywnosci...

Witam,

Polecam Dębki (przynajmniej blisko do Gdańska) oraz okolice Wolina. Dębki - szczególnie ze względu na olbrzymią i piękną plażę. Byłem tam dość dawno, ale wiem od znajomych, że nadal jest tam równie pięknie.

A chłodniejsza pogoda - wręcz sprzyja zwiedzaniu, o ile taką formę wypoczynku lubisz.

Z drugiej strony - trochę się dziwię osobom jeżdżącym rok w rok do Cro, szczególnie w to samo miejsce. Ale w końcu różni są ludzie, mają różne priorytety i preferencje. :wink: Osobiście wolę inaczej.

BTW, może coś na zachód od Polski - Belgia, północna czy północno-zachodnia Francja (np. Bretania). Troszkę zdjęć widziałem i wygląda zachęcająco. A temperatury dużo niższe. Sam chętnie zwiedziłbym te kraje i w/w rejony.

Pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 01.10.2008 07:08

Co prawda nie byłem w Chorwacji (ani nigdzie indziej za granicą) w latach 80-tych więc nie wiem jak tam wtedy było, ale w tym roku zauważyłem, ze przeważają tam samochody z rejestracjami z Krakowa, Katowic i Opola, no i okolic tych miast. Nawet Wrocław nie był jakoś szczególnie licznie reprezentowany.
Ale mogę też napisać takie spostrzeżenie, że w porównaniu do pierwszej połowy czerwca, w drugiej połowie września tego roku było ZNACZNIE więcej Polaków w południowych rejonach Chorwacji.

Krzyżak napisał(a):Polecam Dębki (...) ze względu na olbrzymią i piękną plażę

Ja też niezmiennie polecam Dębki i właściwie z tych samych powodów. Ale jeszcze bardziej polecam Białogórę - plaża taka sama, a miejscowość i okolice - jeszcze przyjemniejsze.

Krzyżak napisał(a):trochę się dziwię osobom jeżdżącym rok w rok do Cro, szczególnie w to samo miejsce.

Ja się właściwie nie dziwię, ale pod warunkiem, że tak jak ja spędzają drugi urlop w tym samym roku zupełnie gdzie indziej :D

Myślę, ze dobrą alternatywą na letni urlop byłaby (jak już to wcześniej pisano) Norwegia, a jak chce się trochę pozwiedzać - również kraje nadbałtyckie, gdzie jak się trafi na pogodę to i poopalać się można na praktycznie zupełnie pustych plażach
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Na przyszly rok Chorwacje odpuszczam !!! - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone