Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na przyszly rok Chorwacje odpuszczam !!!

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.09.2008 11:01

Sławomir Wocial napisał(a):
Haweł napisał(a):
Adam,K napisał(a):Adriatyk w zimę jest prawie tak ciepły, jak Bałtyk latem. :(

Tylko w zimie nie mam urlopu :),zmuszony jestem na wyjazd latem w wakacje :).

To dziwne, ja mam urlop kiedy chcę... urlopu nie bierze się wtedy kiedy pasuje??

Jestem na swoim...i w zimie mam dobry okres,a w lecie lipe,wiec chyba nie musze tlumaczyc...
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 22.09.2008 12:37

Sławomir Wocial napisał(a):To dziwne, ja mam urlop kiedy chcę... urlopu nie bierze się wtedy kiedy pasuje??

Ano nie, jest trochę zawodów, w których urlop ma się wtedy, kiedy jest nań sezon.
Pomijając już takie przypadki, kiedy urlop bierze się wtedy, kiedy pracodawca łaskawie wyrazi zgodę.
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 22.09.2008 14:04

No tak, ale żeby od razu Kaszuby ... morze Nasze morze ...

mówisz: za ciepło? Chmm, proponuję więc Węgry. Nie żeby coś konkretnego. Jest tam nieco cieplej niż nad szacownym Bałtykiem. Nie tak daleko, no i nie tak drogo jak w Polsce.
Choć z drugiej strony: dlaczego nie Chorwacja? Zbyt piękna? Bo ciepło przecież nie może być na nie :oops:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.09.2008 15:00

moscatel napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):To dziwne, ja mam urlop kiedy chcę... urlopu nie bierze się wtedy kiedy pasuje??

Ano nie, jest trochę zawodów, w których urlop ma się wtedy, kiedy jest nań sezon.
Pomijając już takie przypadki, kiedy urlop bierze się wtedy, kiedy pracodawca łaskawie wyrazi zgodę.

Znaczy co, sezon na urlop? :) w okresie letnim to może się jedynie w d...pocałować. :)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.09.2008 15:31

moscatel napisał(a):

Znaczy co, sezon na urlop? :) w okresie letnim to może się jedynie w d...pocałować. :)

Sławku--wiesz czym się zajmuję, wyobrażasz sobie mnie zamykającego sklep latem :?: Nie ma lepszego sezonu na zarobek, to tak jakbym wyjechał na ferie nie myśląc o klientach szukających mojego towaru.
Nasz sezon na urlop jest wymuszony przez Wasze wyjazdy.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 22.09.2008 15:41

:) heh , podczas mojego pobytu 15-25.07 w Mimicach , nie było aż tak upalnie .. 7 dni pogody , często zachmurzone , 3 dni ostatnie Bura , zimno , jadran 19 stopni , więc w porównaniu z innymi krajami jakie odwiedziłem , mam na myśli te południowe ; ) ( Hiszpania , Włochy , Bułgaria , Grecja )
w Chorwacji było najzimniej ;)) , mimo wszystko "HRVATSKA VOLIM TE =)"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.09.2008 16:04

Brat w tm roku 08.2008 urlop spędzał w Jastarni . Zabukował cztery tygodnie ,wrócił po trzech .Cytować nie będę co miał do powiedzenia na temat pogody . Ja już wolę Adrjatyckie upały i klimaty.

Obrazek
Pozdrawiam. :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 22.09.2008 16:09

maciek1956 napisał(a):
moscatel napisał(a):

Sławku--wiesz czym się zajmuję, wyobrażasz sobie mnie zamykającego sklep latem :?: Nie ma lepszego sezonu na zarobek, to tak jakbym wyjechał na ferie nie myśląc o klientach szukających mojego towaru.

Ale generalnie mógłbyś :) czyli masz urlop kiedy chcesz :)
Pamiętasz co byłem u was? Rozkręciłem rowery na czynniki pierwsze i zapakowałem do bagażnika do środka auta :):)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.09.2008 16:31

maciek1956 napisał(a):
moscatel napisał(a):

Ale generalnie mógłbyś :) czyli masz urlop kiedy chcesz :)
Pamiętasz co byłem u was? Rozkręciłem rowery na czynniki pierwsze i zapakowałem do bagażnika do środka auta :):)

Teoretycznie masz rację, mógłbym, ale zamknąć sklep i jechać kiedy i gdzie chcę, tylko ZA CO :?: Niestety urlop kosztuje i kaskę trzeba zarobić przed wyjazdem.
Całe szczęście, że "rozkręcaczy rowerów" jest mało i mam na kim zarobić. :D
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.09.2008 17:22

Byliśmy przełom czerwca i lipca Chorwacja,żar z nieba się lał,w sierpniu byliśmy nad Bałtykiem w Krynicy Morskiej pogoda w kratkę,ani razu nie kąpaliśmy się w morzu,nie ma porównania.
Ja proponuje,{sam o tym myślę na przyszły rok},początek lipca Norwegia,koniec sierpnia Chorwacja.
pozdr.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.09.2008 17:28

smoki3
gdzie byłeś w tym roku w Chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.09.2008 17:38

Haweł napisał(a):Mam juz dosc takich upalow.

Gdzie i kiedy miałeś Hawełku takie upały :?:

Haweł napisał(a):Chorwaci moga odwiesic zakaz wwozu zywnosci...

No i co z tego :!: Nawet jak odwieszą , wszystkich aut na granicy do spodu bagażnika nie sprawdzą :wink: :lol:
Czyli będzie to "martwy przepis" jakich wiele na tym świecie.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 22.09.2008 17:48

Janusz Bajcer napisał(a):
Haweł napisał(a):Mam juz dosc takich upalow.

Gdzie i kiedy miałeś Hawełku takie upały :?:

Haweł napisał(a):Chorwaci moga odwiesic zakaz wwozu zywnosci...

No i co z tego :!: Nawet jak odwieszą , wszystkich aut na granicy do spodu bagażnika nie sprawdzą :wink: :lol:
Czyli będzie to "martwy przepis" jakich wiele na tym świecie.

Lipiec okolice Omisia...grzalo,oj grzalo...
Zobaczysz co sie bedzie dzialo na granicach,jasne,ze nie dadza rady sprawdzic wszystkich na granicy,ale wystarczy wyrywkowo i to juz wydluzy postoj na granicy...Nie woze zarelka ze soba,no moze na pierwszy dzien cos zabieram,zeby po takiej drodze miec,a nie gonic do sklepu...Na tut. forum ktos pisal,ze nawet mandaty dawali za utylizacje,jak przepis wszedl w zycie,oczywiscie sie ich nie boje,bo nie woze jedzenia,ale innych to odstraszy,pamietasz jaki byl raban na poczatku,jak wprowadzili ten przepis...ale nie o tym jest watek...
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 22.09.2008 17:57

Jeśli przepis wejdzie w życie w sprawie żywności to na pewno Chorwacja trochę straci turystów,myslę że Polacy sobie poradzą z tym przepisem,zawsze coś tam przemycą.
moscatel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moscatel » 22.09.2008 18:48

Sławomir Wocial napisał(a):Znaczy co, sezon na urlop? :) w okresie letnim to może się jedynie w d...pocałować. :)

Tak, sezon na urlop. Są instytucje, które pracują w określonym systemie. Choćby szkoły, pewnie chodziłeś, to wiesz, że nauczyciel nie bierze sobie urlopu wtedy, kiedy mu się podoba. A wbrew pozorom, nie tylko szkoły tak mają.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Na przyszly rok Chorwacje odpuszczam !!! - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone