Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na Pag w ciemno?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ernagl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ernagl » 17.07.2013 18:58

Piraraq napisał(a):Gdzie najlepiej zostawić samochód w Pagu? Są tam jakieś miejskie parkingi, mogą być płatne tak żebym rodzinkę mógł wysłać na plaże a sam udać się na poszukiwania wolnych apartamentów?

Na Pag przy plazy miejskie jest parking za Free
oraz przy centrum handlowym Lorenco tez za Free
A jak problem z szukaniem czegoś to na ulicy JanaBana jest agencja turystyczna "Perla" ta jest pani Beata z Polski lub Antonia One Pomogą coś znaleść .
ernagl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ernagl » 17.07.2013 19:06

Robertino222 napisał(a):Witam. Chciałbym zapytać czy na Pagu ( miasto Pag lub Metajna, ostatecznie coś innego) łatwo jest znaleźć nocleg w ciemno dla 4 osób. Czy miejscowi stoją z kartkami tak jak Na Rivierze M. czy będzie to trudne. Jaki termin lepszy po 22.07 czy po 14.08 na szukanie w ciemno. Kiedy taniej i luźniej? Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Witam ja byłam na Pag 5 razy i mam to obcykane najlepiej po 14.08 bo coraz mniej urlopowiczów . Jak wolne kwatery to pisze free. Ja w tym roku byłam w Mandre cisza spokój jak chcesz to dam namiar po 17.08 mają wolne do morza 200m , 50 do sklepu i lodziarni, brak 1000 straganów i 1000 wesołych miasteczek choć wszystko można kupić i rozerwać się też jest gdzie. cena appartamentu naprawdę rozsądna.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.07.2013 19:14

ernagl napisał(a):Witam ja byłam na Pag 5 razy i mam to obcykane najlepiej po 14.08 bo coraz mniej urlopowiczów . Jak wolne kwatery to pisze free. Ja w tym roku byłam w Mandre cisza spokój jak chcesz to dam namiar po 17.08 mają wolne do morza 200m , 50 do sklepu i lodziarni, brak 1000 straganów i 1000 wesołych miasteczek choć wszystko można kupić i rozerwać się też jest gdzie. cena appartamentu naprawdę rozsądna.

Na poprzedniej stronie juz naganiałeś do Mandre.
Ostatnio edytowano 27.11.2013 17:16 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
tspan
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tspan » 17.07.2013 19:23

Witam ja byłam na Pag 5 razy i mam to obcykane najlepiej po 14.08 bo coraz mniej urlopowiczów . Jak wolne kwatery to pisze free. Ja w tym roku byłam w Mandre cisza spokój jak chcesz to dam namiar po 17.08 mają wolne do morza 200m , 50 do sklepu i lodziarni, brak 1000 straganów i 1000 wesołych miasteczek choć wszystko można kupić i rozerwać się też jest gdzie. cena appartamentu naprawdę rozsądna.[/quote]

Witam jeśli mogę prosić o namiary na jakąś miejscówkę to będę wdzięczny z fotkkami plaży i pokoju było by SUPER. A tak poza tym to dla 7 latki miejscówka OK ? Na 1000 straganach mi nie zależy ale ze 100 mogło by być żeby wieczorkiem się pobujać i jakąś kugle przytulić. Także jak masz namiar to pls :D
nata
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nata » 17.07.2013 21:05

Od lat jestem wierną fanką Mandre . Mała spokojna mieścina , spokój i luz bez takiego zadęcia jak w większych kurortach.
A jak się chce wieczornego tłumu , muzyki, straganów i rozrywek -to 10 km i jesteś w Nowaliji lub w Pagu.
My zawsze jeździmy na przełomie czerwca i lipca lub koniec sierpnia i początek września. Mało ludzi i jest przyjemnie.
Z kwaterami nie ma problemu, jak są wolne to gospodarz wystawia przed bramę karton lub tabliczke z napisem i wiadomo gdzie zaglądać. Jeżeli ktoś chciałby jednak wiedzieć gdzie jedzie polecam super apt. Komfortowo urządzone , blisko morza , w bardzo dobrej cenie!
Jeżeli ktoś zainteresowany to podeślę adres strony ( można pooglądać fotki , zadzwonić do Pani Any i zapytać o cenę). Wiem że ma wolne od 27.07 i jest dobra cena last minute. Jeżeli ktoś chce- proszę o kontakt; adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Piraraq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piraraq » 18.07.2013 08:57

A w której części PAGu najlepiej zacząć szukać apartamentów w ciemno, od strony centrum czy od przeciwnej? Gdzie łatwiej, taniej?
ernagl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ernagl » 18.07.2013 10:42

Sądzę że najtaniej będzie po drugiej stronie drogą na Novaliję po prawej stronie Lorenco mijasz i dalej przez przesmyk na punkt widokowy. Pozdr i powodzenia.
lukidgr7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukidgr7 » 28.07.2013 15:16

Witam . Znajomi wczoraj wystartowal do Mandre. Ja dobijam az w srode:) Na miejscu byl o 8 rano a o 8 30 juz dzwonil ze ma kwatere . Za 4 osobowy apartament zaplacil 50 e z klima za dobe. Walcie w ciemno jak w dym:)
adriaticus
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adriaticus » 07.11.2013 09:58

Witajcie Fani Chorwacji, korzystałem wielokrotnie z tego forum, więc się zalogowałem, aby podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Mandre to piękna cicha miejscowość, kwaterę można znaleźć bez problemu. Piękne widoki, oraz wspaniałe miejscówki nad morzem, chociaż dosyć sporo ostrych skał.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 07.11.2013 10:34

Mandre jako miejscowość doopy nie urywa, ale można mieć tam bardzo udane wakacje :D

Nawet w szczycie sezonu (II połowa lipca) w wielu miejscach widziałem tam ogłoszenia o wolnych pokojach. W Metajnie i Pagu takich ogłoszeń znacznie mniej, ale np. w bardzo przyjemnym Šimuni - dużo.
Fresh
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresh » 27.11.2013 02:16

W sumie ciężko odpowiedzieć. Z jednej strony możesz trafić na okazję w dobrej cenie, z drugiej, jako że na Pagu nie ma wielu miejscowości turystycznych możesz mieć problemy. Co więcej daty, które podałeś to szczyt sezonu turystycznego w Chorwacji. Gdybyś planował wyjazd np. na samym początku września to nie powinno być z tym problemu.

Pamiętam jak w ubiegłym roku pojechałem w ciemno i planowałem nocleg na kwaterze (nie brałem namiotu). I dużym fartem trafiłem nocleg pytając zrezygnowanym głosem w lokalnych knajpach, gdyż wszędzie było zajęte. Plusem było to, że trafiła mi się perełka apartament (2 pokoje, kuchnia) dla 3 osób w cenie jak zwykły pokój dla 2 osób.

Usunąłem link R.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne