Przepięknie i przepysznie Te palmy, zapomniane zatoczki, puste plaże i cudownie widoki, wspaniale mnie nastroiły
Makłowicz dobrze wiedział co robi, wybierając Pelješac na swój drugi dom. Też tak chcę
Katerina napisał(a): Mam problem z tymi wioskami - jak jestem na miejscu to je rozróżniam, po jakimś czasie , gdy przeglądam zdjęcia zaczynają mi się ponownie mylić…
Katerina napisał(a): ….Tam zostawiamy auto i idziemy dróżką do dzikiej plaży..Mąż rozkrwawia sobie palec u stopy o ostry kamień , ale dzielnie maszeruje dalej
Jest plaża
…
Katerina napisał(a):…Opuszczamy plażę Jezero tą samą drogą ,którą wróciliśmy - dróżką po skałkach i przez dziką plażę .Przed nami Duba Pelješka …….
Dzika plaża- jak widać - też dzisiaj mocno zatłoczona
Zmierzamy bardzo przyjemną ścieżką do auta…
Marsallah napisał(a):mniamniuśna ta plaża, ale tylko dlatego, że bezludna. Teraz już jestem pewien, bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży, sama jej prezencja jest istotna, ale mniej. Na ten przykład okoliczna Divna (znana też jako Divnaaa) zupełnie nie spodobała mi się z uwagi na fakt, że był na niej człowiek przy człowieku (w dodatku, niestety, sporo z tego stanowili "nasi"). Także na plażę - byle dalej! Tam, gdzie niekoniecznie jest jakaś cywilizacja
Marsallah napisał(a):ziutt napisał(a):Więc chyba warto było jechać wąską drogą,nie obawiać się niebezpieczeństw ani Czetników z AK-47,muzułmańskich Bośniaków ani innych tego typu potworów.
...oraz szyderców z cro.pl
Ach, ten pierwszy widok zatoczki, plaży po półgodzinnej jeździe wąską i krętą dróżką. Lubię to
Jakie bombowe granaty na drzewie
Ostatnio jak byłam w drugiej poł. września w Cro, to zerwałam dziko rosnącego granata, który był już pęknięty z dojrzałości ale ziarenka miał kwaśne
Muszę jeszcze raz pojechać jednak na półwysep bo stanowczo zbyt mało czasu mu poświęciłam
Nooooo super ujęcie ważki, mimo że przypadkowe
Helikopter zwiadowczy
Habanero napisał(a):Przepięknie i przepysznie Te palmy, zapomniane zatoczki, puste plaże i cudownie widoki, wspaniale mnie nastroiły
Makłowicz dobrze wiedział co robi, wybierając Pelješac na swój drugi dom. Też tak chcę
Abakus68 napisał(a):A wiesz, niedawno kupiłem w Auchan Graševinę z Iloka. Wrzuciłem tu sobie Ilok w wyszukiwanie i znalazłem relację forumowicza o nicku Stary Chorwat. Przerzuciłem ją pobieżnie. Znalazłem w niej odnośnik do jego bloga, a że popełnił tam też relację zawierającą dane z Pelješaca to ją "przeleciałem" i a propos pana Makłowicza zobacz co znalazłem tamże
Habanero napisał(a):Przepięknie i przepysznie Te palmy, zapomniane zatoczki, puste plaże i cudownie widoki, wspaniale mnie nastroiły
ale rzeczywiście przy dużych ilościach zdjęć odpowiednie katalogowanie okazuje się koniecznością – podobnie jak zapisy które często robimy prawda?
kto wie, czy tropem relacji Maslinka w M… nie trafimy na S…
gusia-s napisał(a):Jeśli mogę wybierać to tym pierwszym bym zagryzała drugiKaterina napisał(a):... Gusia, który z dwóch bardziej ...
a propos pana Makłowicza zobacz co znalazłem tamże
Katerina napisał(a):Pomyślałam..., że Makłowicz należy do tych szczęśliwców, po których nie widać (fizycznie) upływu czasu...Zawsze wygląda tak samo
tomekkulach napisał(a):Katerina napisał(a):Pomyślałam..., że Makłowicz należy do tych szczęśliwców, po których nie widać (fizycznie) upływu czasu...Zawsze wygląda tak samo
Krzysiu Ibisz poszedł krok dalej,
bo im starszy,tym młodszy
Katerina napisał(a):Ale spełnia kryteria świadczące o zaj.....ści plaży określone przez Marsallah
Jest zaludniona poniżej 50%
Marsallah napisał(a):bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży
Katerina napisał(a):
Ale spełnia kryteria świadczące o zaj.....ści plaży określone przez Marsallah
Jest zaludniona poniżej 50%
Hej! Nie tak pisałem
Marsallah napisał(a):
bezludność stanowi > 50% zajebistości plaży
A zadupia fajne, najfajniejsze. Fajnie, że pokazałaś zwłaszcza V. Prapratną, bo tam zabrakło czasu i chęci, żeby zjechać.
Katerina napisał(a):zadziałała zasada: uderz w stół, nożyce się odezwą, to ktoś mnie tu źle zrozumiał