Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.02.2018 21:25

Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):Wydaje mi się, że w zeszłym roku u nas, pod Kielcami widziałam koliberka przy pelargoniach mojej mamy, ale ręki uciąć nie dam i żadnego innego organu tym bardziej :wink:
No, ale Kielce to już bardziej południe Polski... :wink:

To odważny był, skoro się w kieleckie nie bał polecieć :oczko_usmiech: (mam rodzinę w kieleckiem, to coś wiem na ten temat :lol: )

Nie no spokojnie, u nas aż tak nie pi*dzi, jeśli o to chodzi ;) :smo: :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.02.2018 21:33

agata26061
Nie no spokojnie, u nas aż tak nie pi*dzi, jeśli o to chodzi ;) :smo: :oczko_usmiech:

Bardziej miałam na myśli sztachety z płotu :oczko_usmiech: , co chodzą w ruch na weselach :wink:
A pi*dzi to u mnie i u Kapitańskiej :lol:

beatabmAle ze flaminga żadnego dmuchanego nie upolowałaś to aż dziw bierze. Widać wszystkie odleciały już do ciepłych krajów 8O

To niesprawiedliwe :cry:
Ostatnio edytowano 08.02.2018 21:38 przez Katerina, łącznie edytowano 1 raz
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.02.2018 21:38

Katerina napisał(a):
agata26061

Bardziej miałam na myśli sztachety z płotu :oczko_usmiech: , co chodzą w ruch na weselach :wink:

OOOOO, o takim stereotypie, to nie słyszałam, ale myślę, że sztachety z płotów, to w każdej części Polski można było dostać :smo: :oczko_usmiech: i pewnie w jeszcze niejednej części naszego kraju się znajdą :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.02.2018 21:41

[b agata26061][/b]

Agata, to nie stereotyp, byłam na dwóch weselach, na których się nimi okładali, przysięgam :D
Ale w górach to się musi dziać dopiero :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2018 21:54

W górach to
nie trzeba nawet wesela :roll:

http://24tp.pl/n/44462?fb_comment_id=12 ... 9dceec60fc

:oczko_usmiech: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.02.2018 21:58

:wink:

Siedzi Baca na górce i buja się. Podchodzi turysta i pyta:
- Baco, co robisz?
- Waham się.
- Jak to się wahasz?
- Ano panoczku byłem wczoraj ze starą na weselu. Dostałem po mordzie, ukradli mi portfel i zegarek, a starą zgwałcili a na dodatek zaprosili jeszcze na poprawiny.
- I co? - pyta się turysta - Idziecie?
- Stara chce iść, ale ja się jeszcze waham.

:papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.02.2018 21:59

tomekkulach napisał(a):W górach to
nie trzeba nawet wesela :roll:

http://24tp.pl/n/44462?fb_comment_id=12 ... 9dceec60fc

:oczko_usmiech: :papa:

Sama niemal nie zarobiłam od górali w Szczawnicy...Ale nie siekierą tylko kijem bilardowym :roll: :oczko_usmiech:
Dawno to było, teraz pewnie się pozmieniały obyczaje :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.02.2018 22:00

Janusz Bajcer

Stare, ale jare :lol: :P :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2018 22:07

U mnie na weselu nikt nie fikał,
może dlatego,że
"nomniiējsy z braci mo
meter ôsiēmdziēsiont wzrostu"
Gusia potwierdzi :wink:
(a miałem ich 6-ciu)

:papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.02.2018 22:13

Katerina napisał(a):
[b agata26061][/b]

Agata, to nie stereotyp, byłam na dwóch weselach, na których się nimi okładali, przysięgam :D

No to nieźle trafiłaś 8O 8O 8O Tak się składa, że my to tak w roku jesteśmy średnio na 5-ciu weselach (w tym roku, które nasze było, to nawet 11 się trafiło :wink: :oczko_usmiech: ) ale nigdy sztachetowej imprezki nie było... :wink: :wink: a mieszkam w samym sercu Gór Świętokrzyskich, pod ich najwyższym szczytem Łysicą - 612mnpm :wink: :wink: Jak nie zapomnę, to jutro "cyknę" fotkę z balkonu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
...A może sztachetowe tango jeszcze przede mną... :smo: :wink: :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.02.2018 22:18

agata26061 napisał(a):
Katerina napisał(a):
[b agata26061][/b]

No to nieźle trafiłaś 8O 8O 8O Tak się składa, że my to tak w roku jesteśmy średnio na 5-ciu weselach (w tym roku, które nasze było, to nawet 11 się trafiło :wink: :oczko_usmiech: ) ale nigdy sztachetowej imprezki nie było... :wink: :wink: a mieszkam w samym sercu Gór Świętokrzyskich, pod ich najwyższym szczytem Łysicą - 612mnpm :wink: :wink: Jak nie zapomnę, to jutro "cyknę" fotkę z balkonu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
...A może sztachetowe tango jeszcze przede mną... :smo: :wink: :oczko_usmiech:

Agata, te moje doświadczenia to z okolic Końskich...i to dawno :)
Czekam na tę fotkę :P
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 08.02.2018 22:43

Katerina napisał(a):
Agata, te moje doświadczenia to z okolic Końskich...i to dawno :)
Czekam na tę fotkę :P

Hehehe :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :mrgreen: no, to całe szczęście, że do Końskich mam jakieś 60km :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: A tak już zupełnie poważnie, to teraz wesela robi się "na poziomie". Na przyszły rok szwagierka planuje: dodatkowe oświetlenie led całej sali (zamawia się to jako "extra" do normalnego wystroju sali), oczywiście barmana i baristę, co by goście mogli się dobrej kawy i drina napić, oprócz tego clowna dla dzieci (na 2 dni, czyli wesele i poprawiny). Oprócz tego szereg innych pierdół, o których ja nie myślałam podczas mojego ślubu, ale no cóż, takie życie, świat się zmienia. I oczywiście podróż poślubna na Dominikanę już zaklepana... A ja byłam w Chorwacji, rok po ślubie....
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.02.2018 00:15

Nowa lala Vila odrazu z wróżką mi się skojarzyła :)

Lala z Pizzerii La Casa co to ma ten wystrój rustykalno-graciarniany jest strszana 8O jak z horroru jakiegoś brrr.
Na tej fotce z lewej strony na drzewie też jakaś lala uczepiona chyba :?:
Katerina napisał(a):...
P8087010.JPG
...
A do tego jaka biedna już zmarnowana bungevilla :( tzn ... pewnie przekwitła.

Kicio może być piątą wodą po kisielu :wink: spokrewniony z rosyjskim choć ślepia ma bardziej jak brytyjczyk, no ale krawat i skarpetki to nabył po dachowcach :mrgreen: Ale i tak jest śliczny :)

Volkswagenowej rodzince kiepsko z oczu patrzy :mrgreen:

agata26061 napisał(a):
Katerina napisał(a):
agata26061

OOOOO, o takim stereotypie, to nie słyszałam, ale myślę, że sztachety z płotów, to w każdej części Polski można było dostać :smo: :oczko_usmiech: i pewnie w jeszcze niejednej części naszego kraju się znajdą :D

Katerina napisał(a): Agata, to nie stereotyp, byłam na dwóch weselach, na których się nimi okładali, przysięgam :D
A nie Ty byłaś powodem tej walki ... no bo żeby aż 2x 8O :mrgreen:

tomekkulach napisał(a):U mnie na weselu nikt nie fikał,
może dlatego,że
"nomniiējsy z braci mo
meter ôsiēmdziēsiont wzrostu"
Gusia potwierdzi :wink:
(a miałem ich 6-ciu)
:mrgreen: Oj potwierdzi ... Wy do tych górskich szczytów tak się pniecie :?: Koszykarze normalnie :mrgreen:

agata26061 napisał(a): ... Tak się składa, że my to tak w roku jesteśmy średnio na 5-ciu weselach (w tym roku, które nasze było, to nawet 11 się trafiło ...
8O Toż to bankructwem grozi, niejedne wakacje już przepuściliście :smo:

agata26061 napisał(a): ... nigdy sztachetowej imprezki nie było... :wink: :wink: a mieszkam w samym sercu Gór Świętokrzyskich, pod ich najwyższym szczytem Łysicą - 612mnpm :wink: :wink: Jak nie zapomnę, to jutro "cyknę" fotkę z balkonu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: ...
Ale masz bliziutko na złoty Obrazek
Bardzo dawno tam byłam ... ze 35 wiosen wstecz :roll: to i niewiele pamiętam.
Dawaj fotkę koniecznie :)

Katerina napisał(a):... Wracamy przygotować się na wieczorną ucztę duchową na Korčuli :) :boss:
Za to Korcule mam jeszcze świeżo w pamięci ... niestety tylko w świetle dnia, ale też się przygotuję na duchowe doznania :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 09.02.2018 08:32

Janusz, dobry kawał.
Katerina, myślałem, ze bijatyki weselne to taki wiejski "urban legend".
Agata, rozbiłas mnie ta ilością wesel. Jak ja policze (telefon nie chce zrobić "ę") to z moim w życiu byłem na 8 weselach (na przestrzeni około 30 lat), a mam niemałą rodzinę, żona też i trochę kumpli ;).
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 09.02.2018 09:34

gusia-s napisał(a): Toż to bankructwem grozi, niejedne wakacje już przepuściliście :smo:

To prawda, ale już się liczba zmniejsza. W zeszłym roku tylko 2 były i w tym roku też tylko 2 będą. Ogólnie znamy się z mężem 12 lat i przez ten czas nie mieliśmy roku, żeby wesela nie było jakiegoś ;) Za tą kasę, co na nie wydaliśmy, to na pewno wakacje "na wypasie" by były, ale nie patrzymy na to w takich kategoriach. Nie wyobrażam sobie odmówić komuś bycia na jego przyjęciu weselnym z takiego powodu, że szkoda mi dla niego kasy :smo:
gusia-s napisał(a): Ale masz bliziutko na złoty Obrazek
Bardzo dawno tam byłam ... ze 35 wiosen wstecz :roll: to i niewiele pamiętam.
Dawaj fotkę koniecznie :)

Dzisiaj Łysica zamglona, nic nie widać. Może jutro będzie lepsza pogoda...

Trajgul napisał(a):Agata, rozbiłas mnie ta ilością wesel. Jak ja policze (telefon nie chce zrobić "ę") to z moim w życiu byłem na 8 weselach (na przestrzeni około 30 lat), a mam niemałą rodzinę, żona też i trochę kumpli ;).

U nas też mamy dużą rodzinę, a raczej rodzice mieli po kilkoro rodzeństwa, więc my jako ich dzieci jesteśmy wszyscy w zbliżonym wieku i tak po kolei każdy z wnucząt moich babć bierze ślub. Zarówno ja, jak i mąż mamy dużo znajomych, więc teraz też byliśmy w takim wieku, że każdy się hajtał . Niestety już nie wielu znajomych i rodziny pozostało w stanie wolnym, więc imprezki się kończą, a szkoda, bo je bardzo lubimy. To jest niemal jedyna okazja, żeby spotkać całą rodzinę i większość znajomych w jednym miejscu.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 61
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone