Piękne miejsce orebickie .. nie znałem go bliżej.
A to naczynko - oj kusiłoby, kusiło ...
Zupa żółwiowa ...to ciekawa koncepcja ...
Podana w żółwiowej skorupce.Buber napisał(a): ... Zupa żółwiowa ...to ciekawa koncepcja ...
Ten Peljesac to chyba nie wszystkich lubi ... nas podstępem przywitał pięknie ale dość często robił nam potem takie niespodzianki ...tomekkulach napisał(a):Nas w 2016 Orebič tak przywitał
Byliśmy tylko tranzytem
. Czekam na ten Orebić u ciebie bo tak oglądnąłem go kilka razy u Izy - tak na świeżo, to znaczy z 2017 na różnych filmach i ok. Jako baza wypadowa rozumiem, ale żeby było w nim coś magicznego to nie umiem znaleźć, więc siadam cichutko i posłucham również Twoich wyznań.
Katerina napisał(a):
... Patrząc na niebo i zachodzące na nim zmiany - nie zazdroszczę tym w namiotach...
Chyba nie powiedziałaś tego na głos przy mężu Bo jeśli jednak powiedziałaś to zapomnij o tej formie
Buber napisał(a):Piękne miejsce orebickie .. nie znałem go bliżej.
A to naczynko - oj kusiłoby, kusiło ...
Zupa żółwiowa ...to ciekawa koncepcja ...
tomekkulachNas w 2016 Orebič tak przywitał
gusia-sTen Peljesac to chyba nie wszystkich lubi ... nas podstępem przywitał pięknie ale dość często robił nam potem takie niespodzianki
Katerina napisał(a):Orebić
Katerina napisał(a):Właśnie pokonaliśmy wszystkie zakręty i minęliśmy punkt widokowy nad Orebićem, jesteśmy w Mokalo...
Jedno spojrzenie w oczy męża...i bez słowa skręca on w lewo - na kemping - Holiday Resort Adriatic.
Camp położony jest na skarpie - tarasowo. W dole ma bar - restaurację - również położoną tarasowo, z widokiem na wysepki, Korčulę i przynależącą do kompleksu małą plażę.
Katerina napisał(a):Jednego lata zauważyliśmy obok kojca pudełko kartonowe - roiło się w nim od maleńkich żółwików - część z nich była martwa
Ponieważ nie byliśmy upoważnieni do otwierania pudełka, zrobiliśmy to cichaczem - korzystając z nieobecności gospodarzy - to wstydziłam się potem o to zapytać..
Czy są one traktowane jako ...szkodniki - i dlatego je wyłapuje, czy odwrotnie - ten kojec to taki inkubator, małe podrastają, a potem Ante wypuszcza je z powrotem do lasu
Katerina napisał(a):Ogród przed domem...
Dobrze,że reszta przetrwała
Magda O. napisał(a):Na tym campingu spędziliśmy dwa dni ze znajomymi w 2016 roku. Ten sam stolik był naszym ulubionym
Mam stamtąd tylko takie zdjęcie
travel
No to się doczekałam
i bardzo jestem ciekawa Twojego Peljesaca .
Wiem ,że byliście tu do 17.09 - ale od kiedy ?
Myślę ,że to inkubator i wątpię żeby żółwie były szkodnikami
Super pomysł na posadzenie rozchodników
Habanero napisał(a):Czekam cierpliwie na Twój Sutivan, jednak Pelješac wywołuje we mnie prawdziwą zazdrość
Ach ta Chorwacja . Za dużo pysznych dań w tej karcie
beatabm
Mieszkałaś z widokiem na port?
Pogoda...hmmmm...jakby to powiedzieć, nieładna Co to był za rok Ty mi wytłumacz???? 2018 musi być lepszy, prawda?
Katerina się przymierza do rejsowania, tak sobie podpatruje, oswaja się ... aż wreszcie wyruszy gdzieś kiedyś i to może nawet bez wsparcia cycemKaterina napisał(a):... Tak, zamiast zegarka odmierzaliśmy czas wypatrując przybijających promów z Korczulkibeatabm Mieszkałaś z widokiem na port? ...
Takie skrzywienie - zawsze staram się mieszkać z widokiem na port
Katerina napisał(a):Mnie teraz chyba jeszcze mniej będzie lubił - bo "ukradłam" sadzonki roślinek Illirom z Nakovany...
Podobnych zdjęć jak Wasze będę zmuszona zamieścić w tej relacji (choć one piękne - te Wasze)
gusia-s napisał(a):Katerina się przymierza do rejsowania, tak sobie podpatruje, oswaja się ... aż wreszcie wyruszy gdzieś kiedyś i to może nawet bez wsparcia cycemKaterina napisał(a):... Tak, zamiast zegarka odmierzaliśmy czas wypatrując przybijających promów z Korczulkibeatabm Mieszkałaś z widokiem na port? ...
Kasiu mieszkanko stałe też ma widoczek na port?
Abakus68
Bo wyczytałem tu i ówdzie, że cię nieco złożyło... Nie te zioła podwędziłaś Illirom
gusia-s napisał(a):Katerina się przymierza do rejsowania, tak sobie podpatruje, oswaja się ... aż wreszcie wyruszy gdzieś kiedyś i to może nawet bez wsparcia cycemKaterina napisał(a):... Tak, zamiast zegarka odmierzaliśmy czas wypatrując przybijających promów z Korczulkibeatabm Mieszkałaś z widokiem na port? ...
Kasiu mieszkanko stałe też ma widoczek na port?
Powrót do Nasze relacje z podróży