Jak to mniszki ... żyją na uboczu i rzadko się rozmnażająKaterina napisał(a): ... Mniszka śródziemnomorska - zwierzę z rodziny fokowatych, które jest niestety zaliczane do tych zagrożonych wyginięciem... Podobno jest już tylko około 500 dziko żyjących mniszek...
Co za potwory Nie rozumiem ludzi... nieludzi w zasadzie, którzy pastwią się nad zwierzętami Powino się takich nadziać na kolonię jeżowcówKaterina napisał(a): ... Słynny był przypadek sprzed paru lat, gdy jakąś zbłąkaną medvedjcę torturowali turyści na Cresie
Hmm - taki trochę rozgardiasz panuje na niej Niespecjalnie mi się podoba tak z dołu ale z góryKaterina napisał(a): ... Wysiadamy i lustrujemy od wejścia plażę.
Normalnie zaczynam się bać tej plażyKaterina napisał(a): Co jakiś czas trzeba przedmuchać ptaka w doopsko..
...
żeby jędrny był, nie sflaczały
Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
...Medvidinej Špilji
Pływałem w tej grocie, w jej części ze sklepieniem.
Spora jej część jest pod ziemią, trzeba tam pływać ze sprzętem nurkowym.
Lazury piękne, myślałem, że takie tylko na Jońskim.
Mi się tam podobało. Bawiłam się jak dzieciak w tym piasku To było nasze pierwsze zetknięcie z piaskiem w Cro i pozytywne
Katerina napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
...Medvidinej Špilji
O... to zazdroszczę Kiedy to było i jak się tam dostałeś?
A może jakąś fotkę masz?
Coś czuję, że jak Tobie ta noga po urlopie nie odpadła to będą z Ciebie ludzie jeszcze
Chociaż i tak ją lubię, i to bardzo, choćby za tę konobę. Żaden to lokal "ą-ę", klimat robi lokalizacja i dach z wysuszonych liścii. Ceny normalne, jedzenie dobre, a piwo? Siki z Karlovača nigdzie mi tak nie smakowały jak Kod Jakse
Czekam na c.d. - nie dane mi było przejść do Salbunary - czyli jednak jest coś, co na mnie jeszcze na Biševie czeka
Na Twoich zdjęciach piaszczysta zatoczka prezentuje się całkiem nieźle, ale jednak ja też wolę otoczakowe
spędziliśmy nocleg w Lovrecinie na Brać na kotwicy. Wszyscy wstali rano i zakochaliśmy się w tej plaży po pierwszym spojrzeniu. Przez jakąś godzinę byliśmy na niej.....zupełnie sami. Było pięknie Myślę że ta Twoja również mogłaby nas zachwycić.....ale z samego rana
Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Katerina napisał(a):Ponieważ widziałam już Modrą, myślę,że fajnie byłoby popłynąć kiedyś do innej groty - znajdującej się kawałek dalej, czyli...
...Medvidinej Špilji
O... to zazdroszczę Kiedy to było i jak się tam dostałeś?
A może jakąś fotkę masz?
Dzięki uprzejmości kolegi baunty z naszego forum, w zeszłym roku zostałem zaproszony wraz z bratem i bratanicą na rejs RIB-em.
Start w Jelsie, potem z Hvar na Biševo i bliskie spotkanie z delfinami, do groty wpłynięcie z maską i rurką, wyspa opłynięta naokoło,
potem kurs na Vis do Vis i powrót do Jelsy.
Mam zdjęcia i filmiki, ale pokażę w relacji (tylko musi wena nadejść )
Katerina napisał(a):Z Hvaru na Vis RIB-em
Nie ogarniam wyobraźnią jak ja bym to zniosła
Ale super wycieczka to musiała być...
Nie lubię piaszczystych , ale to już wiesz
Chociaż jej widok z góry, hmmm... ten już wygląda całkiem interesująco
Jeśli dobrze pamiętam, to Kapitan baunty powiedział, że zrobiliśmy w tym dniu na morzu 170 km.
Katerina napisał(a):....Chodzi boso, a pięty ma jak spękana od suszy ziemia na pustyni...
...do tego w tych rozpadlinach widać zaschniętą krew ....
Katerina napisał(a):Co jakiś czas trzeba przedmuchać ptaka w doopsko..
...........
..żeby jędrny był, nie sflaczały ,
Katerina napisał(a):Obsychając na brzegu obserwuję współplażowiczów, a zwłaszcza tę małą dziewczynkę na brzegu..Zobaczcie co wyprawiała przez 15 minut
Katerina napisał(a):Zostawiam Was z tymi widokami - w następnym odcinku pójdziemy kawałek dalej
Powrót do Nasze relacje z podróży