Tygodnie poprzedzające wyjazd...były emocjonujące nie tylko ze względu na niepewność co do mojej kondycji...
W lipcu, lub też sierpniu umawiam się na forum z użytkownikiem
Marsallah na mały eksperyment, a raczej zabawę
Wiem, że wybiera się On z rodziną na Vis w drugiej połowie sierpnia i proponuję, aby zakopali dla nas ...SKARB. Tak, abyśmy mogli z mężem tenże skarb odszukać we wrześniu.
Na kilka dni przed moim wyjazdem otrzymuję wiadomość ze wskazówkami gdzie skarbu szukać
Cieszę się jak dziecko
Będzie, będzie zabawa....
Druga ekscytująca wiadomość od Kapitańskiej Baby vel
beatabm ...
Będą żeglować na Queen w trakcie naszego pobytu na Visie, więc...proponuje że przypłyną do nas na Vis, abyśmy mogli razem popełnić Zimnego Cyca i znajomość forumową w ten sposób skonsumować
Stali bywalcy cropli wiedzą, że Załogę jachtu ( Kapitana, Kapitańską Babę, Doktora i cztery Księżniczki) stać na wiele..
...ale żeby mieli specjalnie kurs na Vis obrać i to jeszcze w podanym terminie
OBIECANKI CYCANKI... - myślę, ale cieszę się na zapas
Kolejny news nadciąga od
gusia-s...
http://chorwacjacafe.pl/mamma-mia-2-w-c ... yspie-vis/Pierwsza myśl to oczywiście - MAMMA MIA !,
a raczej - k...a, k...a, k...a Jeśli tam będą kręcić film w trakcie naszego pobytu, to żegnajcie puste (prawie) plaże, miejsca w konobach bez rezerwacji, o parkowaniu nie wspominając...
W wyobraźni widziałam tłumy fanów i łowców autografów, żądnych przygód mieszkańców np Splitu gotowych na weekendowe wypady w celu namierzenia hollywoodzkich gwiazd, no i ...pomyślałam od razu o windujących cenach za nasz ukochany apartman
Muszę wspomnieć,że to miał być nasz czwarty z kolei pobyt na Visie, a dokładnie w Komiży.
Za pierwszym razem - w 2014 roku, Vis wciąż był "tajemniczą" i niezbyt obleganą wyspą. Potem, z roku na rok zaczęło to się zmieniać, obserwowaliśmy zmiany - te na lepsze (głównie dla miejscowych - związane z rozwojem ruchu turystycznego), i te gorsze - zagrażające nam bezpośrednio, bo...np główne atrakcje wyspy stają się mniej dostępne poprzez zwiększenie ruchu, obłożone opłatami ,ponadto min. Anglicy odkryli uroki Dalmacji i nie tylko przyjeżdżają na potęgę na wakacje, ale kupują grunty i zasiedlają się..podobno..Nie to,żebym miała szczególnie coś przeciw Anglikom, ale byłam szczęśliwa do tej pory, że siedzą w "swojej" Maladze i Portugalii..
Ale niebawem przyszła inna myśl - może zjem kolację stolik w stolik z Pierce Brosnanem
...eeee, nie, wolę Colina Firtha
A Meryl Streep powiem, że bardzo ją cenię...?
No i od razu wpadłam w panikę
Jak ja - taka kulawa kaleka tam się zaprezentuję w tym wybornym gronie?
Nie ma tego złego....OBCASY będą jak znalazł
, trzeba tylko skompletować szykowną garderobę i bijou
I od tego momentu zaczęłam intensywne pakowanie
C.D.N.