travel napisał(a):No i co ,no i co dalej
Przetrzymam Was trochę
Poczekam,aż się Kapitańska odnajdzie
Izo, a Ty widzisz foty w tym odcinku?
Katerina napisał(a):travel napisał(a):No i co ,no i co dalej
Przetrzymam Was trochę
Poczekam,aż się Kapitańska odnajdzie
Izo, a Ty widzisz foty w tym odcinku?
"Katerina"]Jak się w Komižy na Queen cycało..
Jak już wspomniałam w poprzednim odcinku - zażywam uroków zatoki Ruda, gdy ..około godziny 13 tej dociera do mnie sms od Kapitańskiej Baby - autorki forumowych relacji o żeglowaniu i cycaniu na jachcie o dumnej nazwie Queen - beatabm
Oczywiście - całkowicie zaskoczona to ja nie byłam, umawiałyśmy się wstępnie na spotkanie gdzieś w Cro, bo nasze wakacje akurat się zazębiały. Poza tym , dzień wcześniej dostałam wiadomość ,że Załoga Queen obiera kurs na Vis.
Jednak... wydawało mi się to tak nierealne - a raczej wirtualne - bo z Beatą i jej jachtem znałam się tylko z forum i ekranu kompa
Także do końca nie wierzyłam, że komuś zechce się na ten nasz odległy Vis przyżeglować - za tę niewiarę zostałam już przez Beatę zbanowana w jej relacji, karę zasłużoną poniosłam
O kurczę, która to godzina
Po 15 tej Jesteśmy przecież umówieni na Zimnego Cyca z Beatą i jej Załogą, pora opuścić tę sympatyczną plażę
W drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...
Po co?
Buty muszę sobie kupić
Poza tym wypada kupić jakieś wino..
Drzewo do lasu mamy nieść , myślę, ale na krzywy ryj nie pójdziemy tak zupełnie, więc nabywamy Plavca drogą kupna
Pik, pik - sms - "Stoimy w Komiży na bojce"
To dlaczego ja nie widzę
W drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...
Po co?
Buty muszę sobie kupić
I tu Kapitan ma moralniaka - że kazał je natychmiast zdjąć
Katerina napisał(a):Katerina/beatabmW drodze do auta mąż obwieszcza, że on musi do Visu...
Po co?
Buty muszę sobie kupić
I tu Kapitan ma moralniaka - że kazał je natychmiast zdjąć
A ja w ostatniej chwili zmieniłam obcasy na "jachtowe" obuwie Byłoby zabawnie w tym pontonie na obcasach...
To jak? Poczekamy jeszcze na stałych imprezowiczów?
Nie będziemy tak same cycać - sobie a muzom
gusia-s napisał(a):Ja tam jestem w gotowości tylko nie wiem czy też buty zdjąć
A wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
A wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
"Katerina"]
No to jedziemy dalej - CYCANIE cz. II
Ale zanim pocycamy, to...opowiem Wam co to jest komiška pogača
Natomiast wersja naszej Vanji była wegetariańska - miała w chlebie tylko pomidory z cebulą.. Też dobra, ale o niebo wolałabym tą ze slane srdele
Tak też po prysznicu i małym pindrzonku
...wypatrując polskiej bandery przez lornetkę
..wśród licznych jachtów zacumowanych (teraz wiem,że na bojkach ) koło konoby Jastożera.
Jeszcze dwa dni wcześniej nie było tam ani jednego jachtu z racji sztormu
Wydaje mi się,że zamajaczyła mi biało - czerwona bandera, ale pewności nie mam.
Wcześniej już napisałam Kapitańskiej Babie ,że będziemy u nich koło 20-tej - musieliśmy trochę odpocząć po dwóch plażingach, spacerach po skałach i zakupach w Visie.
Także - podekscytowana spotkaniem zbieram siły na cycanie ( jeśli jest tu ktoś nie zorientowany, to wyjaśniam,że jest to po prostu picie wina z ..cyca, czyli takiego oto srebrnego woreczka
Taki sposób transportowania wina sprawdza się na jachtach, gdzie trzymanie dużej ilości butelek nie jest wskazane zwłaszcza przy dużych przechyłach.Ale więcej o tym poczytacie w relacji beatybm o pięciu Księżniczkach, Kapitanie ,Doktorze, i oczywiście ..Zimnym Cycu.
No więc zbieram te siły gapiąc się z balkonu
Mąż gotowy do wyjścia - odstawiony w nowe buty pogania - pora już ruszać w kierunku plaży Gusarica - skąd ma nas odebrać ponton
I wtedy zonk Gdzie ja się wybieram w tej kiecce i obcasach ? Przecież na wodzie na pewno będzie chłodno w nocy - błyskawicznie wdziewam spodnie, coś na grzbiet i chwytam szal - okaże się on zbawienny I obuwie płaskie - jachtowe - świetny pomysł
Piszę sms ;" Nadciągamy " i opuszczamy miejscówkę.
Toć zapomniałam, że jeszcze przeprawabeatabm napisał(a):gusia-s napisał(a):Ja tam jestem w gotowości tylko nie wiem czy też buty zdjąć
Gusia Ty nie wiesz czy wchodząc do pontonu należy buty zdjąć??????????? Czyżbyście mieli szczelny ponton?????
Jak będę następnym razem to aż normalnie wezmę i nabędęKaterina napisał(a):gusia-sA wiesz, że ostatnio w sklepie tzw. chińczyku widziałam laleczkę z Twojej kolekcji ... taką na breloczku
No wiesz... Przesadzili Przecież to są pełnokrwiste Chorwatki U chińczyka, też coś - podróba jakaś
yhyyy ... niby cz. II a nic jeszcze nie pocycaneKaterina napisał(a): No to jedziemy dalej - CYCANIE cz. II
krakusowa napisał(a):Napięcie rośnie jak u.... Hitchcocka
Powrót do Nasze relacje z podróży