Abakus68 napisał(a):Katerina napisał(a):...
A balkon połyskiwał w zachodzącym słońcu i przy pełni księżyca
I tej wersji będziesz się trzymać tak?
Uvala Ruda - odsłona druga.
Trzeciego dnia na Visie budzę się w bardzo dobrym nastroju - wczorajszy udany dzień i wieczór z romantyczną kolacją i ...przecudna chorwacka pogoda bez ani jednej chmurki na niebie - rzadkość we wrześniu
Robię krótką sesję zdjęciową Divnej - nowej członkini chorwackiej rodzinki - laleczek ,które od lat przywożę mojej bratanicy z Cro.Ta będzie 10 ta z kolei
Muszę wysłać MMS ze zdjęciem do małej - ucieszy się ,że jej "Chorwatki" będą miały nową kuzynkę
Jak widać Divna ma obcasy - a ja jej pozazdrościłam...No..może nie widać, ale zaręczam,że ma
Od dwóch dni pojawiałam się 4-ry razy dziennie w sklepiku nieopodal naszego apartmana sprzedającego sprzęt plażowy i pamiątki i maniakalnie przymierzałam ...te oto klapki japonki na baaardzo wysokim koturnie..
Nie,żebym była nimi specjalnie zauroczona, mało tego - ja nigdy nie chodzę na takim obcasie
Ale w mojej sytuacji -kontuzja nogi mnie nie opuszcza, a przy płaskim obuwiu typu trampki,czy klapki stopa boli i pojawia się obrzęk - wydają się jakimś ratunkiem..(jeszcze nigdy nie miałam japonek na obcasie
). Widocznie w tej pozycji ścięgno względnie odpoczywa .
Wyobraźcie sobie,że przy 7 -ej chyba wizycie w tym sklepiku właściciel, widząc moją pełną wątpliwości minę zaproponował mi upust - całe 100kn
Albo się nade mną ulitował, albo miał mnie dosyć
Tak też siedzę na balkonie z poranną kawą przyglądając się nowemu obuwiu i uśpionej jeszcze Komiży - nawet słońce jest jeszcze schowane za wzgórzami po lewej..
Taki dzień trzeba chwytać i wycisnąć jak cytrynę - bo nie wiadomo jak długo taka pogoda potrwa..Już kilka razy byliśmy na wyspie i wiemy, że trzeba działać zdecydowanie, bez odkładania pewnych planów na później, bo albo jugo, albo bora, czy też inna tramontana nadciągnie znienacka i będą 3 dni barowej pogody
Plan - jedziemy plażować i snurkować w Uvali Ruda - tej którą przedstawiłam w odcinku z pierwszego dnia pobytu - a która przedstawiała się niezbyt zachęcająco w pochmurnej przedsztormowej scenerii..
Ale dzisiaj jest zupełnie inaczej - gorąco i bezwietrznie - muszę wypróbować moją nową maskę
Idziemy do parkingu. Jest wczesna pora jak na nas - podoba mi się - jest pusto i cicho w uliczkach Komiży..
Jedziemy nową drogą do Rukavca mijając Vis..
Zdjęcia z auta, bo na serpentynach nie da się zatrzymać...
...poza tym ja i tak nie podejdę do krawędzi szosy...
Drogę do plazy opisałam kilka odcinków temu, więc pokażę sytuację zastaną na końcu diabolicznej szutrówki...widok na uvalę Rudą
Tak jak wspomniałam wcześniej Ruda jest w tym roku szczególnie..ruda przez wcześniejszą wielotygodniową suszę - widoki powszechne w Cro w wakacje 2017..
Schodzimy przez makię do miejsca, gdzie zawsze plażujemy..