Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 04.12.2017 17:13

beatabm napisał(a):Podobają mi się te poszukiwania :wink: Bardzo sympatyczną zabawę sobie wymyśliliście :wink:
Choć nie ukrywam że skarb cały czas kojarzył mi się z czymś smacznym a nie z listem :wink:
Puste plaże - to jest to co lubię, te białe kamyczki kontrastujące z błękitem Adriatyku :hearts:

Dobrze kojarzysz - z czymś smacznym - bo Bartek napisał skąd najlepszy Cyc zdobyć na wyspie :mrgreen:

A plaże na Visie - no cóż, gryzę się ciągle w język, ale w końcu trzeba to powiedzieć - najlepsze w Cro :hearts: (choć nie byłam jeszcze na Pagu i Krku :roll: )
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.12.2017 17:43

Katerina napisał(a):Na plaży znajduje się od 3 lat bar - Diamond Beach Bar, którego nie było tu w 1014 - gdy po raz pierwszy przyjechaliśmy na Vis.
Wiem, że kobiet się o wiek nie pyta, to nie pytam, ale ile Twój małż ma lat? :D

A ta plaż cudeńko, choć tą knajpkę być eksportowała gdzieś...
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 04.12.2017 18:10

Katerina napisał(a):
Nie ma jak sąsiedzi :papa:
Pomorzanka pomorzankę zawsze zrozumie :)

8) :mrgreen:

Zwłaszcza, że (już dość dawno temu) przez 5 lat mieszkałam w Gdańsku studiując. :P

Szukanie skarbu fascynujące, a sceneria piękna. Super, że się udało tak szybko go odnaleźć.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 04.12.2017 21:15

piekara114 napisał(a):
Katerina napisał(a):Na plaży znajduje się od 3 lat bar - Diamond Beach Bar, którego nie było tu w 1014 - gdy po raz pierwszy przyjechaliśmy na Vis.
Wiem, że kobiet się o wiek nie pyta, to nie pytam, ale ile Twój małż ma lat? :D

A ta plaż cudeńko, choć tą knajpkę być eksportowała gdzieś...

ha, ha. :mrgreen: Grubo przesadziłam z tą datą :lol:
Bar jest OK, gdy szef wyłączy muzykę..ale generalnie umpa umpa straszne daje 8O
Ale tego dnia nie puszczał,bo nikogo na plaży nie było.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 04.12.2017 21:16

pomorzanka zachodnia
Szukanie skarbu fascynujące, a sceneria piękna. Super, że się udało tak szybko go odnaleźć.

Wcale nie tak szybko - nerwy były :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 04.12.2017 21:35

Ha, już to chyba u Bartka pisałem, że jakaś kartka... ale wiesz co doczytałem u Ciebie?
Katerina napisał(a):
Na plaży znajduje się od 3 lat bar - Diamond Beach Bar, którego nie było tu w 1014 - gdy po raz pierwszy przyjechaliśmy na Vis.

Powiem ci, że mając ponad 1000 lat chciałbym tak dobrze jak Ty wyglądać;)
żarcik
A Tak zupełnie poważnie - przednia zabawa - "samosiejka" na tle wody wygląda obłędnie.. A piwa zimnego to bym się teraz napił
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.12.2017 08:35

Katerina napisał(a):Marsallah, widzisz tę nadpaloną trawę i listki? Wiesz co mi chodzi po głowie ?:wink:

Cholera. Nie pomyślałem. Następnym razem słoik owinę w ścierkę, a list będą kaligrafować dzieci (piszą najładniej w rodzinie). :lol:

Ale serio, aż mnie ciary przeszły.

P.S. Jakby się ten lasek spalił, to byś nie pisała o skarbie na forum, prawda? :boss:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.12.2017 09:08

Marsallah napisał(a):
Katerina napisał(a):Marsallah, widzisz tę nadpaloną trawę i listki? Wiesz co mi chodzi po głowie ?:wink:

Cholera. Nie pomyślałem. Następnym razem słoik owinę w ścierkę, a list będą kaligrafować dzieci (piszą najładniej w rodzinie). :lol:

Ale serio, aż mnie ciary przeszły.

P.S. Jakby się ten lasek spalił, to byś nie pisała o skarbie na forum, prawda? :boss:

He,he...wzięłabym na siebie połowę winy ,gdybyśmy lasek sfajczyli :lol:

A o dzieci chciałam zapytać - czy zaangażowałeś je w ukrycie skarbu :?: :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.12.2017 09:12

Szczerze mówiąc, to nie. Kombinowaliśmy w ogóle nad tym tematem przez cały pobyt, a potem przedostatniego dnia jakoś tak się zrobiło, że złapałem się za głowę i powiedziałem do Ani: "Kurdeeeee, my nic nie mamy, żeby zakopać, a w ogóle czasu nie mamy, żeby zakopać, no i gdzie, no i co....", po czym splądrowałem lodówkę, stwierdziłem, że nie będę zakopywał ożujska rezanego, bo sam chcę je wypić, a to żaden skarb zresztą, bo dostaniesz je w Tommym, częściowo spałaszowanego słoiczka incuni też nie wypada zostawiać, no i wtedy zostałem Wielkim Skrybą ;D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.12.2017 09:21

Marsallah
częściowo spałaszowanego słoiczka incuni też nie wypada zostawiać, no i wtedy zostałem Wielkim Skrybą ;D

:mrgreen: Wyobraziłam sobie te incuni - znalezisko na zasadzie - stuletnie jajo chińskie :oczko_usmiech: .., ale za krótko by leżały :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.12.2017 11:02

O rybach (link w Pakostane) warto dużo wiedzieć - przekonaliśmy się o tym w tym roku aż za dobrze :roll: Narazie więcej nie zdradzę, wszystko w swoim czasie opiszę u siebie :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.12.2017 16:26

Abakus68 napisał(a):Ha, już to chyba u Bartka pisałem, że jakaś kartka... ale wiesz co doczytałem u Ciebie?
Katerina napisał(a):
Na plaży znajduje się od 3 lat bar - Diamond Beach Bar, którego nie było tu w 1014 - gdy po raz pierwszy przyjechaliśmy na Vis.

Powiem ci, że mając ponad 1000 lat chciałbym tak dobrze jak Ty wyglądać;)
żarcik
A Tak zupełnie poważnie - przednia zabawa - "samosiejka" na tle wody wygląda obłędnie.. A piwa zimnego to bym się teraz napił

To może mi powiesz kto się mógł wtedy przewijać przez te plaże - w tych zamierzchłych czasach, zanim powstał Diamond Beach Bar? :wink: Jaki odłam ludzkości?
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.12.2017 16:33

beatabm napisał(a):O rybach (link w Pakostane) warto dużo wiedzieć - przekonaliśmy się o tym w tym roku aż za dobrze :roll: Narazie więcej nie zdradzę, wszystko w swoim czasie opiszę u siebie :roll:

Też lubię dużo wiedzieć o rybach, bo...ryby wiedzą wszystko :oczko_usmiech:

Przywołałaś temat muzyczny z poprzedniego odcinka mojej relacji - z "Arizona Dream"..

Fish knows everything 8)

P.S. Czekam zatem na przedstawienie Twoich przygód z rybami :)
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 05.12.2017 20:54

Każdy ma jakieś przygody z rybami... Moja żona z końca lutego, córka z początku marca - akwarium normalnie...
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.12.2017 21:04

Abakus68 napisał(a):Każdy ma jakieś przygody z rybami... Moja żona z końca lutego, córka z początku marca - akwarium normalnie...

A co im obu się stało? Mów natychmiast 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone