Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.12.2017 11:15

Trajgul napisał(a):Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" :(.

No przeca już na gegrze uczyli o strefach klimatycznych Polski - żadnym badaczem nie trzeba być :D Np. w głębi kraju (pas centralny) dominuje klimat kontynentalny - ostre zimy, gorące lata, bez czynnika chłodzącego w postaci morza. W zimie wygląda to trochę inaczej, nie idzie horyzontalnymi pasami, ale tak jak pokazuje załączony obrazek.
Załączniki:
strefy_zima.png
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 01.12.2017 11:30

No właśnie powyższe jest mylące. Np. Toruń i np. Kraków to ta sama strefa. A mi chodzi o to, że jest inaczej. Ale dobra zostawmy to :).
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 11:37

8O 8O 8O 8O 8O 8O

Piekara114 , beatabm , maslinka , CROnikiCROpka , ruzica , Trajgul , Marsallah

Wy to macie nerwy :lol:
Ja tu zaraz będę skarb odkopywać, a oni sobie o pogodzie :roll: :lol: Jak jacyś, nie przymierzając Anglicy :mrgreen:

I jak tu tytuł wątku zmienić :?:

Na obcasach - METEO,

czy: METEO na obcasach :idea: :?: :mrgreen:

U mnie dzisiaj leje tak,że dopiero teraz -11.30 widać co jest na ulicy - do tej pory było prawie czarno 8O
I ten mój ulubiony wicher się zrywa - a to oznacza,że w nocy nie pośpię :evil:

Marsallah , dzięki za mapkę, ale Ty mi lepiej powiedz, czy jakąś myjnię na Visie zarejestrowałeś? :)
Ostatnio edytowano 01.12.2017 17:15 przez Katerina, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 11:41

Katerina napisał(a):8O 8O 8O 8O 8O 8O

Piekara114 , beatabm , CROnikiCROpka , ruzica , Trajgul , Marsallah

Wy to macie nerwy :lol:
Ja tu zaraz będę skarb odkopywać, a oni sobie o pogodzie :roll: :lol: Jak jacyś, nie przymierzając Anglicy :mrgreen:

I jak tu tytuł wątku zmienić :?:

Na obcasach - METEO,

czy: METEO na obcasach :idea: :?: :mrgreen:

U mnie dzisiaj leje tak,że dopiero teraz -11.30 widać co jest na ulicy - do tej pory było prawie czarno 8O
I ten mój ulubiony wicher się zrywa - a to oznacza,że w nocy nie pośpię :evil:

Marsallah , dzięki za mapkę, ale Ty mi lepiej powiedz, czy jakąś myjnię na Visie zarejestrowałeś? :)

No bo się zbierasz do tego skarbu jak przysłowiowy pies do jeża :roll: :roll: :roll:
Idź kopać to od razu nie zważając na wicher za oknem wiejący od...już nie pamiętam kiedy zaczął gdyż u nas wieje cały czas - idziemy z Tobą z nadzieją ze podzielisz się znaleziskiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.12.2017 11:42

Katerina - jak się opier***asz i nie wrzucasz c.d., to się takie offtopy robią, Twoja wina :P

Myjnia - żadnej nie widziałem, ale ja w sumie to i w Polsce do myjni raczej nie jeżdżę, bo i po co? No, raz-dwa razy do roku zdarzy się, głównie dlatego, żeby rodzina się nie pytała, czemu takim brudnym jeżdżę. Mnie to nie przeszkadza (a poza tym, mało się brudzi).
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 11:52

Ok, ok..tonight is THE night..zatem :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.12.2017 12:54

To kończąc klimat METEO a czekając na KOPANIE powiem Wam, że u mnie po polach bialutko (ale trawy widać), całe do południe prószył śnieg, a teraz świeci piękne słońce. Do szczęścia to mi brakuje takiego minus 5, bo jest +2 i ciapa się robi....
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2017 17:13

METEO beze mnie ;) Muszę też zdać raport :mrgreen:

Jest biało, słoneczko było, a teraz temperatura zaczyna spadać poniżej zera... Ma przymrozić w nocy. Szkoda, że cały weekend pochmurny, bo już przebieram nogi na myśl o nartach 8)

Teraz czekam na c.d. :D
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 01.12.2017 19:17

beatabm napisał(a):Doba kary minęła, możesz cycać do woli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No nareszcie! Aż właśnie otworzyłam swojego cyca... tzn. winko :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 19:20

agata26061 napisał(a):
beatabm napisał(a):Doba kary minęła, możesz cycać do woli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Adwent się dziś zaczął :mrgreen: :mrgreen:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2017 19:21

Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):

Adwent zaczyna się w niedzielę :oczko_usmiech:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 01.12.2017 19:28

maslinka napisał(a):
Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):

Dziewczyny, ale przecież adwent to nie post... to radosne oczekiwanie na przyjście Jezusa :wink: :smo:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2017 19:28

agata26061 napisał(a):
maslinka napisał(a):
Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):

Dziewczyny, ale przecież adwent to nie post... to radosne oczekiwanie na przyjście Jezusa :wink: :smo:

Ja się Adwentem nic a nic nie przejmuję :oczko_usmiech: Tylko napisałam, kiedy się zaczyna :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 19:32

maslinka napisał(a):
Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):

8O 8O
To mnie w błąd wprowadzono :lol: :P

Zawsze też można porządnie rozcieńczyć - taki mszalny cyc wyjdzie :)

Albo nabyć tzw "Maryjkę" - te w granatowych butelkach, to rozgrzesza cycanie w adwencie i poście :oczko_usmiech: :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 19:35

Dziewczyny, ale przecież adwent to nie post... to radosne oczekiwanie na przyjście Jezusa :wink:

No właśnie. Anglosasi np umieją się cieszyć na długo przed świętami, lubię angielskie Boże Narodzenie.

Ja się Adwentem nic a nic nie przejmuję :oczko_usmiech: Tylko napisałam, kiedy się zaczyna :D

Ja jakoś też nie bardzo.. :|
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone