Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno
Na Wybrzeżu jest na odwrót - w lecie zimno
Katerina napisał(a):Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno
Katerina napisał(a):Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno
Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz
agata26061 napisał(a):Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz
Haaaa z chęcią chciałabym się u Niej nacycać, ale się nie chce podzielić. Chociaż ponoć miałam już dostać jakiegoś łyczka małego, więc może się nade mną zlituje...
Katerina napisał(a):agata26061 napisał(a):Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz
Haaaa z chęcią chciałabym się u Niej nacycać, ale się nie chce podzielić. Chociaż ponoć miałam już dostać jakiegoś łyczka małego, więc może się nade mną zlituje...
To w sumie dobra kobieta jest...a nie Baba W końcu się zlituje
beatabm napisał(a):Katerina napisał(a):
Dlaczego Wy na południu macie zawsze lepiej?
W lecie upały, w zimie śnieg - wszystko jak należy
A ja w lecie marznę, teraz leje deszcz, a o wichrze nieustannym nie warto nawet wspominać
Jest zima to musi być zimno, takie jest odwieczne prawo natury Pani Kierowniczko
agata26061 napisał(a):Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz
Marsallah napisał(a):Katerina napisał(a):Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno
Widzisz, i to jest ta mroczna strona naszego wybrzeża (Wybrzeża?) - niby ryby masz, plaże masz ale normalnych pór roku - ni. No i na cholerę to morze, skoro nie da się do niego wejść?
ruzica napisał(a):
Oj tam zaraz wejść się nie da Czasami nawet da się wykapać. Choć ja się ostatnio zastanawiałam nad zakupem pianki na bałtyckie wypady weekendowe (lipcowe i sierpniowe)
Katerina napisał(a):Dlaczego Wy na południu macie zawsze lepiej?
W lecie upały, w zimie śnieg - wszystko jak należy
Trajgul napisał(a):Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" .
beatabm napisał(a):ruzica napisał(a):
Oj tam zaraz wejść się nie da Czasami nawet da się wykapać. Choć ja się ostatnio zastanawiałam nad zakupem pianki na bałtyckie wypady weekendowe (lipcowe i sierpniowe)
Ale to chyba długiej i grubej? Ja w Cro w piance pływałam
beatabm napisał(a):Trajgul napisał(a):Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" .
Nie może być inaczej, przecież u Was klimat kształtuje morze - i to ono w zimie podnosi temperatury a latem obniża
ruzica napisał(a):
No jasne, że długa i gruba ma być Zresztą przyda się na majową CRO
Powrót do Nasze relacje z podróży