Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.11.2017 20:21

Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno :)
Na Wybrzeżu jest na odwrót - w lecie zimno :evil:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 20:23

Katerina napisał(a):Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno :)

Bo u nas w kraju wszystko jest na odwrót :twisted: Zimne morze na północy i ciepłe góry na południu :roll:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 30.11.2017 20:45

Katerina napisał(a):Beata, ale ja właśnie chcę,żeby w zimie było normalnie - czyli zimno :)

Tak właśnie powinno być...
U mnie biało, choć na plusie i pada... ale drogowcy nawet na wysokości zadania stanęli, bo drogi w powiecie mieliśmy ok, nawet rano...a zakopianka rano w kiepskim stanie była i koledzy mieli problemy spokojnie dotrzeć do pracy...
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 22:08

Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz :mrgreen:

Haaaa z chęcią chciałabym się u Niej nacycać, ale się nie chce podzielić. Chociaż ponoć miałam już dostać jakiegoś łyczka małego, więc może się nade mną zlituje...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.11.2017 22:22

agata26061 napisał(a):
Katerina napisał(a):Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz :mrgreen:

Haaaa z chęcią chciałabym się u Niej nacycać, ale się nie chce podzielić. Chociaż ponoć miałam już dostać jakiegoś łyczka małego, więc może się nade mną zlituje...

To w sumie dobra kobieta jest...a nie Baba :lol: W końcu się zlituje :)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 22:25

Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):

To w sumie dobra kobieta jest...a nie Baba :lol: W końcu się zlituje :)

Mam taką nadzieję...
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 01.12.2017 01:10

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a):
Dlaczego Wy na południu macie zawsze lepiej? :oczko_usmiech:

W lecie upały, w zimie śnieg - wszystko jak należy :roll:

A ja w lecie marznę, teraz leje deszcz, a o wichrze nieustannym nie warto nawet wspominać :evil:

Jest zima to musi być zimno, takie jest odwieczne prawo natury Pani Kierowniczko :mrgreen:

hahaha uwielbiam ten fragment! :mrgreen:

U nas dziś też sypie, w sumie to sypie od zeszłej nocy non stop 8O
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 01.12.2017 08:33

Widzisz, i to jest ta mroczna strona naszego wybrzeża (Wybrzeża?) - niby ryby masz, plaże masz ale normalnych pór roku - ni. No i na cholerę to morze, skoro nie da się do niego wejść? :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 08:41

agata26061 napisał(a):

Doba kary minęła, możesz cycać do woli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 01.12.2017 08:46

Marsallah napisał(a):

Widzisz, i to jest ta mroczna strona naszego wybrzeża (Wybrzeża?) - niby ryby masz, plaże masz ale normalnych pór roku - ni. No i na cholerę to morze, skoro nie da się do niego wejść? :roll:

Oj tam zaraz wejść się nie da 8O Czasami nawet da się wykapać. Choć ja się ostatnio zastanawiałam nad zakupem pianki na bałtyckie wypady weekendowe :lol: (lipcowe i sierpniowe)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 08:53

ruzica napisał(a):
Oj tam zaraz wejść się nie da 8O Czasami nawet da się wykapać. Choć ja się ostatnio zastanawiałam nad zakupem pianki na bałtyckie wypady weekendowe :lol: (lipcowe i sierpniowe)

Ale to chyba długiej i grubej? Ja w Cro w piance pływałam :mrgreen: :roll: :mrgreen:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 01.12.2017 09:36

Katerina napisał(a):Dlaczego Wy na południu macie zawsze lepiej? :oczko_usmiech:
W lecie upały, w zimie śnieg - wszystko jak należy :roll:

Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" :(.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 09:39

Trajgul napisał(a):Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" :(.

Nie może być inaczej, przecież u Was klimat kształtuje morze - i to ono w zimie podnosi temperatury a latem obniża :wink:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 01.12.2017 09:50

beatabm napisał(a):
ruzica napisał(a):

Ale to chyba długiej i grubej? Ja w Cro w piance pływałam :mrgreen: :roll: :mrgreen:

No jasne, że długa i gruba ma być :mrgreen: Zresztą przyda się na majową CRO :wink:

beatabm napisał(a):
Trajgul napisał(a):Jak sprawdzam prognozy pogody od kilku lat, to jest dużo prawdy w tym co piszesz. Niejednokrotnie, gdy taki Kraków miał +30 to na północy było 10-15 stopni mniej i padał deszcz. I odwrotnie zimą, u nas np. + 3 i plucha, a na południu mróz i śnieg. Badaczem nie jestem ale wydaje mi się, że różnice pogodowe między południem a północą Polski są dość spore. Południowcy mają normalne lato i zimę a my mamy "angielską pogodę" :(.

Nie może być inaczej, przecież u Was klimat kształtuje morze - i to ono w zimie podnosi temperatury a latem obniża :wink:

Przez to kształtowanie to od paru lat jeździmy zimą w góry tylko po to, żeby zobaczyć śnieg 8O . Ja ja bym tylko chciała tak jak Kasia- żeby było normalnie :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 10:01

ruzica napisał(a):
No jasne, że długa i gruba ma być :mrgreen: Zresztą przyda się na majową CRO :wink:

Jedziesz w maju do Cro??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone