Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 27.11.2017 17:18

Dlatego stanęło na autochtonach, albo też rzućmy takie określenie "tambylcach"
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.11.2017 18:20

Tymczasem na pokładzie Queen zmierzającej w stronę Vis, gdzieś miedzy Hvarem a Scedro:

https://www.youtube.com/watch?v=EL8ZgP35Xqk
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 27.11.2017 20:31

piotrf napisał(a):Kasiu , po pierwsze spóźnione , ale serdeczne : wszystkiego najlepszego z okazji imienin :papa: ,
po drugie melduję odrobienie zaległości i mój nieustający podziw dla Ciebie za to , że w takich butach popylasz po tych kamolach ,
po trzecie takie militarne pamiątki bardzo lubię ( pod warunkiem , że zostały zneutralizowane :oczko_usmiech: ) , bo to przecież kawał historii jest

Pozdrawiam
Piotr

Dziękuję Piotrze za życzenia.
Do wszystkiego można się przyzwyczaić - do obcasów i uprzykrzającej życie kontuzji, zwłaszcza jak się jest w Cro :papa:

krakusowa

Kasiu :!: Po pierwsze - Wszystkiego najlepszego z okazji Imienin. Trochę spóźnione :oops: , ale bardzo szczere :hearts:
Po drugie - jestem pełna podziwu 8O za militarne przygody

Dzięki serdeczne :)
Nawet mi się spodobała ta partyzantka. Spojrzałam na moje zdjęcie sprzed bunkra i nawet trochę wyglądam jak partyzant :lol:

Marsallah

Tak - od punktu widokowego..Gdybyśmy pojechali tą za wysypiskiem ,to obyłoby się bez przygód z autem - to była pewnie ta o której mówili Chorwaci pchający naszą Skodzinę :oczko_usmiech:
Co do Rudej - istotnie - pisałeś o głównej plaży, z tym że że ja jej do tej pory nie postrzegałam jako główną :lol:
Nie, nie znam innej drogi niż pokazałam 2 odcinki temu.

P.S. A Wy dotarliście do tej bazy Stupišće?

) Igłą pinii » 27.11.2017 17:57
To iście mrożąca krew w żyłach historia! Ja zagryzałam palce czytając Wasze przygody! I do tego ta pustka dookoła!!! Ale emocje! :)

:D Super było - tzn w tunelu dla mutantów nie :mrgreen: , ale cała reszta bardzo mi się podobała - ze względu na tę pustkę :papa:

beatabm , Abakus68

Proszę przestać czepiać się mojej Skody :evil: :lol:
Nigdy się na niej nie zawiedliśmy, wozi nas dzielnie wszędzie - po szutrach, kamlotach, przez makię - chociaż dajemy jej popalić to nawet nie żali się :wink:
Aczkolwiek...małżon napala się na quada ski - i będziemy jak Pan Samochodzik zjeżdżać prosto ze skał do morza i ..ahoj :mrgreen:

Janusz Bajcer

Tylko gdzie na Vis szukać aborygenów :oczko_usmiech: :?:

Ogromna ilość mieszkańców Visu uciekła przed reżimem do ..Australii :mrgreen:
Myślę,że jakichś potomków Aborygenów można by się tam doszukać...

beatabm

https://www.youtube.com/watch?v=EL8ZgP35Xqk

Taaak, mi te bunkry też nie są do szczęścia potrzebne :wink:
Zaraz skoczę na chwilkę na Queen - podejrzałam,że pod moją nieobecność jakaś obca banda (nie Załoga) wycycuje nasze Cyce 8O :twisted:
Zaraz tam wpadnę zaprowadzić porządek - jak na Strażniczkę przystało :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.11.2017 21:12

beatabm , Abakus68

Nigdy się na niej nie zawiedliśmy, wozi nas dzielnie wszędzie - po szutrach, kamlotach, przez makię - chociaż dajemy jej popalić to nawet nie żali się :wink:
Aczkolwiek...małżon napala się na quada ski - i będziemy jak Pan Samochodzik zjeżdżać prosto ze skał do morza i ..ahoj :mrgreen:

Ja tu absolutnie nie czepiam się Skody 8O Tylko tego paliwa co to niby w tych domkach miało być, podstępem zatankowaliście lotniczego do baku i co? Nie chciała jechać. wcale się jej nie dziwię. Wiadomo co to? Może jakieś organiczne paliwko?? :roll: :mrgreen: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.11.2017 11:13

beatabm napisał(a):
beatabm , Abakus68

Ja tu absolutnie nie czepiam się Skody 8O Tylko tego paliwa co to niby w tych domkach miało być, podstępem zatankowaliście lotniczego do baku i co? Nie chciała jechać. wcale się jej nie dziwię. Wiadomo co to? Może jakieś organiczne paliwko?? :roll: :mrgreen: :roll:

Organiczne paliwko było zaraz obok - w murowanej sławojce dla partyzantów :mrgreen:

P8026163.JPG

P8026167.JPG
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.11.2017 11:42

Katerina napisał(a):
Organiczne paliwko było zaraz obok - w murowanej sławojce dla partyzantów :mrgreen:

To nie takie, organiczne paliwko było sprzedawane w filmie Auta...takie z własnego pędu :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 28.11.2017 12:03

Katerina napisał(a):P.S. A Wy dotarliście do tej bazy Stupišće?

No właśnie nie, nigdy. Czytałem trochę o zatoczce, ale zmarkowałem, że ona raczej do ciekawych nie należy, a o tych powojskowych atrakcjach w tym akurat rejonie nie wiedziałem. Inna sprawa, że samemu mniej chętnie bym się tam zapuszczał, a inaczej nie mam możliwości - dzieci nie wezmę, same nie zostaną...

Wielokrotnie natomiast myślałem, o zjechaniu tą drogą, którą wy pojechaliście - na zakręcie. Bodajże w tym roku doczytałem się, że jest ona dość wymagająca dla samochodów, a sam dysponuję osobówką o naprawdę niskim zawieszeniu (czasami przywalam w śpiących policjantów), więc zrezygnowałem.

Natomiast co do tej drogi, która odchodzi od D117 przy wysypisku, to zawsze uznawałem ją za niedostępną dla ogółu - no wiesz, szlaban, budka wartownicza, wysypisko jako takie... Na GSV nie widać co prawda zakazu wjazdu/ruchu, ale nie jestem pewien, czy w tym roku takiego na wjeździe na tę dróżkę nie widziałem :?:

Następnym razem (2019) mamy w planach przejechać się paroma mniej przyjaznymi autom szutrówkami za pomocą skuterów z wypożyczalni. Bo bubą nie wolno :oops:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 28.11.2017 14:06

Niestety dopiero teraz dotarłam do Twojej relacji...
ale na szczęście to dopiero początek, więc cieszę się, że jeszcze wiele przede mną.
Pisz dalej, bo jestem ciekawa, czy odnaleźliście ten skarb...
ljmisiek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ljmisiek » 28.11.2017 15:36

zaznacz na mapie jak możesz tę alternatywną drogę - mój kuzyn też się tam zakopał....
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.11.2017 18:11

agata26061 napisał(a):Niestety dopiero teraz dotarłam do Twojej relacji...
ale na szczęście to dopiero początek, więc cieszę się, że jeszcze wiele przede mną.

Witaj, na pewno wiele jeszcze przed Tobą ( i mną :roll: ) ,bo nasze tegoroczne wakacje trwały 25 dni :nice: , a jesteśmy na drugim :oczko_usmiech: Jak tak pójdzie ,to do czerwca zejdzie :roll:

Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.11.2017 18:18

Marsallah

dzieci nie wezmę, same nie zostaną.

No co Ty? Ja bym je wzięła..Są duże, na tyle,żeby je zainteresowała wycieczka.
Generalnie ta droga nie jest taka zła - można zostawić auto w tym miejscu, gdzie się zakopaliśmy i dalej pieszo. To jakiś 20 minutowy spacer - do tunelu, a potem jakieś 10min do wyrzutni.
Gdyby nie wcześniejszy deszcz - nawet nasza bardzo nisko zawieszona skódka dałaby radę na tej szutrówce.
Mimo wszystko, napalam się na quada ski :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 28.11.2017 18:36 przez Katerina, łącznie edytowano 1 raz
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.11.2017 18:24

ljmisiek napisał(a):zaznacz na mapie jak możesz tę alternatywną drogę - mój kuzyn też się tam zakopał....

Nie bardzo mogę zaznaczyć...bo jej nie poznałam.
Wspomnieli o niej Chorwaci' i jak wspominaliśmy z Marsallah parę postów temu - to może być droga za wysypiskiem śmieci po drodze z Komiży do Visu (jadąc starą drogą).

Tak jest napisane w tym artykule https://secretcroatia.blog/2014/11/29/m ... is-island/
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.11.2017 21:21

Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):Niestety dopiero teraz dotarłam do Twojej relacji...

Witaj, na pewno wiele jeszcze przed Tobą ( i mną :roll: ) ,bo nasze tegoroczne wakacje trwały 25 dni :nice: , a jesteśmy na drugim :oczko_usmiech: Jak tak pójdzie ,to do czerwca zejdzie :roll:

Wpadaj śmiało, o ile nie nacycasz się u Kapitańskiej i zapomnisz :mrgreen:

Do czerwca? Pisz trochę częściej Kobieto, bierz przykład z tej co Cycem częstuje a mimo to jest systematyczna w opowieści :roll: :roll: :roll:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 28.11.2017 21:46

Chwilę mnie nie było a tu takie emocje :mrgreen: 8O Militarny Vis super :D A przygoda z autem jeszcze bardziej :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.11.2017 21:52

ruzica napisał(a):Chwilę mnie nie było a tu takie emocje :mrgreen: 8O Militarny Vis super :D A przygoda z autem jeszcze bardziej :mrgreen:

Ruzica ,to był odcinek dla Ciebie - o szutrach i dobijaniu auta :oczko_usmiech: I dla Twojego faceta :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone