Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 19.11.2017 19:40

CROnikiCROpka napisał(a):2 września powiadasz? Rano wypuściłam się na spacer i było ciepło, ale faktycznie takie ciężkie chmury wisiały. Potem nawet popadało, a po południu zrobiło się fajnie, nawet na plażę poszliśmy :)

Na pewno drugiego. A wieczorem był sztorm i wiatr - bardzo ciepły (bez deszczu) - pamiętasz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2017 19:50

Katerina napisał(a):Ale nie poddajemy się -na duchu podtrzymuje nas pewien kawałek, który pałęta nam się po głowach od wczoraj..Jadąc przez Split, aby dotrzeć na prom, usłyszeliśmy kilka razy reklamę w radio ...była to reklama jakiejś splickiej, czy trogirskiej pizzerii o wdzięcznej nazwie KOKOLO, lub też Coccolo :lol: Do reklamy wykorzystano chorwacki hit z lat 80 tych - jeden z najdurniejszych kawałków jakie słyszałam :mrgreen: Potrafi wprowadzić w prawdziwie głupkowaty nastrój i zapomnieć,że jedziemy się wykąpać w środku ulewy.. 8O

Nie omieszkałam wygooglać go sobie i katować się nim przez cały urlop :mrgreen:

Pokatuję jeszcze jednym starym kawałkiem :oczko_usmiech:

Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 19.11.2017 20:14

Janusz Bajcer

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I co? Wygrali tę Eurowizję?

Może ktoś wie o czym oni śpiewają w tym Kokolo?

Kurczę, muszę się wziąć za chorwacki - babka mówiła, stryj i kuzyn mówią biegle po chorwacku, mój ojciec prawie,że biegle - a ja - czarna owca jakaś :wink: Więc, póki co, może ktoś da cynka o czym ogólnie to jest?(Liczę na Maslinkę :wink: :) )
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 19.11.2017 20:20

Katerina napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):2 września powiadasz? Rano wypuściłam się na spacer i było ciepło, ale faktycznie takie ciężkie chmury wisiały. Potem nawet popadało, a po południu zrobiło się fajnie, nawet na plażę poszliśmy :)

Na pewno drugiego. A wieczorem był sztorm i wiatr - bardzo ciepły (bez deszczu) - pamiętasz?

Oj był, u nas jeszcze padało :roll: To było jugo 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2017 20:31

Katerina napisał(a):Janusz Bajcer

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I co? Wygrali tę Eurowizję?

Może ktoś wie o czym oni śpiewają w tym Kokolo?

Kurczę, muszę się wziąć za chorwacki - babka mówiła, stryj i kuzyn mówią biegle po chorwacku, mój ojciec prawie,że biegle - a ja - czarna owca jakaś :wink: Więc, póki co, może ktoś da cynka o czym ogólnie to jest?(Liczę na Maslinkę :wink: :) )

Wrzuć tekst w tłumacza Google

http://www.tekstowo.pl/piosenka,magazin,kokolo.html

Zdziwisz się o czym to jest :oczko_usmiech:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 19.11.2017 20:37

Ta Twoja noga to za rewelacyjnie na taką plażę to nie wygląda... Zuch dziewczyna, że dałaś radę!
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 19.11.2017 21:07

beatabm

To było jugo 8O

W rzeczy samej ..Właśnie mam zamiar o nim wspomnieć w kolejnym odcinku..Tylko foty kiepskie, bo ciemno było.

Abakus68

Ta Twoja noga to za rewelacyjnie na taką plażę to nie wygląda... Zuch dziewczyna, że dałaś radę!

Ale,że to widać na zdjęciu 8O :?: Chyba tylko z opisu wnioskujesz :wink:
Dzięki, dałam radę, potem, z czasem, to w ogóle się nią nie przejmowałam :)

Janusz Bajcer

Zdziwisz się o czym to jest :oczko_usmiech:

Nie...nie wierzę 8O
To jest chyba o szczenięcej szkolnej miłości - dziewczyna znajduje stary wspólnie pisany pamiętnik, czy coś takiego..
Ale żeby go takim pieszczotliwym :mrgreen: określeniem nazywała to nie wierzę, tak samo jak nie wierzę w tłumacza google (nauczam języka obcego, stąd wiem jak on działa :mrgreen: )

Ale wszystko jest możliwe..Niedługo pozwolę się zapytać DJa o pewną piosenkę... :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.11.2017 21:23

Z tekstem angielskim Google lepiej sobie radzi :oczko_usmiech:

http://lyricstranslate.com/en/kokolo-kokolo.html
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 20.11.2017 01:08

Katerina napisał(a):

Pamiętam, aż się zdziwiłam, że Adriatyk tak szaleje. W sumie to za naszych wyjazdów do CRO pierwszy raz widzieliśmy takie fale :) (i oby ostatni, jednak wolę 0 fal i 35 stopni w cieniu :mrgreen: )
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 20.11.2017 08:34

Hehe, ja też w tym roku po raz pierwszy zaliczyłem Rudą (główną plażę). Ale dobrze, że ją pokażesz, bo ja nie wziąłem wtedy niczego do focenia... :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 20.11.2017 10:27

Janusz Bajcer napisał(a):Z tekstem angielskim Google lepiej sobie radzi :oczko_usmiech:

http://lyricstranslate.com/en/kokolo-kokolo.html

To prawda, nie brzmi to już tak prostacko :oczko_usmiech:

CROnikiCROpka

Pamiętam, aż się zdziwiłam, że Adriatyk tak szaleje. W sumie to za naszych wyjazdów do CRO pierwszy raz widzieliśmy takie fale :) (i oby ostatni, jednak wolę 0 fal i 35 stopni w cieniu :mrgreen:

Ja , niestety jeszcze parę razy w trakcie tego urlopu widziałam szalejący Adriatyk..
Ale tylko temu sztormowi w Komiży towarzyszyła wysoka temperatura i jugo smagał gorącym powietrzem, potem bywało gorzej :x

Marsallah

Hehe, ja też w tym roku po raz pierwszy zaliczyłem Rudą (główną plażę).

Czy to było kajakiem - jak niedawno wspomniałeś? Zazdroszczę.
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 20.11.2017 16:37

Marsallah napisał(a):Hehe, ja też w tym roku po raz pierwszy zaliczyłem Rudą (główną plażę). Ale dobrze, że ją pokażesz, bo ja nie wziąłem wtedy niczego do focenia... :roll:

Dobrze, że dodałeś ... główną plażę... :lol:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 21.11.2017 13:29

Katerina - tak, kajakiem.
P.S. Odkryliście może dojście na Rudą lądem inaczej niż po skałkach?

Abakus
Pilnuję się ;)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.11.2017 13:44

Marsallah napisał(a):Katerina - tak, kajakiem.
P.S. Odkryliście może dojście na Rudą lądem inaczej niż po skałkach?

Abakus
Pilnuję się ;)

Masz na myśli dojście od Rukavca? Czy dojście bezpośrednio do plaży z hacjendą inaczej niż od Rukavca?

Abakus czujny jest :oczko_usmiech:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 22.11.2017 00:27

Od Rukavca. Co mnie obchodzi dojście od Karuzy...:P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone