Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.11.2017 17:57

Marsallah
Teraz Petar odpływa z Pier 14, o ile pamiętam ,na samym końcu portu .

O ile dobrze pamiętam, to 41 :papa:

14, czy 41 mała różnica :mrgreen:

Ale żeby oni tyle tych pirsów mieli :?: 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.11.2017 17:59

Abakus68 napisał(a):Heh, czy tylko ja czytam dogłębnie posty,czy też tylko mnie się trzymają takie rzeczy i gdzieś je tam wygrzebuję z przepastnych odmętów mózgu. Szanowna Katerino. Odpowiadając na tak postawioną zagadkę

Katerina napisał(a):..no ,nie powiem,że jest SI :evil: - jest bardzo daleko od SI :mrgreen: - z jakiego to filmu ( tam było ok, nie si) :?: :)

Pozwolę sobie zamieścić niniejszy link.
https://www.youtube.com/watch?v=65F6lRdUU_c
Biedny Marcellus...
A wracając do "wbitej przez Ciebie szpilki w Chorwację" to czekam na dalszy ciąg... Na zagadki również;)

Pretty f.....g far from ok :lol: :lol: :boss: Brawo :mrgreen:

Dzięki za uważne czytanie :papa:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 15.11.2017 20:57

Katerina napisał(a):

Dzięki za uważne czytanie :papa:

To chyba najlepszy sposób podziękowania komuś za trud tworzenia relacji.
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 15.11.2017 23:53

Sto lat dla Małżona :papa: :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.11.2017 00:42

Kasiu , upoważniony przez Wnusię zwracam Ci uwagę , że nie przedstawiłaś jeszcze podróżujących z Wami lalek :roll: ( albo to ja nigdzie nie znalazłem w relacji :?: :roll: ) co jest strasznym niedopatrzeniem . . . lalka bez imienia :?: :?

:mrgreen:

tyniolek napisał(a):Sto lat dla Małżona :papa: :)

Przyłączam się do życzeń :papa:

Pozdrawiam
Piotr
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.11.2017 02:05

piotrf

Kasiu , upoważniony przez Wnusię zwracam Ci uwagę , że nie przedstawiłaś jeszcze podróżujących z Wami lalek :roll: ( albo to ja nigdzie nie znalazłem w relacji :?: :roll: ) co jest strasznym niedopatrzeniem . . . lalka bez imienia :?:

OK. Imię tej właśnie dziewczynki to Jadranka :)

Może wyjaśnię (zacytuję mój wpis z poprzedniej relacji, gdzie opisałam okoliczności podróżowania z lalkami :mrgreen: ale forum zjadło :oczko_usmiech: )

Post z relacji peljesac-i-vis-2014-zabawa-w-kotka-i-myszke-z-accuweather-t48842.html

gusia-s

Fajne te laleczki ... mam 5 letnią siostrzenicę tylko, że do tej pory ona wolała autka, pociągi i samolociki :? teraz na tapecie są zwierzątka. Lalki nadal czekają na swoją kolej.

Moja też gardzi lalkami. Dla tych zrobiła wyjątek ,bo wkręciłam jej historyjkę (pierwszą kupiłam 5 lat temu, gdy była trzylatką),że to dziewczynka z dalekiego, ciepłego kraju, która chce zamieszkać w Polsce i być jej przyjaciółką.Prawda wygląda tak,że z chorwackich wioch nie ma co przywieźć dziecku w ramach upominku, oprócz kamieni i muszli,jeśli ktoś nurkuje.Moda na laleczki(de facto są one breloczkami) na straganach dla turystów panowała przez parę lat, jadąc na kolejny urlop dowoziłam następną "siostrę", czy też "kuzynkę".Wszystkie,a jest ich już 12, mają chorwackie imiona np. Vesna, Milna, Jadranka,Ivanka itp.Pomysły na kolejne imiona czerpię z ...cmentarzy :oczko_usmiech:

Bratanica za każdym razem przed wyjazdem daje mi dwie wybrane "dziewczyny",żeby odwiedziły swój kraj, bo na pewno tęsknią... :roll: No jaja jakieś, mam robić dokumentację i wysyłać jej mms-y,żeby wiedziała jak spędzają czas w Chorwacji...Stąd te zdjęcia.Ostatnio zaopatrzyła Chorwatki w malutkie leżaczki -zabawki i wiaderka - wyobrażasz sobie miny plażowiczów,gdy robiłam im sesję?

Dodaję foty z tamtej relacji - dla Wnusi :)

P9223337.JPG

P9253651.JPG

P9263732.JPG

P9223340.JPG

Na powyższych zdjęciach feature: Kasinka, Milna, Jadranka, Ivanka i Darinka :mrgreen:

Kasinka był pierwszą przywiezioną "uchodźczynią" - dostała imię po mnie 8)

Laleczki jeszcze wystąpią :) :papa:
Ostatnio edytowano 16.11.2017 02:08 przez Katerina, łącznie edytowano 1 raz
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.11.2017 02:07

tyniolek, piotrf

Mąż dziękuje za życzenia :D :papa:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 16.11.2017 08:43

Katerina napisał(a):Petar to najbrudniejszy i najbardziej "niezapgrejdowany" prom w Cro...Stare , niewygodne fotele - krzesła ze śmierdzącą tapicerką, równie brudna i poplamiona wykładzina itd. :? :x
Często widuję dzieci bawiące się na podłodze baru, lub ludzi drzemiących bezpośrednio na tym dywanie i...mam cofkę tak zwaną. Inna sytuacja jest np na promie Ploče - Trpanj - eleganckie nowiutkie sofy i loże , wszędzie czysto...A przecież na Petarze spędza się tyle czasu, powinni coś z tym zrobić. Myślałam już o wystosowaniu listu do Jadrolinii, ktoś chętny do podpisu?

Płynąłem w zeszłym roku trzema różnymi promami (Ploce-Trpanj, Prapratno-Sobra i Orebić - Domince), w tym roku 2x Petarem i jakoś...nie przypominam sobie wielkiego rozdźwięku (no, może schody ruchome na promie na Mljet :P). Inna sprawa, że ja prawie zawsze spędzam czas na górnym pokładzie, nie na żadnych wykładzinach. A w tym temacie to akurat Petar jest najlepszy, bo najbezpieczniejszy - ma najwyższe barierki (dzieci!). Daj spokój, płynie, nie przecieka, co Ty się przejmujesz? :lol:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2017 09:07

Katerina napisał(a):gusia-s

.Wszystkie,a jest ich już 12, mają chorwackie imiona np. Vesna, Milna, Jadranka,Ivanka itp.Pomysły na kolejne imiona czerpię z ...cmentarzy :oczko_usmiech:

Bratanica za każdym razem przed wyjazdem daje mi dwie wybrane "dziewczyny",żeby odwiedziły swój kraj, bo na pewno tęsknią... :roll: No jaja jakieś, mam robić dokumentację i wysyłać jej mms-y,żeby wiedziała jak spędzają czas w Chorwacji...Stąd te zdjęcia.Ostatnio zaopatrzyła Chorwatki w malutkie leżaczki -zabawki i wiaderka - wyobrażasz sobie miny plażowiczów,gdy robiłam im sesję?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.11.2017 10:17

Marsallah
Daj spokój, płynie, nie przecieka, co Ty się przejmujesz? :lol:

4 x 2 - 8 razy płynęłam - za pierwszym oczywiście ekstaza .
Potem nabiera się innej optyki, zwłaszcza jak ci się głowa kiwa o 6 rano, a nie masz gdzie jej złożyć :lol: .
Obejrzysz sobie raz jeszcze w 2019 , chyba,że do tego czasu coś zmienią - po mojej petycji :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.11.2017 10:20

Przekaż Mężowi życzenia od naszej załogi - spóźnione bo gości miałam, nie dało rady podejść do netu, zdrówka i wielu wspaniałych cromaniackich podróży!!!!
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.11.2017 10:39

beatabm napisał(a):Przekaż Mężowi życzenia od naszej załogi - spóźnione bo gości miałam, nie dało rady podejść do netu, zdrówka i wielu wspaniałych cromaniackich podróży!!!!

Dzięki serdeczne, luz - nie wiem czy chociaż pamięta, że miał imieniny :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.11.2017 10:54

Katerina napisał(a):
beatabm napisał(a):Przekaż Mężowi życzenia od naszej załogi - spóźnione bo gości miałam, nie dało rady podejść do netu, zdrówka i wielu wspaniałych cromaniackich podróży!!!!

Dzięki serdeczne, luz - nie wiem czy chociaż pamięta, że miał imieniny :mrgreen:

Tak się nacycał ze zapomniał??? 8O 8O 8O
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 16.11.2017 15:22

Katerina napisał(a):Obejrzysz sobie raz jeszcze w 2019 , chyba,że do tego czasu coś zmienią - po mojej petycji :oczko_usmiech:

Taaa...

Biuro Jadroliniji, Rijeka.

- Ej słuchajcie, kojarzycie Petara Hektorovicia?
- Ten nasz olbrzym, który przez 10 miesięcy w roku wozi powietrze na Vis?
- Tak, ten właśnie. I wiecie co? Napisała do nas jakaś kobiecina z Polski, która pływa sobie tym promem 2x w roku na wakacje.
- Ale, że co pisze? Że fajny jest, taki wielki, co?
- No właśnie, że nie. Że jest zapuszczony siedziska niewygodne, że wykładziny w restauracji i barze od lat nie zmieniane, że standard niższy niż na innych naszych promach...
- No co ty? Serio? A co ona sobie wyobraża, że wykupiła miejsca w oficerskiej kajucie w rejsie na Bahamy? Przecież klar na pokładzie jest, a wykładzina jest codziennie...no, co jakiś czas odkurzana, poza tym po podłodze się chodzi, a nie na niej leży. Może pirsy w Splicie też wg niej powinny być codziennie mopowane?
- Taaa, haha. Babie się w **** poprzewracało :lol:

:oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.11.2017 15:46

Marsallah napisał(a):
Katerina napisał(a):Obejrzysz sobie raz jeszcze w 2019 , chyba,że do tego czasu coś zmienią - po mojej petycji :oczko_usmiech:

Taaa...

Biuro Jadroliniji, Rijeka.

- Ej słuchajcie, kojarzycie Petara Hektorovicia?

:oczko_usmiech:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone