Teraz Petar odpływa z Pier 14, o ile pamiętam ,na samym końcu portu .
O ile dobrze pamiętam, to 41
14, czy 41 mała różnica
Ale żeby oni tyle tych pirsów mieli
Abakus68 napisał(a):Heh, czy tylko ja czytam dogłębnie posty,czy też tylko mnie się trzymają takie rzeczy i gdzieś je tam wygrzebuję z przepastnych odmętów mózgu. Szanowna Katerino. Odpowiadając na tak postawioną zagadkęKaterina napisał(a):..no ,nie powiem,że jest SI - jest bardzo daleko od SI - z jakiego to filmu ( tam było ok, nie si)
Pozwolę sobie zamieścić niniejszy link.
https://www.youtube.com/watch?v=65F6lRdUU_c
Biedny Marcellus...
A wracając do "wbitej przez Ciebie szpilki w Chorwację" to czekam na dalszy ciąg... Na zagadki również;)
tyniolek napisał(a):Sto lat dla Małżona
Kasiu , upoważniony przez Wnusię zwracam Ci uwagę , że nie przedstawiłaś jeszcze podróżujących z Wami lalek ( albo to ja nigdzie nie znalazłem w relacji ) co jest strasznym niedopatrzeniem . . . lalka bez imienia
Fajne te laleczki ... mam 5 letnią siostrzenicę tylko, że do tej pory ona wolała autka, pociągi i samolociki teraz na tapecie są zwierzątka. Lalki nadal czekają na swoją kolej.
Moja też gardzi lalkami. Dla tych zrobiła wyjątek ,bo wkręciłam jej historyjkę (pierwszą kupiłam 5 lat temu, gdy była trzylatką),że to dziewczynka z dalekiego, ciepłego kraju, która chce zamieszkać w Polsce i być jej przyjaciółką.Prawda wygląda tak,że z chorwackich wioch nie ma co przywieźć dziecku w ramach upominku, oprócz kamieni i muszli,jeśli ktoś nurkuje.Moda na laleczki(de facto są one breloczkami) na straganach dla turystów panowała przez parę lat, jadąc na kolejny urlop dowoziłam następną "siostrę", czy też "kuzynkę".Wszystkie,a jest ich już 12, mają chorwackie imiona np. Vesna, Milna, Jadranka,Ivanka itp.Pomysły na kolejne imiona czerpię z ...cmentarzy
Bratanica za każdym razem przed wyjazdem daje mi dwie wybrane "dziewczyny",żeby odwiedziły swój kraj, bo na pewno tęsknią... No jaja jakieś, mam robić dokumentację i wysyłać jej mms-y,żeby wiedziała jak spędzają czas w Chorwacji...Stąd te zdjęcia.Ostatnio zaopatrzyła Chorwatki w malutkie leżaczki -zabawki i wiaderka - wyobrażasz sobie miny plażowiczów,gdy robiłam im sesję?
Katerina napisał(a):Petar to najbrudniejszy i najbardziej "niezapgrejdowany" prom w Cro...Stare , niewygodne fotele - krzesła ze śmierdzącą tapicerką, równie brudna i poplamiona wykładzina itd.
Często widuję dzieci bawiące się na podłodze baru, lub ludzi drzemiących bezpośrednio na tym dywanie i...mam cofkę tak zwaną. Inna sytuacja jest np na promie Ploče - Trpanj - eleganckie nowiutkie sofy i loże , wszędzie czysto...A przecież na Petarze spędza się tyle czasu, powinni coś z tym zrobić. Myślałam już o wystosowaniu listu do Jadrolinii, ktoś chętny do podpisu?
Katerina napisał(a):gusia-s.Wszystkie,a jest ich już 12, mają chorwackie imiona np. Vesna, Milna, Jadranka,Ivanka itp.Pomysły na kolejne imiona czerpię z ...cmentarzy
Bratanica za każdym razem przed wyjazdem daje mi dwie wybrane "dziewczyny",żeby odwiedziły swój kraj, bo na pewno tęsknią... No jaja jakieś, mam robić dokumentację i wysyłać jej mms-y,żeby wiedziała jak spędzają czas w Chorwacji...Stąd te zdjęcia.Ostatnio zaopatrzyła Chorwatki w malutkie leżaczki -zabawki i wiaderka - wyobrażasz sobie miny plażowiczów,gdy robiłam im sesję?
Daj spokój, płynie, nie przecieka, co Ty się przejmujesz?
Katerina napisał(a):beatabm napisał(a):Przekaż Mężowi życzenia od naszej załogi - spóźnione bo gości miałam, nie dało rady podejść do netu, zdrówka i wielu wspaniałych cromaniackich podróży!!!!
Dzięki serdeczne, luz - nie wiem czy chociaż pamięta, że miał imieniny
Katerina napisał(a):Obejrzysz sobie raz jeszcze w 2019 , chyba,że do tego czasu coś zmienią - po mojej petycji
Marsallah napisał(a):Katerina napisał(a):Obejrzysz sobie raz jeszcze w 2019 , chyba,że do tego czasu coś zmienią - po mojej petycji
Taaa...
Biuro Jadroliniji, Rijeka.
- Ej słuchajcie, kojarzycie Petara Hektorovicia?
Powrót do Nasze relacje z podróży