Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.03.2018 23:23

Katerina napisał(a):Problem z Trpanjem - nie wiem czy tylko poza sezonem, czy zawsze? - jest taki, że nigdy nie możemy tam ranną porą trafić na otwartą kawiarnię z czymś do jedzenia.

U nas to wyglądało mniej więcej tak:
-wychodzimy z "budki"
-toaleta
-gotujemy wodę na kawę
-z lodówki wyciągamy małe conieco :arrow:
gotowe :!: 8)
Nie żebym namawiał :oczko_usmiech:
:hearts:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 21.03.2018 06:29

Katerina napisał(a):Zastanawiam się,czy Wam też się zdarza pokłócić z partnerem, mężem ,żoną, kochanką na wakacjach? Bo gdy się czyta relacje, to wszystko zawsze wygląda słodko i romantycznie

Katerina, dzień bez kłótni dniem straconym ;), szczególnie jak sa dzieci, bo my jestesmy ich zakładnikami, a wtedy łatwo o punkt zapalny.
A na wakacjach, pamiętam naszych sąsiadów z domku, jaka to była wspaniała para... W pewnym momencie nagle ona do niego "jak ja cię k... nienawidzę, obyś zdechł" :).
Druga sytuacja, też sąsiedzi na wakacjach, tatuś do synka (przy nas) "Kubusiu chodź tutaj i nie hałasuj, synku, no chodź proszę itp." A jak zniknęlismy z pola widzenia to tatuś do synka "zamknij mordę meczybuło" :)
P. S. Moja żona nie odzywała się do mnie po drogach na Hvarze, ciekawe jak będzie na Peljesacu ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.03.2018 08:21

Kaśku a ten pal na plaży wyznaczał Wam granicę :?: :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.03.2018 08:52

beatabm
Podobają mi sie te puste plaże - to jest to co lubię, chyba nawet na guano bym nie zwracała szczególnej uwag

Taaa..., właśnie mi przyszło do głowy,że może to jest lecznicze guano - do okładów? :oczko_usmiech: Nieopodal - w Trpanju są lecznicze błota, a w Dubie kosmetyczny cud - odmładzające guano :lol:

Buber
Nie tylko golas w masce może zrobić wrażenie :wink:
...
Uciekajmy, uciekajmy :P

Widzę, że UFO to nie tylko trokut na Pagu, współcześnie Peljesac sobie upodobali :oczko_usmiech:.

:mrgreen: Pelješki Jožin iz Jezera :lol:

tomekkulach
Trzeba będzie powięcić się dla dobra nauki i zastosować analizę "organoleptyczną"

Właśnie mi się przyśniła - wyjaśniłam powyżej Beacie :oczko_usmiech:

U nas to wyglądało mniej więcej tak:
-wychodzimy z "budki"
-toaleta
-gotujemy wodę na kawę
-z lodówki wyciągamy małe conieco :arrow:
gotowe :!: 8)

Ale mi właśnie o to chodziło,żeby nic samemu nie wyjmować, ani nalewać, tylko żeby ktoś podał gdy ja siedzę i obserwuję poranne życie portu :D

Trajgul
Katerina, dzień bez kłótni dniem straconym ;)

Co za ulga :D Myślałam,że z nami coś nie tak... :wink:
Moja żona nie odzywała się do mnie po drogach na Hvarze, ciekawe jak będzie na Peljesacu ;)

Luz, tylko nie bierz jej do Cerkvic, ani Extravagancy :mrgreen: Do tej drugiej - pokażę Ci jak dotrzeć motorówką :lol:

gusia-s
Kaśku a ten pal na plaży wyznaczał Wam granicę :?: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ten pal...

P8137841.JPG

...wyznaczał dwie granice - między mną i Małżem, oraz między golasami i tekstylnymi :wink: :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.03.2018 09:25

...wyznaczał dwie granice - między mną i Małżem, oraz między golasami i tekstylnymi :wink: :oczko_usmiech:

Znaczy któreś z Was musiało sie ubrać :roll: :mrgreen:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.03.2018 10:02

Pewnie, że się kłócimy na wakacjach. Minimum dwie porządne kłótnie z cichymi godzinami potem to norma podczas urlopu. Powody z reguły pierdołowate a wojna, jak o niepodległość :roll: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.03.2018 12:17

beatabm
Znaczy któreś z Was musiało sie ubrać :roll: :mrgreen:

Przecież, że tak - Małż ubrał się w maskę :oczko_usmiech:

CROnikiCROpka
Minimum dwie porządne kłótnie z cichymi godzinami potem to norma podczas urlopu.

Ilość kłótni wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości dni urlopu :lol: U nas też zazwyczaj powody są błahe, choć jest ten jeden główny - robienie zdjęć do relacji :(
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 21.03.2018 14:29

Wywołałaś ciekawy temat... małżeńska kłótnia na wakacjach ;)
Moim zdaniem bez takowej się nie obejdzie. Pomimo, że to wakacje, to człowiek czasem jest tak zmęczony zwiedzaniem, ugotowany od chorwackich temperatur, czasem głodny, bo jakoś brak na horyzoncie odpowiedniej konoby, że wystarczy mały punkt zapalny i awantura gotowa. My regularnie takowe zaliczamy, ale po kilku godzinach nam mija :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 21.03.2018 14:49

Staramy się nie kłócić choć czasem nam się nie uda. Co któryś wyjazd jedna wojna jest. Nie na każdym oczywiście. Myślę ,że ogrom zajęć jakie mamy w czasie urlopu sprawia, że na szczęście nie ma chwili na zbyt częste kłótnie. W naszym wypadku pojawia sie jeszcze temat ewentualnych kłótni z innymi uczestnikami wyprawy - jednak dwa tygodnie razem na bardzo ograniczonej powierzchni potrafi wypędzić z ludzi demony :roll: Trzeba nie raz powstrzymać jęzor zeby kogoś nie urazić :mrgreen:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 21.03.2018 15:00

Ja już nawet nie liczę na to, że na wakacjach obejdzie się bez - przynajmniej - fochów, zwłaszcza w samochodzie przez tyle godzin na raz :roll:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.03.2018 15:03

Powiem Wam Kobietki, że dobrze wiedzieć, że nie tylko ja ze swoim facetem się "żremy" na urlopie :lol: Do tej pory miałam jakieś takie przekonanie, że moze jesteśmy "wakacyjnie niedopasowani", czy coś, ale jak widzę, że to nie tylko u nas tak, to mi jakoś lepiej :smo:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 21.03.2018 15:21

Magda, Beata, Kamila, Ewa :lol: :lol:
Rok temu dzień po przyjeździe do Cro tak się pokłóciliśmy (nie powiem o co, bo to żenujące - ale o pierdołę :wink: ), że mąż chciał wracać natychmiast do Polski..Ja mu na to,żeby sobie sam jechał - ale samolotem, a mi zostawił samochód , bo zostaję na Visie :roll: Ale w tym samym momencie pomyślałam "A jak ty, kobieto będziesz na tych urwiskach i serpentynach prowadzić?? 8O " I szybko zaproponowałam "pożegnalną" kolację w konobie :wink: :mrgreen: Jak dobrze ,że w Cro jest pyszne jedzenie i wino 8) :lol:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 21.03.2018 16:20

Normalka, że każdy na wakacjach się posprzecza. Staramy się tego nie robić właśnie na urlopie, ale też nie zawsze nam się udaje. Na szczęście do tej pory nie mieliśmy na wczasach takich kłótni, żeby się później do siebie nie odzywać, ale sprzeczki i fochy się zdarzały...
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 21.03.2018 17:14

Co się dzieje z tymi facetami na urlopie , że się tak żrą z żonami :?:

Ja tam się nie chcę pokłócić a i tak ze dwa razy się pożremy -oczywiście z winy małża :mrgreen:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.03.2018 17:17

Też myślę, że to faceci są bardziej konfliktowi na urlopie :P Kobieta się do każdej sytuacji potrafi dostosować :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone