Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2018 09:45

Katerina napisał(a):cieszę się ,że zdjęcie gitary podoba Ci się :wink: :) :papa:

...
Obrazek
Bo gitaraObrazek to(zaraz po perkusji)
mój ulubiony instrument :hearts:

A tak wogóle to:

Paszyn.png

:oczko_usmiech:
:papa:
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 09.03.2018 12:22

Świetny odcinek! Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji. Czytając tę relację, tak samo, jak Ty wkurzałam się na Rasputina z aparatem. Zastanawiam się nad swoją reakcją na widok tego Artysty wirującego tuż przed Wami... Mam skłonności do "gotowania się" w najmniej odpowiednich momentach, a tym bardziej, gdy widzę, że ktoś obok mnie ma tak samo... Już od samego czytania mam ataki śmiechu, a co dopiero widząc to na żywo! Ogólnie to piękna ta nocna Korčula, tym bardziej taka wrześniowa, wyludniona :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 09.03.2018 15:55

Igłą pinii napisał(a):... Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji...
Właśnie 8O , jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy :mrgreen:
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 09.03.2018 18:44

gusia-s napisał(a):
Igłą pinii napisał(a):... Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji...
Właśnie 8O , jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy :mrgreen:

A nie jest tak? Nie mówię, że drink na tarasie to zła sprawa - bardzo lubimy w ten sposób spędzać wieczory, ale chodzi o to poświęcenie - dopłynięcie nocą na wyspę, biletowany koncert i repertuar - muzyka klasyczna i tańce z epoki. Bardzo to podziwiam!
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.03.2018 19:45

tomekkulach
Music is my Paszyn
:mrgreen:
And so is mine :) :smo:

Igłą pinii
Świetny odcinek! Podziwiam tak oryginalny i niezwykle kulturalny sposób spędzania wieczorów i nocy w Chorwacji.

chodzi o to poświęcenie - dopłynięcie nocą na wyspę, biletowany koncert i repertuar - muzyka klasyczna i tańce z epoki. Bardzo to podziwiam!

Dzięki Magdo, fajnie, że Ci się podobało :)
Jeśli chodzi o poświęcenie...hmmm - wcale nie jest takie wielkie - no chyba, że finansowe, bo kilka koncertów w jednym tygodniu plus transport na wyspę i z powrotem (tyle samo co za taksę wodną - 15 Kn) uszczupla trochę wakacyjny budżet - można by za te pieniądze opłacić dwa dodatkowe noclegi, lub kilka dobrych kolacji :roll:
Muzyka klasyczna to naprawdę nasz konik, zwłaszcza w takich okolicznościach. Ale nie myśl,że tylko taka muzyka mi się podoba - jestem bardzo wszechstronna jeśli chodzi o upodobania :lol:
Te wieczory korczulańskie są potem pięknym wspomnieniem - na równi z wrażeniami pozostającymi po odwiedzeniu pięknych plaż, a może nawet cenniejszym - bo do plaż już się przyzwyczaiłam i już się tak na nie nie "rzucam" jak za pierwszych wyjazdów :P

gusia-s
jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen:
To prawda - sama się prosiłam o tę awanturkę z Nadwornym Panem F. :oczko_usmiech: A na tarasie to ja i tak swoje wysiedzę z cycem - bez obawy :lol: 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.03.2018 20:51

Katerina napisał(a): nie myśl,że tylko taka muzyka mi się podoba - jestem bardzo wszechstronna jeśli chodzi o upodobania :lol:

Ciekawe co powiesz nt."paździeżowej"liry korbowej ulicznych grajków i sprzedawczyń mioteł?
Wytrzymaj proszę do 2:15,gdzie zaczyna się prawdziwe korbowe piekło :wink:

gusia-s napisał(a):Właśnie 8O , jakby nie można było się kulturalnie zwyczajnie nawalić wieczorem na tarasie zamiast tak wydumywać jakieś barki i baroki, nocne włóczykijstwo i prowokacje do zadymy :mrgreen:

No właśnie po co komu brać sobie na barki jakieś baroki :?: :!: :oczko_usmiech:
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 09.03.2018 22:25

Katerina napisał(a):Muzyka klasyczna to naprawdę nasz konik

Nie dość, że takiej muzyki słucha jeden na milion, to ci jeszcze w parze. Ale to jak z lekarzami, też zazwyczaj małżeństwa ;)
Katerina napisał(a):Tomku - dziękuję pięknie za życzenia i cieszę się ,że zdjęcie gitary podoba Ci się :wink: :) :papa:

Wychodzi, że Tomek to niezły absztyfikant :)
Skoro wymyśliłaś rebus, to ja powiem tylko, że niezłe z Ciebie wiosło ;)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.03.2018 09:24

Człowiek budzi się w sobotę z myślą "Wstajesz i Weekend", a tu...Wstajesz i paździerzowa lira korbowa plus wiosło 8O :oczko_usmiech:

tomekkulach
Ciekawe co powiesz nt."paździeżowej"liry korbowej ulicznych grajków i sprzedawczyń mioteł?
Wytrzymaj proszę do 2:15,gdzie zaczyna się prawdziwe korbowe piekło :wink:

Ja mam nie wytrzymać z lirą ? :roll: (przecież już ustaliliśmy, że liryczną naturę mam)
Lira korbowa to instrument, który bardzo cenię. Kiedyś w Anglii kupiłam płytę z średniowieczną i renesansową muzyką na Boże Narodzenie..z różnych regionów Europy - francuską, angielską,włoską, węgierską, niemiecką. Majstersztyk :boss: W większości utworów występuje lira korbowa, która nadaje im niesamowity, transowy - mistyczny charakter. Płyta zawsze jest eksploatowana u mnie w domu już od początku grudnia - pięknie wprowadza w czas misterium.Niestety, trochę jest już uszkodzona... Szukałam tej muzyki w necie, niestety nie mogę na nią natrafić - większość utworów zostało stworzonych przez anonimowych twórców tamtego okresu :(
Znalazłam taki "wykon" :wink: - w miarę jak utwór się rozwija lira brzmi jak cały zastęp szkockich kobziarzy

8)

Także,instrument bardzo przyjemny - w dawnych czasach mówiono nań symfonia, albo organistrum-orkiestra, bo oddaje wiele dźwięków , które można uzyskać stosując kilka różnych instrumentów. Lubię jej brzmienie w muzyce na bazie folk, a jest również doceniona przez muzyków specjalizujących się w innych gatunkach :wink: 8)

https://www.antyradio.pl/Muzyka/Duperel ... metal-1673

Trajgul

8O 8O Czy ten Pan mnie czasem nie obraża? :lol: :lol: :lol:
Oddaję swoje dwie kolejki Cyca na Queen za pomoc w rozwikłaniu, co kolega miał na myśli :roll: :oczko_usmiech:

Nie dość, że takiej muzyki słucha jeden na milion, to ci jeszcze w parze. Ale to jak z lekarzami, też zazwyczaj małżeństwa ;)

:lol: Chyba trochę przesadziłeś :)Już sami Japończycy i Chińczycy zwiększają te statystyki :lol: :oczko_usmiech:
A co do mojego i małżonka wspólnego upodobania, to muszę zaznaczyć, że razem słuchamy także innej muzyki, jak też nieźle tańczymy salsę 8) :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2018 10:20

Katerina napisał(a):antyradio

To mi wytłumacz,dlaczego musiałaś "trafić"
akurat na ten wpis sprzed czterech lat?

Katerina napisał(a):Trajgul

8O 8O Czy ten Pan mnie czasem nie obraża? :lol: :lol: :lol:
Oddaję swoje dwie kolejki Cyca na Queen za pomoc w rozwikłaniu, co kolega miał na myśli :roll: :oczko_usmiech:

Podpowiedź:
Wioślarz=gitarzysta :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.03.2018 14:16

Co to za porządki???? Co to znaczy oddaje kolejkę na Queen??? Co tu się wyprawia :roll: :roll: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.03.2018 15:53

tomekkulach
To mi wytłumacz,dlaczego musiałaś "trafić"
akurat na ten wpis sprzed czterech lat?

Są rzeczy na niebie, ziemi i w Internecie, o których nie śniło się naszym filozofom :wink: :)

Podpowiedź:

Wygrał Pan dwie kolejki Cyca :D
Wydaje mi się,że to kolejny raz, kiedy pomagasz mi w tłumaczeniu z Trajgula :roll: :lol:

beatabm
Co to za porządki???? Co to znaczy oddaje kolejkę na Queen??? Co tu się wyprawia :roll: :roll: :roll:

Oj, Kapitańska, przecież swoją kolejkę oddaję, a nie ze wspólnej puli...Bo chyba płyniemy nadal razem na Queen, czyż nie?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 10.03.2018 16:14

Katerina napisał(a):beatabm

Oj, Kapitańska, przecież swoją kolejkę oddaję, a nie ze wspólnej puli...Bo chyba płyniemy nadal razem na Queen, czyż nie?

Też pytanie :roll: :roll: :roll: Jasne że płyniemy ale Ty bez cyca mi uschniesz na pokładzie za zapasy powoli na ukończeniu 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.03.2018 19:38

Katerina napisał(a):Są rzeczy na niebie, ziemi i w Internecie, o których nie śniło się naszym filozofom :wink: :)

:roll:
Z jednej strony to bardzo ekscytujące,
a z drugiej :oops: ,
...
Trochę strach tu pisać cokolwiek 8)
:oczko_usmiech:
Katerina napisał(a):Wygrał Pan dwie kolejki Cyca :D

Paciorka i Cyca(tym bardziej dwóch)
Nie odmawiam :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.03.2018 20:19

beatabm
Jasne że płyniemy ale Ty bez cyca mi uschniesz na pokładzie za zapasy powoli na ukończeniu 8O

Jak to na ukończeniu??Dobrze,że reszta załogi nie wie, bo bunt wybuchnie 8O :lol:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 10.03.2018 21:10

tomekkulach
Paciorka i Cyca(tym bardziej dwóch)
Nie odmawiam

[i]I te dwa nagie Cyce przyjmiemy...[/i] :wink: :mrgreen:

A jeśli chodzi o Paciorka...to też nie odmówię :mrgreen: jest on znanym jazzmenem w 3City

http://www.cezarypaciorek.com/

Gra na akordeonie, i stąd proste i piękne skojarzenie :)

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 77
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone