Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 04.03.2018 09:15

Dopisuję do wyposażenia plecaka na plażę po 2 linki z dwoma kamykami na końcu... Może się uda roztrzaskać kamerkę na dronie. O suwerenach się nie wypowiadam, wypowiem się jak sondaże spadną poniżej 25%
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 04.03.2018 09:29

Czytam czytam...i tak sobie myślę że chyba bym zabiła...tę bandę rozdartą...ale najpierw był dłużej popatrzyła - to jednak koloryt :mrgreen:

Sea Cloud to widzę stały mieszkaniec Korczuli 8O Spotkaliśmy go tam w 2015, wcześniej widziałam go pod Dubrownikiem. Szkoda tylko że zawsze płynął na silniku - przeżyciem byłoby zobaczyć go w pełnej krasie - pod żaglami. Piękna fregata :hearts:
Chciałabym kiedyś móc nią wypłynąć w morze - tylko najpierw musiałabym wygrać w totka chyba :roll: Choć z drugiej strony gdybym miała być zwykłym pasażerem a nie kapitańską babą no to nie wiem :mrgreen:
To luksusowy żaglowiec wożący luksusowych gości. Tam goście nie pracują, nie mają wacht, są na wakacjach, a w żeglowaniu takim cudem chyba nie o to chodzi :roll: :oops:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 04.03.2018 11:45

CROnikiCROpka napisał(a):
Katerina napisał(a):A znacie trick - żeby sałatka z awokado nie sczerniała? W oczekiwaniu na gości trzeba włożyć do sałatki ..pestkę z tegoż owocu do miski z sałatką :)

Kradnę patent! :mrgreen:

A psze Cię bardzo :)

tomekkulach
Ponoć stałaś się bardziej "liryczna" :oczko_usmiech:

Ale, że o co chodzi? :roll: Przecież zamieściłam tylko dwa dosłowne cytaty.

A poza tym - czy to nie jest liryka?
Z odległości kilkudziesięciu metrów słyszę słodkie brzmienie mowy ojczystej :wink:

Może Maslinka oceni...

gusia-s
A bo to nie lepiej było odrazu się zaszyć w tym zakątku bliżej Pernej ... :D zamiast się narażać na bititidititi i hau hau nad głową :D

To był eksperyment..., którego moje nerwy nie zdzierżyły :oczko_usmiech:
Poza tym - wiesz, jak się żyje w stresie i nieustannie patrzy na niebo - "lunie, czy nie lunie", to jak już się słońce przebije na pół godziny to padasz plackiem tam gdzie tylko kawałek otoczaka dojrzysz w najbliższym otoczeniu :roll: :mrgreen:

Abakus68
Dopisuję do wyposażenia plecaka na plażę po 2 linki z dwoma kamykami na końcu... Może się uda roztrzaskać kamerkę na dronie. O suwerenach się nie wypowiadam, wypowiem się jak sondaże spadną poniżej 25%

Podobna sytuacja przytrafiła mi się rok wcześniej na plaży Vucine w Žuljanie...Oprócz nas było może 6 - 8 osób i jeden przyjemniaczek z dronem, który zatrzymywał się nad każdym leżącym i i robił fotki wzorków na kostiumach kąpielowych... :x

Nie mam nic do ukrycia, ale nie każdy komfortowo się czuje, bo nie wiadomo gdzie takie zdjęcia się ukażą - a jeśli to rodak, to jest duże prawdopodobieństwo, że na Croplę wrzuci.. :roll:

beatabm
To luksusowy żaglowiec wożący luksusowych gości. Tam goście nie pracują, nie mają wacht, są na wakacjach, a w żeglowaniu takim cudem chyba nie o to chodzi :roll: :oops:

Dobrze,że wyjaśniłaś, bo zastanawialiśmy się kto i w jakim charakterze nim pływa...Myślałam,że może jakiś szkoleniowiec to jest..
Będę z nim miała bliskie spotkanie w otchłaniach nocy - już w następnym odcinku :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 04.03.2018 11:56

Katerina napisał(a):A poza tym - czy to nie jest liryka?
Z odległości kilkudziesięciu metrów słyszę słodkie brzmienie mowy ojczystej :wink:

Może Maslinka oceni...

Ale że w wykonaniu tych Polaków czy Twoim :?:

Kasia, Ty powinnaś się skupić na prozie, bo świetnie Ci to wychodzi :D Chociaż może i do liryki masz talent, kto wie 8)

A co do rodaków, do Fredry im jeszcze daleko :P
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 04.03.2018 12:04

Abakus68 napisał(a):Dopisuję do wyposażenia plecaka na plażę po 2 linki z dwoma kamykami na końcu... Może się uda roztrzaskać kamerkę na dronie. O suwerenach się nie wypowiadam, wypowiem się jak sondaże spadną poniżej 25%

Na te drony to lepiej się w procę zaopatrzyć :twisted:
Mi często na ogrodzie nad głową takie coś lata :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2018 18:10

8)
Taki dron może zabić :?

:oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.03.2018 10:16

travel
Na te drony to lepiej się w procę zaopatrzyć :twisted:
Mi często na ogrodzie nad głową takie coś lata :roll:

tomekkulach
Taki dron może zabić

Niektórzy nerwowo nie wytrzymują :mrgreen: , więc drony żyją w stanie ciągłego zagrożenia

:mrgreen:

Fragment z panną młodą porażający 8O

maslinka
Katerina napisał(a):
A poza tym - czy to nie jest liryka?

Może Maslinka oceni...

Ale że w wykonaniu tych Polaków czy Twoim :?:

Kasia, Ty powinnaś się skupić na prozie, bo świetnie Ci to wychodzi :D Chociaż może i do liryki masz talent, kto wie 8)

Dzięki, Agnieszko, może kiedyś...na emeryturze :wink: :mrgreen:
Określając przytoczony fragment jako cokolwiek liryczny chciałam koledze Tomkowi wyjaśnić,że słodka i łagodna jestem, a te obsceniczne :wink: słowa to cytaty :P :nice:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.03.2018 10:58

Katerina - czepiam się, ale czy aby Perna to miejscowość, czy raczej część innej miejscowości?
Dzień świra na plaży - ja bym chyba pierdolca dostał...

Odnośnie rozmowy o awokado, to ta pestka po zjedzeniu sałatki też ma ciekawe zastosowanie - starta na proszek może służyć jako posypka do różnych potraw. Podobnie jak w przypadku ostrych papryczek, i w awokado to co najlepsze, znajduje się w pestce. Ta ze smaczliwki cechuje się zawartością przeciwutleniaczy niespotykaną nigdzie indziej w przyrodzie. Pestkę trzeba wcześniej wysuszyć, a potem blender lub tarka.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 05.03.2018 11:29

Marsallah napisał(a):Katerina - czepiam się, ale czy aby Perna to miejscowość, czy raczej część innej miejscowości?
Dzień świra na plaży - ja bym chyba pierdolca dostał...
Perna to część Kućište na granicy z Orebic ale wiadomo o co chodzi :)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.03.2018 11:34

Marsallah, gusia-s

Skrót myślowy - Perna jako miejscówka do plażowania, nie miejscowość :oczko_usmiech:

Bartek - spróbuję z tą pestką podziałać :) Do tej pory tylko wkładałam ją w ziemię i avokadowce hodowałam..Ale po uzyskaniu 20 cm wszystkie na ogół mi padały :(
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 05.03.2018 20:21

Katerina napisał(a):
Bartek - spróbuję z tą pestką podziałać :) Do tej pory tylko wkładałam ją w ziemię i avokadowce hodowałam..Ale po uzyskaniu 20 cm wszystkie na ogół mi padały :(

A próbowałaś jak osiągną 20 cm otwierać już walizkę, w której je hodowałaś? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 06.03.2018 17:12

Abakus68 napisał(a):
Katerina napisał(a):

A próbowałaś jak osiągną 20 cm otwierać już walizkę, w której je hodowałaś? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kasia a Ty piszesz tą relację ? Czy może zakończenie będzie w 2020r :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 06.03.2018 19:06

travel
Kasia a Ty piszesz tą relację ? Czy może zakończenie będzie w 2020r :oczko_usmiech:

Iza, litości, przecież zaledwie w sobotę był odcinek :wink: :roll:
Jutro pojadę dalej :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2018 20:19

travel

Cierpliwością i pracą ludzie się bogacą :wink:

Katerina napisał(a): Chciałam koledze Tomkowi wyjaśnić,że słodka i łagodna jestem

Ja to już od dawna wiem Obrazek

:papa:
Ostatnio edytowano 06.03.2018 20:31 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 06.03.2018 20:21

Katerina napisał(a):Iza, litości, przecież zaledwie w sobotę był odcinek :wink: :roll:
Jutro pojadę dalej :)

To ja tylko przypominam w ramach motywacji, że też czekam na kolejny odcinek :D ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 75
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone