Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2018 21:51

Katerina napisał(a):Bar(ok)owy chillout

Vivaldi i jego Trio sonata ..
Posłuchajcie chociaż 1,5 minuty :wink:

Całość,albo wogóle :)
Świetny utwór :D
Katerina napisał(a):Ciekawe, czy Jezus tańczył? Może gdzieś istnieje taki zapis w ewangeliach... :roll:

Być może ten mój swobodny przebieg myśli o tańczącym Jezusie był obrazoburczy, bo bezwiednie wzrok mój zatrzymał się na tej oto...karzącej ręce... 8O 8O

A wiesz :?:
Kinga kiedyś napisała Ikonę przedatawiającą Matkę Boską z :roll:
kotem
ponoć jakaś zakonnica była zbulwersowana :twisted:
...
Okazało się,że pierwsza się sprzedała :lol:
...
A czy M.Boska nie mogła głaskać kota :?:

:papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 27.02.2018 21:51

Katerina napisał(a):Agata, jestem zaszczycona,że przedstawiłaś mi swoich Dziadków :) Kolejnych sto lat dla nich obojga :!:
(Moi już odeszli, babcie nie tak dawno temu...)

Dziękuję w imieniu moich dziadków.
Niestety w listopadzie 2017 odeszła moja druga babcia, która bardzo dużo czasu spędzała ze mną w dzieciństwie, a rok wcześniej, 30 października 2016 odszedł dziadziuś.

Sorry za takie tutaj moje prywaty, ale wszyscy dziadkowie są (i byli) bardzo ważni w moim w życiu. Cieszę się, że mam jeszcze tych dwojga ze zdjęcia :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 27.02.2018 22:10

travel napisał(a):Organizatorka festiwalu była zdziwiona ???
Bo niby Polaki-Wieśniaki tylko discopolo lubią ???

Wolałam nie rozwijać tego wątku...Pani Masza to bardzo kulturalna osoba i pewnie nie miała tego na myśli, festival odbywa się od 6 lat - może przez ten czas niewielu naszych rodaków spotkała na koncertach..Ja na pewno przez 3 ostatnie lata nikogo z naszych na naszej nocnej, "barokowej" barce nie spotkałam.

tomekkulach
A czy M.Boska nie mogła głaskać kota :?:

Hmmm...dlaczego w średniowieczu i później szalały epidemie np. dżumy?
Bo kot, jako atrybut czarownic był przeklęty i tępiony przez Kościół - dlatego szczury i myszy roznoszące zarazę hulały w najlepsze :evil:
Nieee..., Matka Boska nie mogła głaskać żadnego kota.. :mrgreen:

agata26061

Nie przepraszaj, ja też sentymentalna jestem :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.02.2018 08:33

Koncert - zacny :hearts:
A pana fotografa należało.....koncertowo olać :mrgreen:

...mijam Muzeum Morskie..z moją podobizną w oknie :oczko_usmiech:

Ale tym zdaniem to mnie zaszokowałaś. Żeby już za życia robić za eksponat i to na dodatek w muzeum morskim 8O 8O 8O Masz pomysły :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 28.02.2018 08:45

travel napisał(a):Organizatorka festiwalu była zdziwiona ???
Bo niby Polaki-Wieśniaki tylko discopolo lubią ???

:lol:
A propos disco-polo: w 2013 roku w Drage siedzimy sobie na tarasie i podziwiamy widoki, gdy nagle dobiegają do nas dźwięki z przejeżdżającego auta: "ups ups ups...jaaa...uwielbiam ją...ona tańczy dla mnie..." 8O myślę sobie: oho, nasi przyjechali i jeszcze się afiszują wszem i wobec ze swoimi gustami muzycznymi... :x jakież było moje zdziwienie, gdy "wesoły samochodzik" znalazł się w zasięgu mojego wzroku: miał numer rejestracyjny z Zadaru... 8O więc nie tylko Polacy lubią disco-polo :oczko_usmiech:

Katerina, tak pieknie opisujesz te koncerty, że czuję się, jakbym w nich uczestniczyła...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.02.2018 11:42

beatabm
A pana fotografa należało.....koncertowo olać :mrgreen:

Co też uczyniłam :) Ale' łogólnie męcący" typ jest. Na następnym koncercie pójdzie na ostro :wink:
Myślę,że jak mnie za rok znowu zobaczy to padnie.

Magda O.
miał numer rejestracyjny z Zadaru... 8O więc nie tylko Polacy lubią disco-polo :oczko_usmiech:

Nasi mogli wynajętym z Zadaru autem jeździć :oczko_usmiech:

Katerina, tak pieknie opisujesz te koncerty, że czuję się, jakbym w nich uczestniczyła...

Dziękuję :) Na tym właśnie mi zależy, chciałam się podzielić tymi doznaniami :papa:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 28.02.2018 11:51

Katerina napisał(a):
Magda O.
miał numer rejestracyjny z Zadaru... 8O więc nie tylko Polacy lubią disco-polo :oczko_usmiech:

Nasi mogli wynajętym z Zadaru autem jeździć :oczko_usmiech:

Z tego, co pamiętam, to było raczej stare auto, chyba Opel Astra czy coś podobnego, nie wyglądało na auto z wypożyczalni. Wolę wierzyć w to, że to byli Chorwaci :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.02.2018 13:01

Magda O. napisał(a): A propos disco-polo: w 2013 roku w Drage siedzimy sobie na tarasie i podziwiamy widoki, gdy nagle dobiegają do nas dźwięki z przejeżdżającego auta: "ups ups ups...jaaa...uwielbiam ją...ona tańczy dla mnie..." 8O ...
O przepraszam, tak to leciało :mrgreen: jaaa...uwielbiam ją...ona TU JEST I tańczy dla mnie... :mrgreen:
W Grecji też znane ;) brzmiało na statku :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.02.2018 13:28

gusia-s napisał(a):
Magda O. napisał(a): A propos disco-polo: w 2013 roku w Drage siedzimy sobie na tarasie i podziwiamy widoki, gdy nagle dobiegają do nas dźwięki z przejeżdżającego auta: "ups ups ups...jaaa...uwielbiam ją...ona tańczy dla mnie..." 8O ...
O przepraszam, tak to leciało :mrgreen: jaaa...uwielbiam ją...ona TU JEST I tańczy dla mnie... :mrgreen:

A na fishpicnikach na Makarskim Jadranie grali "Czarne oczy" :lol:
Nie pływaliśmy nim, ale słyszeliśmy, będąc w Makarskiej - piosenka na koniec rejsu 8)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.02.2018 13:36

maslinka napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Nie pływaliśmy nim, ale słyszeliśmy, będąc w Makarskiej - piosenka na koniec rejsu 8)

A ja przez moment miałam taką wizję...siedzę w kafejce np w Bolu, zbliża się Makarski Jadran, a z głośników...jodłowanie :mrgreen: :mrgreen: Też byłoby ciekawie :lol:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 28.02.2018 16:10

Czytam "KAJSA" jak ty ładnie piszesz o smakowaniu muzy, urlopie i przygotowaniu do poprztykania się a fotografem. Czytam o wędrówkach jadłodajniowo-garmażeryjnych i zapadam się pod ziemię, jak wspomnę swoje niedoskonałości językowe w relacji... Rozpędziłbym się i stuknął głową o ścianę ale obawiam się, że ucierpiałby również poziom zachwytu nad Twoimi opowieściami, takoż "siędę sobie" mocniej na swoje "puparium" i czekał będę na dalsze ciekawostki. Dzięki.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 28.02.2018 16:16

maslinka napisał(a):
gusia-s napisał(a):

No i mamy mieżdunarodnyje hity 8O :lol:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 28.02.2018 20:12

Abakus68 napisał(a):Czytam "KAJSA" jak ty ładnie piszesz o smakowaniu muzy, urlopie i przygotowaniu do poprztykania się a fotografem. Czytam o wędrówkach jadłodajniowo-garmażeryjnych i zapadam się pod ziemię, jak wspomnę swoje niedoskonałości językowe w relacji... Rozpędziłbym się i stuknął głową o ścianę ale obawiam się, że ucierpiałby również poziom zachwytu nad Twoimi opowieściami, takoż "siędę sobie" mocniej na swoje "puparium" i czekał będę na dalsze ciekawostki. Dzięki.

Dzięki Zdzichu za uznanie, ale z tymi swoimi niedoskonałościami to..grubo przesadziłeś :roll: Jeśli nawet jakoweś były , to pewnie je sprytnie łaciną przykryłeś i nikt nie zauważył :)

travel
maslinka napisał(a):

gusia-s napisał(a):

Magda O. napisał(a):
A propos disco-polo: w 2013 roku w Drage siedzimy sobie na tarasie i podziwiamy widoki, gdy nagle dobiegają do nas dźwięki z przejeżdżającego auta: "ups ups ups...jaaa...uwielbiam ją...ona tańczy dla mnie..." 8O ...

No i mamy mieżdunarodnyje hity 8O :lol:

Czy więc należy się dziwić pani organizatorce festiwalu? :roll: :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.02.2018 20:35

Katerina napisał(a): Czy więc należy się dziwić pani organizatorce festiwalu? :roll: :oczko_usmiech:
Dziwić lub nie ale ... muzyka łagodzi obyczaje przecież a tu jakiś konflikt barkowy się rysuje :mrgreen:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 01.03.2018 17:56

gusia-s napisał(a):
Katerina napisał(a): Czy więc należy się dziwić pani organizatorce festiwalu? :roll: :oczko_usmiech:
Dziwić lub nie ale ... muzyka łagodzi obyczaje przecież a tu jakiś konflikt barkowy się rysuje :mrgreen:

E tam ... zaraz konflikt :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone