Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.11.2017 12:26

Wracamy do auta i ...zauważamy,że zaparkowaliśmy w miejscu dla...

Powiększ (rzeczywiste wymiary: 960 x 1280)P7315902.JPG

:mrgreen:
Pora zacząć się przyzwyczajać...jak się załapię na rolę do Mamma Mia na Visie to będzie zwykła codzienność :oczko_usmiech:

Już czuję się dumna że Cię poznałam, żałuję ze nie poprosiłam o autograf :roll: :mrgreen: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 12.11.2017 12:38

Ural
Przyjechałem do niego pod koniec czerwca o godz. 14.00 i załapałem się na ichnie lokalne święto ludowe. Było co zobaczyć, pojeść, potańczyć i pośpiewać.

Liczę,że też się kiedyś załapię na coś takiego :) A nie na latające z wiatrem gazety na rynku :mrgreen:

Gusia

Ale,że Wy w przyczepie macie ten widok na zamek?
Tacy to pożyją..

beatabm
Już czuję się dumna że Cię poznałam, żałuję ze nie poprosiłam o autograf :roll: :mrgreen: :roll:

:mrgreen: :mrgreen: Zawsze mogę dosłać pocztą.. :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.11.2017 15:41

Katerina napisał(a): ... Gusia
Ale,że Wy w przyczepie macie ten widok na zamek?
Tacy to pożyją...

A jakże by inaczej :mrgreen: Tak pierwsze z brzegu ...
225034.jpg
nocą

150740.jpg
za dnia

:papa:
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 12.11.2017 18:06

Zawsze się śmiejemy po drodze do Cro, że tyle jedziemy a dalej w Mikulowie (my mieszkamy w Mikołowie :oczko_usmiech: ) . W sumie szkoda, ale dla nas to trochę za blisko od domu, żeby już tam robić nocny postój :oczko_usmiech: Chociaż widzę, że na chwilę warto wpaść ;)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 13.11.2017 10:02

Ale fajny ten Mikulov. My w ogóle do Czech już nie wjeżdżamy, ale mija się to i owo na Słowacji i nieraz myślę sobie, mijając te zameczki na skałach i miasta gdzieś na dole, poniżej estakad autostrady, że xx razy jeszcze tędy przejadę, a nie zobaczę tych miejsc "po drodze" z bliska. Cóż, trzeba jakoś z tym bagażem żyć :P

Co do Twojego żachnięcia się, dlaczego Rzymianie nie dotarli nigdy na teren dzisiejszej Polski, to często łapię się na podobnych myślach, tyle że nie sięgam aż tak daleko. Myślę sobie czasami "A gdyby Polacy nie walczyli - jak Czesi...?" albo "Gdyby Kraków przetrwał jako stolica do II w. św., to wszyscy zachwycali by się dzisiaj Warszawą, a krakowianie mieliby Sukiennice i Kościół Mariacki odbudowane za komuny i pełno socrealistycznej architektury poza Starym Miastem...". Heh. Gdyby...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 13.11.2017 22:36

tyniolek napisał(a):Zawsze się śmiejemy po drodze do Cro, że tyle jedziemy a dalej w Mikulowie (my mieszkamy w Mikołowie :oczko_usmiech: ) . W sumie szkoda, ale dla nas to trochę za blisko od domu, żeby już tam robić nocny postój :oczko_usmiech: Chociaż widzę, że na chwilę warto wpaść ;)

Myślę,że warto.
Szkoda,że mieszkamy tak daleko od granicy z Czechami, pewnie szwędalibyśmy się częściej po ich miasteczkach, gdybyśmy mieszkali na południu.. :|

Marsallah
a krakowianie mieliby Sukiennice i Kościół Mariacki odbudowane za komuny i pełno socrealistycznej architektury poza Starym Miastem...". Heh. Gdyby...

...i Pałac Kultury mieliby :lol:

I gdyby nie wywieźli wszystkich cegieł starych z Gdańska na odbudowę warszawskiej Starówki, to mielibyśmy więcej odbudowanej gdańskiej Starówki...Heh.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 14.11.2017 08:23

Katerina napisał(a):Szkoda,że mieszkamy tak daleko od granicy z Czechami, pewnie szwędalibyśmy się częściej po ich miasteczkach, gdybyśmy mieszkali na południu.. :|

Ale za to możesz sobie pyknąć do Karlskrony i szwędać się po szwedzkich miasteczkach ;). Żartuję, nie mam pojęcia ile prom płynie, pewnie sporo czasu.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.11.2017 09:29

Trajgul napisał(a):
Katerina napisał(a):Szkoda,że mieszkamy tak daleko od granicy z Czechami, pewnie szwędalibyśmy się częściej po ich miasteczkach, gdybyśmy mieszkali na południu.. :|

Ale za to możesz sobie pyknąć do Karlskrony i szwędać się po szwedzkich miasteczkach ;). Żartuję, nie mam pojęcia ile prom płynie, pewnie sporo czasu.

Wypad promem do Szwecji mam w planach od dawna...bo jeszcze nie byłam :lol: .Płynie się całą noc.

A jak do Kopenhagi albo na Bornholm chcesz popłynąć to musisz się najpierw udać do Świnoujścia....Wcale nie tak blisko :)
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 14.11.2017 10:15

Katerina napisał(a):A jak do Kopenhagi albo na Bornholm chcesz popłynąć to musisz się najpierw udać do Świnoujścia....Wcale nie tak blisko :)

Wiem, bo 5 czy 6 lat temu sprawdzałem Bornholm, gdyż ogólnie marzy mi się Skandynawia :). Uwielbiam jeździć palcem po mapie albo kursorem na maps google, gdzie to ja już nie byłem... Hamuje mnie tylko mój słomiany zapał i finanse ;). Na szczęście tegoroczna debiutancka Chorwacja mi wypaliła.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 14.11.2017 11:17

Jakaś spóźniona mocno Tu trafiłam, ale już biorę się za nadrabianie zaległości. A mąż mi właśnie dzisiaj info, że na Visie Mama Mia kręcą - bo nie wiedziałam :oops:
Pozdrawiam :oops:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.11.2017 11:21

Jedziemy dalej????? :roll:
Ja rozumiem ze chora nóżka ale siedzenie chyba jej nie służy :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.11.2017 11:50

Beata W. napisał(a):Jakaś spóźniona mocno Tu trafiłam, ale już biorę się za nadrabianie zaległości. A mąż mi właśnie dzisiaj info, że na Visie Mama Mia kręcą - bo nie wiedziałam :oops:
Pozdrawiam :oops:

Witaj :papa:

Kręcą, kręcą, wcale to nie jest dobra wiadomość.. :evil:

Trajgul
Na szczęście tegoroczna debiutancka Chorwacja mi wypaliła.

No to jestem pewna ,że i następne wypalą...Jak się raz pojedzie, to potem się robi wszystko, żeby wrócić.
Ja już 1,5 roku od zakupu mieszkania i przeprowadzki, a ciągle remont odkładam, bo Cro musi :!: być :lol:

beatabm
Jedziemy dalej????? :roll:
Ja rozumiem ze chora nóżka ale siedzenie chyba jej nie służy

Właśnie że służy...tak powiedział miły fizjoterapeuta.Dzisiaj idę na drugi już zabieg i wieczorkiem mam nadzieję wyruszyć - już bezpośrednio na Vis :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.11.2017 12:28

Ale rynce zdrowe to nóżką się nie zasłaniaj :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.11.2017 14:25

gusia-s napisał(a):Ale rynce zdrowe to nóżką się nie zasłaniaj :mrgreen:

Tyż prowda.

To Ty się kuruj tymi procentami ,czy też herbatką, a ja wieczorem odcinek "drogi" (na zasadzie "filmów drogi") popełnię.
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 14.11.2017 19:23

Dwa dni po troszkę zajęło mi czytanie - wybacz za spóźnienie, ale czasem tak bywa, że zamierzenia a realizacja to dwie różne rzeczy. To teraz słów kilka ode mnie. Łącząc się z Tobą w bólu :lol: powiem tak, no toż Twój facet powinien się cieszyć, że znów ma możliwość noszenia Ciebie na rękach, a nie tylko w dniu ślubu, przez próg:) Zapomnieniem okładów też bym się nie przejmował. Fajnie jest się czasem wprowadzić w konsternację. Lepiej z takiego powodu, niż z takiego z jakiego Tom Dimoulin na 16 etapie tegorocznego Giro do Bormio...
Natomiast prysznic nad umywalką no to lepiej, że w trasie niż a wynajętym na urlop app :lol: Teraz już dzień po dniu będę nękał Twoją relację swoją obecnością. A karniaka kornie przyjmę.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

NA OBCASACH przez Vis Pelješac i Brač - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone