CROnikiCROpka napisał(a):Marsallah napisał(a):w odniesieniu do Peljeszczaka chyba nabawiłem się jaskry analnej - nie widzę swojej dupy na półwyspie
Muszę zapamiętać to stwierdzenie
Hhehee Stwierdzenie bardzo ciekawe Też je muszę zapamiętać
CROnikiCROpka napisał(a):Marsallah napisał(a):w odniesieniu do Peljeszczaka chyba nabawiłem się jaskry analnej - nie widzę swojej dupy na półwyspie
Muszę zapamiętać to stwierdzenie
Katerina napisał(a):A ja się spodziewałam,że zechcesz zapamiętać jakie tajemnice skrywa jaskinia Illirów
Nie po to pod orzechową łupiną łba dojrzewa cudnie poskręcany, wyszyty zakamarkami mózg, by nie pozwalać mu za życia zajść "pleśnią" wszystkich widoków, zapachów, dźwięków, wspomnień i przemyśleń... Ja tam mogę "spleśnieć" do cna...
w odniesieniu do Peljeszczaka chyba nabawiłem się jaskry analnej - nie widzę swojej dupy na półwyspie
Katerina: Ja tam lubię podjechać do baru na plaży, zamówić zacne przekąski (o nich też jeszcze będzie), popatrzeć na pięknych, wysportowanych ludzi
A jakby tak doprecyzować ... to jakiej pci
Kapitan wczoraj już liczył odległości do tej jaskini ale strasznie daleko mu wyszło, piechotą nie bardzo da radę
Katerina napisał(a):beatabmKapitan wczoraj już liczył odległości do tej jaskini ale strasznie daleko mu wyszło, piechotą nie bardzo da radę
Ja dałam radę z chorą nogą Kapitan wygląda na takiego ,co może
beatabm napisał(a):Katerina napisał(a):beatabmKapitan wczoraj już liczył odległości do tej jaskini ale strasznie daleko mu wyszło, piechotą nie bardzo da radę
Ja dałam radę z chorą nogą Kapitan wygląda na takiego ,co może
Musielibyśmy ruszać z zatoki Loviste z buta, nie będzie daleko??
beatabm napisał(a):Kapitan wczoraj już liczył odległości do tej jaskini ale strasznie daleko mu wyszło, piechotą nie bardzo da radę
Katerina napisał(a):Ja dałam radę z chorą nogą Kapitan wygląda na takiego ,co może
beatabm napisał(a): Musielibyśmy ruszać z zatoki Loviste z buta, nie będzie daleko??
12 km w obie strony. Podejście od Loviste do Nakovana ponad 5 km główną droga bez pobocza Przewyższenie prawie 300 m w górę. Tam i spowrotem z jaskinią min. 4 h, sporo ... bo to o 4 h mniej na jachcie.Katerina napisał(a):Policzyłam i wyszło mi w lini prostej do Nakovany mielibyście około 12km...
.... ale niestety pod górę
A potem jeszcze wspinaczka do jaskini - około 0,5h.
Katerina napisał(a): Zapomniałam,że jachtem nie podpłyniecie do podnóża tych gór
Policzyłam i wyszło mi w lini prostej do Nakovany mielibyście około 12km...
gusia-s napisał(a):Kapitańska, Wy musicie po prostu jechać na normalne lądowe wakacje jak normalni ludzie to robią
Katerina napisał(a): Zapomniałam,że jachtem nie podpłyniecie do podnóża tych gór
Katerina napisał(a):Abakus68Nie po to pod orzechową łupiną łba dojrzewa cudnie poskręcany, wyszyty zakamarkami mózg, by nie pozwalać mu za życia zajść "pleśnią" wszystkich widoków, zapachów, dźwięków, wspomnień i przemyśleń... Ja tam mogę "spleśnieć" do cna...
Marsallahw odniesieniu do Peljeszczaka chyba nabawiłem się jaskry analnej - nie widzę swojej dupy na półwyspie
Poezja i medycyna , normalnie
Katerina napisał(a):Był w literaturze barokowej taki nurt - turpizm Tak mi się skojarzyło wszystko razem
beatabm napisał(a):Katerina napisał(a): Zapomniałam,że jachtem nie podpłyniecie do podnóża tych gór
12 w jedną, 12 w drugą, nici z oglądania chu.....jaskini
medycyna , normalnie
A precyzyjniej prokto-neurologia
Przenajpiekniejsza moja- niczym ta Ewa z Edenu,za każdym razem skusiła mnie owocowymeliksiremjakimśtam...
"-Zostań tu z nami -w cieniu palm napijemy się wina.
Powrót do Nasze relacje z podróży