Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na Krk przez Salzburg i Villach

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 29.01.2012 21:54

Polecam Baske,cała wyspa zwiedzona Baska najładniejsza dwa razy tam byliśmy i dalej ciągnie.Jeśli chodzi o trasę to za każdym razem inaczej dla odmiany.W zeszłym roku nawet przez austriackie lodowce nas zawiało.Polecam przez Niemcy.Szybko i bez opłat ale dalej przez Austrię opłaty,tunele.Może przez Pragę i Wiedeń.Jak nie pojechać to koszty są,ale za to tuneli płatnych nie ma.Oczywiście w Cro za A trzeba trochę zapłacić.
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 30.01.2012 13:34

ja wybieram się przez Niemcy i Austrię do Crikvenicy :) i najprawdopodobnie jest to ostateczna decyzja ... wyjeżdżam z Poznania więc jakby jechać na południe Polski ... to dziękuję ... wolę zapłacić a jechać 200km dalej ale nie po polskich drogach
fakt winiety trzeba kupić na austrię i dodatkowo tunele płatne, ale coś za coś
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 30.01.2012 16:55

Droga na Monachium jest idealna,można dobrze zjeść po drodze.Przez Austrię i Włochy również świetnie się jedzie.Jakie widoki!Słowenia za Free ...polecam
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 31.01.2012 08:03

mariuszula napisał(a):Droga na Monachium jest idealna,można dobrze zjeść po drodze.Przez Austrię i Włochy również świetnie się jedzie.Jakie widoki!Słowenia za Free ...polecam

właśnie jest problem, bo we Włoszech też są winiety lub jakieś coś pre-paid ... więc nie będziemy jechać przez Włochy... tylko Słowenie :|

dorga fajna ... może się dłużyć w nocy w szczególności ... ale będziemy jechać w 2 kierowców ... więc jakoś zleci ten czas :)
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 31.01.2012 09:51

Jeżeli przez Słowenię nie płatnymi to OK,ale obecnie to nie zdecyduje się chyba już na pomięcie Autostrad.Wolę zapłacić i przelecieć.Co prawda jak wspomniałem każdą z dróg przerobiłem łącznie z 3tysięcznikami - 6stopni w lipcu na szczycie, to jednak Autostrady.szkoda czasu a widoki również ciekawe.
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 31.01.2012 12:08

mariuszula napisał(a):Jeżeli przez Słowenię nie płatnymi to OK,ale obecnie to nie zdecyduje się chyba już na pomięcie Autostrad.Wolę zapłacić i przelecieć.Co prawda jak wspomniałem każdą z dróg przerobiłem łącznie z 3tysięcznikami - 6stopni w lipcu na szczycie, to jednak Autostrady.szkoda czasu a widoki również ciekawe.

myślę, że za pierwszym razem pojedziemy autostradami, może w drodze powrotnej obierzemy inna trasę :) niż autostrady w Słowenii :)

a to pytanie mam jeszcze : czy znasz jakieś miejsce na tani nocleg w Austrii? na linii Salzburg- Villach?
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 31.01.2012 12:54

jedziemy po raz piąty i pomimo że zdarzało się ponad 20 godz. jazdy to nie sypiamy w drodze.Ani dzieci tym bardziej my nie mamy potrzeby spania.Co prawda wyjeżdżając pod wieczór dzieciaki śpią jednak nie mamy takich potrzeb.
PS.Baska to bajka jeśli chodzi o wczasy!byliśmy 2 razy(avatar z Baski)
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 31.01.2012 13:21

właśnie się zastanawiam czy jest sens jakiegoś noclegu w trasie ... ostatnio wybraliśmy się w podróż do UK co dało nam rezultat 32h podróży (w tym oczekiwanie na prom i sama przeprawa promem) . jak jechaliśmy do to było spoko ... ale w drodze powrotnej, dosłownie masakra, najgorsze były Niemcy. I dlatego wniosek że trzeba gdzieś się na nocleg udać, ale myślę, że jakieś 2-3 godzinki na parkingu dadzą radę

btw do Baski też zajedziemy i generalnie w planach jest cały Krk ... znalazłam ścieżki wokół Baski ... z Crikvenicy na Krk jest rzut beretem więc jest to ważny punkt całych wakacji :)
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 31.01.2012 14:23

proponuje zajrzeć w google na Krk i Baske w grafice.Też byliśmy na Krk "połazić".
Osobiście nie polecam jeżeli jest wybór.Baska jest urocza,duża plaża z bielutkim piaskiem, mnóstwo restauracji, straganów,itp.
Najważniejsze to te plaże no i żałujemy,że nie ma tam palm takich jak na południu bo dla nich tam się jeździ.Krk,hm plaża jak jest to na kempingu, ceny wyższe jak na Basce,np gałka loda 1 kunę więcej.Po straganach też widać droższe towary.
Więcej jeżeli trzeba przekonywać to już na priv
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 01.02.2012 10:16

Byłem w Basce też rewelacja była!wtym roku będzie Baśka albo Brela :P ale musze powiedzieć że Baśka jest na pierwszym miejscu.pozdro
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 03.02.2012 17:08

Oczywiście mowa o Basi na Krku
Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 10.02.2012 22:52

mariuszula napisał(a): żałujemy,że nie ma tam palm takich jak na południu bo dla nich tam się jeździ

Znaczy się , że nie ma żadnych palm?? Z tego co pamiętam, to było ich wiele nawet na Istrii, mam nadzieję, że jakiekolwiek są... :cry:
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 10.02.2012 23:08

jakby się uprzeć to przy jakiejś da się fotkę zrobić,ale to nie takie jak na południu.Baska ma to do siebie,że nikt nie pomyślał o nich.
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 11.02.2012 16:56

jak byliscie na baska wyspa krk mozecie podelslac namniary na apartament?,a BRELA TO CHYBA KOLO BASKI VODA z tego co ja sie orietuje. :roll:
mariuszula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszula » 11.02.2012 17:40

Baska to Baska na wyspie KRK, a Baska Voda to Makarska Riviera .
Apartamenty http://www.polo.hr/
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Na Krk przez Salzburg i Villach - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone