mahadarbi napisał(a):Twoje dwa czy trzy zdjęcia z Madery aż sobie skopiowałam
Podobnie jak Korsykę... Że to niby nie zobowiązuje do kontynuacji? Czy ja wiem...?
Trudno mówić o kontynuacji, skoro przecież nawet nie zacząłem, a tylko się pochwaliłem, skąd wróciłem.
Owszem, notatki zebrałem, więc relacja może powstać. Pozostaje tylko kwestia, gdzie ją wcisnąć. Mógłbym zawiesić na ten czas Kanarki, bo to podobne klimaty, a wrócić do nich po Maderze.
weldon napisał(a):Swoją drogą, niesamowite jest, jak historia się na naszych oczach tworzy, a my tego nie zauważamy, patrząc w przeszłość lub wybiegając w przyszłość, zapominając o teraźniejszości.
Dzieje się na naszych oczach. Jedne państwa znikają, inne powstają...
weldon napisał(a):Oni maja własny parlament zdaje się?
M.in. dlatego nawet w Anglii wzrasta poparcie dla odłączenia sie Szkocji. Anglicy są wkurzeni, ze Szkoci mogą mieć lokalny parlament, a oni nie.
weldon napisał(a):EDIT: ooops. 101 wpis
Dałeś się wyprzedzić na ostatniej prostej.
helen napisał(a):Kilka osób by się znalazło, ale skończ w spokoju inne relacje, potem będę męczyć o Maderę
Mam też kilka relacji z Bałkanów, które czekają w kolejce. Niektóre już długo czekają...
helen napisał(a):Myślisz, że taka "rewolucja" na mapie jest możliwa? Nie śledzę tego tematu.
Przed dwudziestu laty Polska graniczyła z ZSRR, CSRS i NRD. Ani jeden z naszych sasiadów się nie ostał. Wszystko jest możliwe.
A w Szkocji większość zyskała partia dążąca do oderwania kraju od brytyjskiej korony. W końcu, Szkoci nie przystąpili do unii dobrowolnie...
Pozdrawiam,
Wojtek