No i zaczęło się bardzo ładnie się zaczęło.
Z Belgii ja pamiętam jedynie żółto oświetloną autostradę (jechaliśmy nocą).
Katedra piękna, od razu przypomniało mi się, jak bardzo zachwyciła nas katedra w York, w Anglii. Gotyk jest piękny i już
helen napisał(a):Katedra piękna, od razu przypomniało mi się, jak bardzo zachwyciła nas katedra w York, w Anglii. Gotyk jest piękny i już
Aguha napisał(a):A Belgia jest bardzo ładna... choć na południu mówią dziwnym językiem
Franz napisał(a):mahadarbi napisał(a):Doskonałość Doskonałość do potęgi po prostu
W żadnym wypadku nie chciałbym zdusić ewentualnych zachwytów w zarodku, zaznaczę jednak, że widziałem wiele miejsc, które mnie bardziej oczarowały.
Fatamorgana napisał(a):Franz napisał(a):mahadarbi napisał(a):Doskonałość Doskonałość do potęgi po prostu
W żadnym wypadku nie chciałbym zdusić ewentualnych zachwytów w zarodku, zaznaczę jednak, że widziałem wiele miejsc, które mnie bardziej oczarowały.
Hmmm... A jakież to np.?
Ciekawym.
Fatamorgana napisał(a):Wojtku, a Chartres będzie?
Fatamorgana napisał(a):Hmmm... A jakież to np.?
mahadarbi napisał(a):No mnie też tym zastrzelił, powiem szczerze W takim razie, jak wyglądają te inne, które bardziej oczarowują Może zbyt wiele ich nie widziałam, ale ta naprawdę jest powalająca...
Franz napisał(a):Często nie sama bryła katedry, a inne jej elementy wywierają większe wrażenie, jak na przykład krużganki katedry w Leridzie, które pokazałem
mariusz-w napisał(a):Jedno i drugie ... poza tym, gotyk to gotyk !
Ja (pamiętam,że Ty nie) jeszcze secesję lubię.
Tak w architekturze, malarstwie jak i w tak zwanej sztuce użytkowej.
No, ale to to już OT.
Aglaia napisał(a):Mogę nieśmiało zapytać skąd pochodzą zdjęcia - 1, 5 i 6. Kojarzą mi się z portugalskim stylem manuelińskim ale jakoś nie mogę ich przyporządkować do tego co widziałam .
Franz napisał(a):...odbiór każdej atrakcji jest zawsze subiektywny i często zależy jeszcze od innych czynników, np. nastroju.