Najbliższa sobota z Rovinj:)
Czy wybierając alternatywną drogę istnieje możliwość kupienia słoweńskiej winiety w pobliżu granicy?
lexx napisał(a):Proszę o pomoc w wybraniu drogi z Buzet do Rovinj. Jest kilka możliwości. Można wrócić na A9/E751 drogą D301/44 ale czy jest sens. Bądź innymi nitkami w kierunku Rovinj. Jak wyglądają tamtejsze drogi.Jeśli ktoś podróżował w tą stronę wdzięczny będę o sugestie. Nigdy nie byłem na Istrii i nie jestem pewien jak to ogarnąć. Nie popadam oczywiście w paranoję bo to zaledwie przedział 60-90km.
leon665 napisał(a):Bardzo dziękuję za informacje, uściślę mówimy o przejściu w Buzet?
Janusz Bajcer napisał(a):lexx napisał(a):Proszę o pomoc w wybraniu drogi z Buzet do Rovinj. Jest kilka możliwości. Można wrócić na A9/E751 drogą D301/44 ale czy jest sens. Bądź innymi nitkami w kierunku Rovinj. Jak wyglądają tamtejsze drogi.Jeśli ktoś podróżował w tą stronę wdzięczny będę o sugestie. Nigdy nie byłem na Istrii i nie jestem pewien jak to ogarnąć. Nie popadam oczywiście w paranoję bo to zaledwie przedział 60-90km.
Wg google maps drogi masz trzy.
https://www.google.pl/maps/dir/Buzet,+C ... 811661!5i2
Czasowo podobne, jedna bez opłat.
Wg mnie wszystkie dobre, choć dawno nie byłem na Istrii.
wielbiciel napisał(a):Proponuję jechać jak podaje Crocodyl E751 z tym, że nie przez Motovun (kręto i wąsko) tylko pociągnąć trochę dalej do skrzyżowania drogi nr 44 i 21 i w lewo dalej 21. Jest to droga którą kiedyś odbywał się ruch na kierunku Pula-Kastel (to była jazda!), teraz jest pusta. Przez Pazin jest spory ruch.
Uwaga!! Na drogach Istrii po deszczu jest bardzo ślisko, szczególnie na tych o jaśniejszej barwie.
MonikaIwo napisał(a):My jedziemy też z okolic Katowic, we wrześniu 3/4.09.16 w nocy z synem-niecałe 2 latka. Jest szansa, że w tym posezonowym już chyba czasie nie będzie korków? A może ktoś jedzie w tym czasie?
empire13 napisał(a):Ja pojadę mniej więcej tak (chyba że ktoś coś odradzi albo innego doradzi):
Bytom - Ostrawa - Brno - Drasenhofen - Wiedeń - Graz - Maribor - Lublana - Buzet - Umag