empire13 napisał(a):Witam.
empire13 napisał(a):Jak czytam o korkach i wyobrażam sobie stanie w upale to mi się odechciało. Tylko czy przekonań do tego swoją kobietę?
Czy z Umag do Wenecji i z powrotem czy ze śląska do Umag przez Wenecję to korki na trasie Wenecja-Umag będą:(
empire13 napisał(a):Czytalem na tym forum że w Czechach w stronę PL korki są
empire13 napisał(a):I jeszcze jedno. Biorąc pod uwagę odległość, ewentualne roboty drogowe i korki, czy wyjazd o północy z niedzieli na poniedziałek to dobry pomysł.
Powrót mam po 10 dniach. Wracać będę w dzień więc pewnie wyjadę wcześnie rano. Jakieś sugestie co do powrotu?
Czytalem na tym forum że w Czechach w stronę PL korki są
Calapula napisał(a):empire13 napisał(a):I jeszcze jedno. Biorąc pod uwagę odległość, ewentualne roboty drogowe i korki, czy wyjazd o północy z niedzieli na poniedziałek to dobry pomysł.
Powrót mam po 10 dniach. Wracać będę w dzień więc pewnie wyjadę wcześnie rano. Jakieś sugestie co do powrotu?
Czytalem na tym forum że w Czechach w stronę PL korki są
Wracałem z Istrii w sobotę 25 czerwca i korek wjazdowy na Istrię w Dragonija miał chyba z 15km. Jeżeli się to ruszało to góra 5km na godzinę. Upał był niemiłosierny. Wg moich obserwacji to nigdy w sobotę tam nie należy jeździć chyba, że uda się zdążyć do 8 rana dojechać do granicy. Przez Koper też był korek przeogromny. Autostrada do Umagu przez Koper kończy się w Isola. Przez Słowenię nie warto kombinować na Istrię objazdami lepiej odżałować 15 euro tam i drugie 15 z powrotem. Na Umag pojechał bym przez Koper - Isola - Portoroż itd. Ja wjeżdżałem na Istrię w niedzielę około 10 i w zasadzie ruch by k płynny więc myślę, ze w poniedziałęk nie będzie gorzej. W sobotę kilka razy wjeżdżałem i już nigdy więcej - wolę być tam 1 dzień krócej i granicę przekraczać w niedzielę.
empire13 napisał(a):Dziękuję wszystkim za informacje.
Wenecję w drodze na Umag odpuszczam.
Do Wenecji wybiorę się w drodze powrotnej (z noclegiem) lub zrobię wycieczkę w trakcie pobytu na Istrii (jak znajdę pojazdy wodne w rozsądnej cenie). Inna opcja to dłuższe wakacje (tylko Włochy) za rok
Co do trasy. Wyjeżdżam z niedzieli na poniedziałek między 0:00 a 3:00 ze Śląska.
Wstępna trasa (jak coś źle planuję to proszę o korektę): A1 - Ostrawa - Brno - Drasenhofen - Wiedeń - Graz - Maribor - Lublana - Koper - Izola - Portoroz - Umag czyli ok 900 km.
Kwestia jeszcze spisania kilku pewnych punktów, w których w nocy kupię winietę (ale o tym w innym temacie) i trasa będzie gotowa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi