novy77 napisał(a):Witam wszystkich i pozdrawiam mam pytanie a może dylemat którą trasę wybrać jadąc do Poreć ( ISRTIA ) . Z miejscowości GRAZ odbić na MARIBOR potem na LJUBLIANE w kierunku na POREĆ czy też z GRAZ na KLAGENFURT następnie na LJUBLJANE i na POREĆ. Obliczając kilometry dużej różnicy nie ma chodzi o ką fort jak i utrudnienia może ktoś mi poradzi. Będę jechał 11 czerwca.
novy77 napisał(a):Witam wszystkich i pozdrawiam mam pytanie a może dylemat którą trasę wybrać jadąc do Poreć ( ISRTIA ) . Z miejscowości GRAZ odbić na MARIBOR potem na LJUBLIANE w kierunku na POREĆ czy też z GRAZ na KLAGENFURT następnie na LJUBLJANE i na POREĆ. Obliczając kilometry dużej różnicy nie ma chodzi o ką fort jak i utrudnienia może ktoś mi poradzi. Będę jechał 11 czerwca.
Lednice napisał(a):Ale jadąc przez Klagenfurt płacisz 7,50 euro za przejazd tunelem Karawanken
Komfort jazdy na autostradach jest porównywalny
Janusz Bajcer napisał(a):Jadąc z Klagenfurtu do Ljubljany przez Ljubel - nie ma tuneluDroga kręta - ale piękna widokowo.
novy77 napisał(a):Dzięki za podpowiedzi nie wiedziałem e jest po drodze jakiś tunel płatny .
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi