pawers napisał(a):Ja wybieram sie na Istrie 16.08 (piątek) pewnie po południu na miejscu. Jadę CZ-A-SLO-CRO
Jak myslicie będzie cięzko na przejściu SLO->CRO?
Może być, ale może nie być... szczególnie, że nie wiemy które przejście sobie upatrzyłeś
pawers napisał(a):Ja wybieram sie na Istrie 16.08 (piątek) pewnie po południu na miejscu. Jadę CZ-A-SLO-CRO
Jak myslicie będzie cięzko na przejściu SLO->CRO?
pääkäyttäjä napisał(a):Jelšane/Rupa - jadąc na Krk/zatokę Kvarner to najlepszy wybór. Jechałem tak za pierwszym i czwartym razem, jadąc autostradą przez Slowenię i to był strzał w dziesiątkę w porównaniu z jazdą przez Macelj, Zagrzeb czy wleczenie się do węzła Bosiljevo. Ewentualnie jeszcze zostaje Petrina/Brod na Kupi ale to drogi lokalne.
mietas69 napisał(a):witam czy przekraczając granicę ze słowenią mogę kupić winietkę na słowenię po stronie słoweńskiej jadę przez lublanę do rabac a nocuję w lenti dziękuję za podpowiedzi
te kiero napisał(a):Kupisz zaraz za granicą na stacji Petrol, przed wjazdem na autostradę.
mietas69 napisał(a):ja potrzebuję 30 dniową gdzie lepiej tankować w redics na mol i jak płacić w euro kartą czy forinty lub na słowenii
Raphael napisał(a):mietas69 napisał(a):witam czy przekraczając granicę ze słowenią mogę kupić winietkę na słowenię po stronie słoweńskiej jadę przez lublanę do rabac a nocuję w lenti dziękuję za podpowiedzi
Jeżeli będziesz jechał od strony Rédics, to tuż za granicą bez problemu jest gdzie kupić, bez uprzedniego wjeżdżania na płatny odcinek.
Raphael napisał(a):te kiero napisał(a):Kupisz zaraz za granicą na stacji Petrol, przed wjazdem na autostradę.
Jeśli masz na myśli trasę M70/A5, to już gdzieś była o tym na forum dyskusja. Zdania były podzielone, czy można do tej stacji podjechać w gratisie, czy też winietę trzeba mieć już od granicy. Poza tym może się zdarzyć, że będzie się potrzebować winietę 7-dniową, a te im "wyjdą" i zostaną same dłuższe.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi