Calapula napisał(a):Nie wiem jak teraz płaci się za winiety w Słowenii ale w ubiegłym roku za 30 euro była jakaś krótka i trzeba był kupować dwie po 15 euro. Kupiłem obydwie w tym samym miejscu tylko mi zaznaczył sprzedawca na drugiej późniejszy termin ważności. Przy okazji zwracajcie uwagę na to gdzie dziurki robią w tych winietach bo mi w jednej źle zaznaczył termin ale jakimś cudem akurat na to spojrzałem i musiał wydać jeszcze jedną, obrażony. Też jeździłem trasą przez Ljubljanę. W Chorwacji można nie korzystać z autostrady i pojechać zaraz za granicą w lewo na Buje. W sumie droga do zniesienia jeśli się nie jest jeszcze zmęczonym.
dids76 napisał(a):...
Od kilku lat są tygodniowe za 15 euro i miesięczne za 30 euro.
Calapula napisał(a):dids76 napisał(a):...
Stawiam dolary przeciwko orzechom że w ubiegłym roku nie było miesięcznej za 30 tylko zdaje się że 2 tygodniowa za 30 - zupełnie bez sensu. Jechałem na 15 dni i z tego powodu musiałem wykupić dwie tygodniowe na różne okresy. Jeżeli w tym roku jest na 30 dni to dobrze.
dids76 napisał(a):Ceny winiet w Słowenii pozostały niezmienione, czyli:
- Roczna - 95euro
- Miesięczna - 30euro
- Tygodniowa - 15euro
Tutaj link do strony zarządcy Słoweńskich autostrad:
http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N ... a_228.aspx
Ja dalej wybieram objazd przez Mureck - Lenart - Pruj
Calapula napisał(a):dids76 napisał(a):...
Stawiam dolary przeciwko orzechom że w ubiegłym roku nie było miesięcznej za 30 tylko zdaje się że 2 tygodniowa za 30 - zupełnie bez sensu. Jechałem na 15 dni i z tego powodu musiałem wykupić dwie tygodniowe na różne okresy. Jeżeli w tym roku jest na 30 dni to dobrze.
dids76 napisał(a):...
No to przyskocz z tymi dularami do Raciborza ( ewentualnie może być Karlovacko)
w tu jest mój post z 04-01-2013 22:54, który pokazuje że w ubiegłym roku też była miesieczna i sugeruje że w 2012 też
...
alladyndelscorcho napisał(a):Witam Cromaniaków.
Za dwa tygodnie z ogonkiem jedziemy do Rovinj.
Lednice napisał(a):Bedziesz mial utrudnienie
Zamknieta jest droga z autostrady do Rovinj.
Zamkneli dopiero za zjazdemz autostrady i kieruja na Bale, potem na Rovinj stara droga
Fajny wybor masz, bo Rovinj cudowny
alladyndelscorcho napisał(a):Lednice napisał(a):Bedziesz mial utrudnienie
Zamknieta jest droga z autostrady do Rovinj.
Zamkneli dopiero za zjazdemz autostrady i kieruja na Bale, potem na Rovinj stara droga
Fajny wybor masz, bo Rovinj cudowny
Chodzi Ci o drogę za zjazdem Kanfanar? Jeżeli tak to może wystarczy zjechać jeden zjazd wcześniej czyli w Medaki chyba że cała droga 303 jest zamknięta?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi