Rafi70 napisał(a):Koledzy nie wiem ,czy to dobre miejsce ,ale chodzi również o czas przejazdu (będę miał na pokładzie dwójkę małych dzieci ).
Byłem raz już w Cr na Rabie i znam drogę ekonomiczną przez Słowenię . Teraz planujemy wyjazd pod namiot w okolice Rovnij lub Puli , startujemy z Torunia. Moje pytanie brzmi ,czy warto polecieć przez całą Słowenię za 30eur i zjechać prosto na Istrię w dół , czy lepiej zaoszczędzić tą kasę i polecieć autostradami w Cr od Zagrzebia do Puli..?
Rafi70 napisał(a):Koledzy nie wiem ,czy to dobre miejsce ,ale chodzi również o czas przejazdu (będę miał na pokładzie dwójkę małych dzieci ).
Byłem raz już w Cr na Rabie i znam drogę ekonomiczną przez Słowenię . Teraz planujemy wyjazd pod namiot w okolice Rovnij lub Puli , startujemy z Torunia. Moje pytanie brzmi ,czy warto polecieć przez całą Słowenię za 30eur i zjechać prosto na Istrię w dół , czy lepiej zaoszczędzić tą kasę i polecieć autostradami w Cr od Zagrzebia do Puli..?
Rafi70 napisał(a):Teraz planujemy wyjazd pod namiot w okolice Rovnij lub Puli , startujemy z Torunia. Moje pytanie brzmi ,czy warto polecieć przez całą Słowenię za 30eur i zjechać prosto na Istrię w dół , czy lepiej zaoszczędzić tą kasę i polecieć autostradami w Cr od Zagrzebia do Puli..?
Rafi70 napisał(a):Koledzy wielkie dzięki za te cenne rady. Takie fora to kopalnia wiedzy . Klamka zapadła PL-SK-A-SLO-CR...meta . Wyliczyłem ,że winietki mnie wyjdą ok 240zł (wyjazd 10dni na miejscu w Cr) + autostrada od granicy w Kastel do Puli ...
walp napisał(a):A w drodze powrotnej, kiedy nie będzie wam się spieszyło do domu, możecie przez Słowenię pojechać drogą nr 111 i zwiedzić Piran.
wielbiciel napisał(a):Rafi70 napisał(a):Koledzy wielkie dzięki za te cenne rady. Takie fora to kopalnia wiedzy . Klamka zapadła PL-SK-A-SLO-CR...meta . Wyliczyłem ,że winietki mnie wyjdą ok 240zł (wyjazd 10dni na miejscu w Cr) + autostrada od granicy w Kastel do Puli ...
Przemyśl jeszcze ten Koper i Kastel. W sezonie i w weekendy poza sezonem jest tam bardzo ciasno i szybko robi się korek. Sam tego doświadczyłem dwukrotnie, a ostatnio w maju 2015. Tylko znajomość bocznych dróg pozwoliła mi uciec z mega korka i pojechać na Buzet-Socerga.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi