Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.03.2019 16:05

"gusia-s"] Może płynęli za Gigantem wpław :mrgreen:
Na dziobie pusto bo przecież tam ponoć "nie wolno" :mrgreen:

No tak, zapomniałam o rzekomych zakazach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Super przygoda a "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda" ;)
Suma sumarum i tak + takiej wyprawy jest więcej niż - :)

Zdecydowanie tak. Wróciliśmy z wyjazdu bardzo zadowoleni :smo:

Do zobaczenia na znacznie mniejszej jednostce :papa:

Mała ale sprytna :mrgreen: :papa: Dzięki za gigantyczny rejs Gusiu :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.03.2019 16:07

maslinka napisał(a):Beata, dzięki za bardzo ciekawą opowieść :D

Spodziewałam się mniej więcej takiego podsumowania, jakie napisałaś ;) Mam tak jak Ty - muszę sama organizować i planować, nie lubię się podporządkowywać. Wolność w decyzjach na wakacjach to priorytet! Jednak gdyby ktoś mi taki rejs opłacił, pewnie też bym się skusiła :oczko_usmiech:

Do zobaczenia po weekendzie :papa:

Dziękuję za obecność Maslinko :smo:
Tak to jest z nami widać - każdy wyjazd organizujemy samodzielnie, ciężko się potem podporządkować gromadzie :wink:
Wakacje = odpoczynek. A odpoczynek = wolność decyzji :mrgreen: (hmmm...co na to moja Załoga???? 8O 8O 8O )

Do poniedziałku :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.03.2019 16:09

Janusz Bajcer napisał(a):Widzę, że sponsoring ma wpływ na podporządkowanie. :oczko_usmiech:

Podporzadkowanie było dobrowolne - ale jeśli chciało sie jak najwięcej zobaczyć nie wyróżniajac sie zbytnio z tłumu (w końcu porywacze muszą się wtapiać w ludzi :mrgreen: ) nie było wyjścia - należało skulić ogon i grzecznie słuchać przewodników :smo:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 15.03.2019 17:02

beatabm napisał(a):Tym co totalnie zaskoczyło nas w trakcie pobytu na statku były.......pustki.
Nie wiem gdzie podziewali się wszyscy ludzie.
O ile na śniadaniu i lunchu był tłok – o tyle później wszyscy gdzieś znikali.

Jerome K. Jerome napisał(a):Gdyby wiekszosc ludzi była podobna do goscia, którego spotkałem kiedys na statku do Yarmouth,
miałbym dosc proste wytłumaczenie tej pozornej tajemnicy. O ile sobie przypominam,
własnie odbilismy od Południowego Mola, a człowiek ten bardzo niebezpiecznie wychylał sie
przez otwór ładunkowy. Podbiegłem mu z pomoca.
- Halo! Niech sie pan troche cofnie - powiedziałem, szarpiac go za ramie - bo sie pan znajdzie
za burta.
- Czesciowo o to chodzi - jeknał, po czym nic wiecej nie udało mi sie z niego wydobyc, toteż
musiałem go zostawic.
Trzy tygodnie pózniej spotkałem go w kawiarni hotelu w Bath, gdzie opowiadał o swych wojażach
i wyjasniał z entuzjazmem, jak bardzo kocha morze.
- Prawdziwy wilk morski nigdy nie choruje! - zakrzyknał w odpowiedzi na zawistne dociekania
pewnego niesmiałego młodego człowieka. - Chociaż, musze przyznac, że raz mi sie zdarzyło
dostac lekkich mdłosci. Było to koło Cape Horn. Nastepnego dnia statek poszedł na dno.
- Czy nie był pan kiedys troche roztrzesiony na Południowym Molu i chciał pan sie znalezc za
burta? - wtraciłem.
- Na Południowym Molu! - odparł z wyrazem zdumienia na twarzy.
- Tak, kurs do Yarmouth, trzy tygodnie przed zeszłym piatkiem.
-A, tak, tak - pojasniał - już sobie przypominam. Rzeczywiscie bolała mnie głowa tego popołudnia.
Od tych korniszonów, wie pan. Najbardziej skandaliczne korniszony, jakich zdarzyło
mi sie skosztowac na porzadnym statku.

:wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.03.2019 17:05

boboo napisał(a): :wink:

Twój cytat całkowicie wyjasnie pustki, dzieki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.03.2019 23:21

Tyle razy patrzyłam na te giganty..w Dubrovniku, a nawet u nas, w Gdyni i myślałam, że to musi być bardzo... romantyczne :) przeżycie, tak sobie popłynąć - jak na Titanicu :la: ( oczywiście z happy endem)
Ten posmak luksusu, żyrandole w sali balowej, kreacje na kolacje :lol: , zachody słońca na pokładzie, lub przez bulaj w kajucie podziwiane :roll:

Urywanie się na tańce głęboko pod pokładem - jak Kate Winslet i Leo DiCaprio :hearts:

5ed035a7935b7a8d092c4bce83f5949d.jpg

No i to wszystko, choć w innym "anturażu", było na Twoim gigancie ...

Były kreacje, luksusy na talerzach, zachody słońca...

Zamiast kryształowych żyrandoli były inne lasery, ledy, neony i stroboskopy, ale takie czasy :wink: .

No i były tańce pod pokładem z ukochanym... 8) Jak nogi bolały i nie mogłaś dojść do kabiny, to pewnie było tak...

532b39345209ba3172b11a65_dress2.jpg

I, jak napisałaś - na dziobie pusto... :D

kate-winslet-leonardo-dicaprio-titanic-284744-GALLERY_600.jpg

Tak to widzę :)

A, że przy okazji zobaczyłaś kawał Europy :roll: Wartośc dodana :wink:
Że nie byliście sobie sterem i okrętem...? :roll: Odpoczęliście bez konieczności odbywania wacht, cycać mogliście wspólnie :lol: i ...utwierdziliście się w przekonaniu jak chcecie spędzać wszystkie wakacje 8)

Dziękuję za relację :papa:

P.S. Skoro już zahaczyłam o tańce irlandzkie na Titanicu - to przy okazji- Happy St. Patrick's Day dla tych, którzy lubią Irlandię - to już w niedzielę :D

Pizzazzerie.com-Shamrock-Sour-Cocktail-4.jpg
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.03.2019 22:17

To była wielka przyjemność i nowe doświadczenie , a także ciekawostka 8) , bo kilka razy zrezygnowaliśmy z takiego rejsu ( my również lubimy sami organizować sobie wakacje :mrgreen: ) , jak widać z Twojej relacji - błędnie . . . 8)
Nie jestem tancerzem ( kiedyś byłem :wink: ) , ale uwierzyłem , że takie doświadczenie pozwoli spojrzeć na to , co wokół nas i przy okazji lepiej poznać nowe zakątki świata . . .

Co do ilości cyca - . . . . :mrgreen:

Katerina napisał(a):P.S. Skoro już zahaczyłam o tańce irlandzkie na Titanicu - to przy okazji- Happy St. Patrick's Day dla tych, którzy lubią Irlandię - to już w niedzielę :D

Kasiu , zielone piwo czeka na konsumpcję :mrgreen: . . . zaczynamy o północy . . . :smo:

Bardzo dziękuję za relację

Pozdrawiam
Piotr
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 17.03.2019 20:23

Dziękuję jeszcze raz za relację. W takiej sytuacji jaką Ty miałaś oczywiście żal byłoby nie skorzystać. :D Zwłaszcza, że to nie była jedyna wycieczka w roku. Bo tak jak czytam, to i Tobie i mnie i wielu z nas brakowałoby samodzielnie zorganizowanego urlopu. :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.03.2019 09:12

"Katerina"]Tyle razy patrzyłam na te giganty..w Dubrovniku, a nawet u nas, w Gdyni i myślałam, że to musi być bardzo... romantyczne :) przeżycie, tak sobie popłynąć - jak na Titanicu :la: ( oczywiście z happy endem)
Ten posmak luksusu, żyrandole w sali balowej, kreacje na kolacje :lol: , zachody słońca na pokładzie, lub przez bulaj w kajucie podziwiane :roll:

Urywanie się na tańce głęboko pod pokładem - jak Kate Winslet i Leo DiCaprio :hearts:

No i to wszystko, choć w innym "anturażu", było na Twoim gigancie ...

Były kreacje, luksusy na talerzach, zachody słońca...

Zamiast kryształowych żyrandoli były inne lasery, ledy, neony i stroboskopy, ale takie czasy :wink: .

Sporo racji w tym co piszesz - też zawsze te kolosy kojarzyły mi sie z luksusem. Jednak czy tak do końca jest? Różni ludzie są na gigantach - część jak na Tytaniku żyje w luksusowych apartamentach. Zdecydowana wiekszosć jednak - w kajutach nawet bez okien 8O

Jednak są miejsca gdzie każdyiezależnie od kajuty może poczuć sie troszke luksusowo i to było niezwykle przyjemne :hearts:

No i były tańce pod pokładem z ukochanym... 8) Jak nogi bolały i nie mogłaś dojść do kabiny, to pewnie było tak...

Po tańcach z ukochanym człowiekiem wyglądałam dokładnie jak tytanikowa para :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Okrutnie bolało 8O

I, jak napisałaś - na dziobie pusto... :D
Tak to widzę :)

Próbowaliśmy :mrgreen: Tylko skakać z dziobu nie miałam zamiaru :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A, że przy okazji zobaczyłaś kawał Europy :roll: Wartośc dodana :wink:
Że nie byliście sobie sterem i okrętem...? :roll: Odpoczęliście bez konieczności odbywania wacht, cycać mogliście wspólnie :lol: i ...utwierdziliście się w przekonaniu jak chcecie spędzać wszystkie wakacje 8)

Te wszystkie odwiedzone porty to ogromny plus giganta. Myślę że w wiele z tych miejsc już w życiu nie trafię więcej - czyli warto było :wink:
Ten wyjazd dał jeszcze większą motywację do zeglowania :hearts:

Dziękuję za relację :papa:

Dzięki za obecność :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.03.2019 09:13

piotrf napisał(a):To była wielka przyjemność i nowe doświadczenie , a także ciekawostka 8) , bo kilka razy zrezygnowaliśmy z takiego rejsu ( my również lubimy sami organizować sobie wakacje :mrgreen: ) , jak widać z Twojej relacji - błędnie . . . 8)
Nie jestem tancerzem ( kiedyś byłem :wink: ) , ale uwierzyłem , że takie doświadczenie pozwoli spojrzeć na to , co wokół nas i przy okazji lepiej poznać nowe zakątki świata . . .

Bardzo dziękuję za relację

Pozdrawiam
Piotr

Serio chciałeś płynąć i rezygnowałeś? Co było powodem jeśli nie tajemnica???
Dzięki za obecność i zapraszam do kolejnej opowieści :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.03.2019 09:14

pomorzanka zachodnia napisał(a):Dziękuję jeszcze raz za relację. W takiej sytuacji jaką Ty miałaś oczywiście żal byłoby nie skorzystać. :D Zwłaszcza, że to nie była jedyna wycieczka w roku. Bo tak jak czytam, to i Tobie i mnie i wielu z nas brakowałoby samodzielnie zorganizowanego urlopu. :papa:

Prawda? Nie można było nie pojechać, to byłaby niepowetowana strata :wink:
Dziękuję za Twoją obecnosć na gigancie i do usłyszenia :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.03.2019 19:15

Z wielkim opóźnieniem, ale dobiłem do mety. To był super gigant. :) :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.03.2019 08:44

walp napisał(a):Z wielkim opóźnieniem, ale dobiłem do mety. To był super gigant. :) :papa:

Lepiej późno niż wcale :smo:
Dziękuję Ci za obecność i wiedzę którą ubogacałeś moją pisaninę :smo: Do usłyszenia :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018 - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies