Katerina napisał(a):Miasteczko - prima sort, roślinność, zaułki, no i moja patronka - Sanata Catalina - urocza
Urocza jak każda Katarzyna
Katerina napisał(a):Miasteczko - prima sort, roślinność, zaułki, no i moja patronka - Sanata Catalina - urocza
agata26061 napisał(a):[
Bez tych wszystkich kwiatów na pewno nie wyglądałoby tak uroczo. W Chorwacji to samo - gdyby te wszystkie wąskie uliczki były łyse jak kolano, to rzadko kiedy można by było spotkać jakieś urocze zaułki
Trajgul napisał(a):beatabm napisał(a):Szkoda że u nas w kraju nie ma takiej tradycji, byłoby o wiele ładniej
Zgadza się, jesteśmy chyba jakoś mało kreatywni, może nie mamy gustu, a może się wstydzimy, czegoś na pewno nam brakuje
pomorzanka zachodnia napisał(a):Trajgul napisał(a):beatabm napisał(a):Szkoda że u nas w kraju nie ma takiej tradycji, byłoby o wiele ładniej
Zgadza się, jesteśmy chyba jakoś mało kreatywni, może nie mamy gustu, a może się wstydzimy, czegoś na pewno nam brakuje
Zdecydowanie czasu i polotu.. tak jak mi. Ale jak tak się napatrzę, to może coś mnie natchnie...
P.S. Ale przetłumaczyli imię naszego Szopena A on taki sam Frederick jak i Mercury.
beatabm napisał(a):Ci na południu może nauczeni te kwiaty tak trzymać na ulicach Upiększają sobie otoczenie w ten sposób. Tylko do tego trzeba cierpliwości i czasu - codziennie podlewać, pielęgnować. Tam nie ma takiej gonitwy jak u nas, jest południowy luz i spokój więc i czas na kwiat się znajdzie
travel napisał(a):U nas mniejsze doniczki z kwiatami nie uchowałyby się na ulicach , bo zaraz by je ukradli
Janusz Bajcer napisał(a):W Palmie las palm.
W porcie las masztów.
"Katerina"
Bardzo tam pociągająco...A do tego.."słuszną linię" maja nasi polscy przewodnicy
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe