Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
pomorzanka zachodnia
Cromaniak
Re: ................................ na gigancie - czerwiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 06.12.2018 22:57

No, znalazłam. Witam serdecznie! Skoro płynęłam, to lecieć też mogę. :D :papa:
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 06.12.2018 23:28

beatabm napisał(a):
lotnikwsk napisał(a):No nie wiem :roll: nigdy nie leciałem :oops:
......to co mnie łączy z lotnictwem to tylko praca przy produkcji silników do samolotów :wink:

Dziadek mojego męża pracował przed wojną w zakładach Plaggego Laśkiewicza. I tam zapewnienie jakości polegało na tym że wszyscy robotnicy zaangazowani w budowę samolotu musieli nim odbyć lot (z pilotem oczywiscie). No to się chyba starali przy pracy... :roll: :mrgreen:

Taką kontrolę jakości to ja rozumiem :D
Ja zawsze miałem jakiś żal, bo pracownicy PKP czy PKSu mieli bilety dla całej rodzinki za darmo a tu nawet marnej promocyjki nie ma :evil:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 10:30

pomorzanka zachodnia napisał(a):No, znalazłam. Witam serdecznie! Skoro płynęłam, to lecieć też mogę. :D :papa:

Hurra!!! brakowało mi Ciebie tutaj :smo: To co, spróbujmy polecieć :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 10:32

lotnikwsk napisał(a):Taką kontrolę jakości to ja rozumiem :D
Ja zawsze miałem jakiś żal, bo pracownicy PKP czy PKSu mieli bilety dla całej rodzinki za darmo a tu nawet marnej promocyjki nie ma :evil:

Ci lotnicy to chyba straszne zgredy że się wcale przyjemnością nie chcą podzielić :roll: Już nie mówię o całej rodzinie ale dla Ciebie? :smo: Ale nie martw sie, ze mną moze polecisz....a czemu moze juz za sekundę :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 10:37

Czas odprawy zbliża się coraz bardziej gdy uczestnicy wycieczki zaczynają coś szeptać o odwołanym locie.

Jakieś żarty :?: :?: :?: 8O 8O 8O

O godzinie 11:06 otrzymujemy pierwszego sms-a informacyjnego: Witamy. Niestety dostaliśmy informację o strajku generalnym we Włoszech. Lot do Rzymu o godzinie 12:30 został anulowany. Czekamy na informację od linii lotniczych kiedy zostaną wznowione połączenia. Następna informacja za 20 minut, przepraszamy za niedogodności.

A miało być tak pięknie i szybko..... :roll:

DSC_1435.JPG

DSC_1436.JPG

Nie wiadomo co się dzieje.

Wszyscy patrzą na siebie pytającymi spojrzeniami.

Za jakiś czas kolejna informacja.

11:32: Na chwilę obecną czekamy na potwierdzenie ilości miejsc w alternatywnych przelotach. Prosimy o cierpliwość.

Przewodnicy rozdają nam prowiant i każą cierpliwie czekać.

Nasze biuro podróży dwoi się i troi żeby dostarczyć nas do Rzymu.

Czekamy.

I czekamy.

Przewodnicy mówią że jeśli nic się nie zadzieje to wyjazd przekładamy na wrzesień.

Przychodzą kolejne smsy informacyjne.

12:42: Ostateczna decyzja w sprawie wylotu zostanie ogłoszona o godzinie 13:30.

13:45: Już za chwilę będziemy znali szczegóły przelotów. Wylot będzie miał miejsce dzisiaj, czekamy na ostateczne potwierdzenie rezerwacji.

Zaczyna nam wszystko obojętnieć.

Jesteśmy zmęczeni siedzeniem i czekaniem i irytuje nas niepewność co dalej.

Trzeba się trochę poruszać.

Idziemy na taras widokowy.

Tym razem na drzwiach nie ma słynnej kartki o treści: przepraszamy, ale taras widokowy nieczynny, najbliższy czynny taras widokowy na lotnisku w Katowicach.

DSC_1438.JPG

W potwornym upale i zaduchu obserwujemy jak samoloty lądują i jak startują.

Szczęściarze.

DSC_1451.JPG

Wystartowali.

DSC_1446.JPG

DSC_1454.JPG

DSC_1455.JPG

A my :?: :?: :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2018 11:04

A my czekamy :wink:
Tak jak Wy.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 11:08

Janusz Bajcer napisał(a):A my czekamy :wink:
Tak jak Wy.

Tylko nie strajkujcie jak Włosi, błagam :roll: :boss:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 07.12.2018 11:19

Też raz tak miałam jak wieki temu wracałam z Bolonii do Warszawy 8O
Wtedy zepsuł się samolot Lot-u i czekaliśmy na lotnisku cały dzień, aż przyleci po nas rezerwowy 8O
I przyleciał .......bułgarskich linii lotniczych.
Koszmar :twisted: modliliśmy się, żeby się nie rozleciał w drodze.

Czekam na cd :papa: nie strajkuję :oczko_usmiech:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.12.2018 11:26

I to jest to czego nie lubię w wakacjach/wyjazdach samolotem.... Czy my w ogóle wylecimy na ten urlop?
O ile na stan maszyn i własnego samochodu nie ma mamy wpływy to już strajki są mocno niepewne, bo nie wiadomo ile będą trwały... Przy jeździe samochodem to zawsze pojedzie się na inne przejście i do przodu, a na lotnisku nic tylko kwitnąć pozostanie... bo pewnie jak się człek oddali na te 1,5 sekundy to pewnie coś będzie można zrobić i ktoś się załapie...ehhh....
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2018 11:35

piekara114 napisał(a):I to jest to czego nie lubię w wakacjach/wyjazdach samolotem....

Przy pierwszym wylocie do Turcji bardzo polubiłem opóźnienie startu samolotu :oczko_usmiech: :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 11:38

krakusowa napisał(a):Też raz tak miałam jak wieki temu wracałam z Bolonii do Warszawy 8O
Wtedy zepsuł się samolot Lot-u i czekaliśmy na lotnisku cały dzień, aż przyleci po nas rezerwowy 8O
I przyleciał .......bułgarskich linii lotniczych.
Koszmar :twisted: modliliśmy się, żeby się nie rozleciał w drodze.

Czekam na cd :papa: nie strajkuję :oczko_usmiech:

Awaria to chyba coś jeszcez gorszego niż strajk 8O 8O 8O
Aż w tak strasznym stanie był ten bułgarski?????
Nie strajkuj bo ja się zapłaczę, nie cierpię strajków :oczko_usmiech:
Ostatnio edytowano 07.12.2018 15:30 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 11:39

piekara114 napisał(a):I to jest to czego nie lubię w wakacjach/wyjazdach samolotem.... Czy my w ogóle wylecimy na ten urlop?
O ile na stan maszyn i własnego samochodu nie ma mamy wpływy to już strajki są mocno niepewne, bo nie wiadomo ile będą trwały... Przy jeździe samochodem to zawsze pojedzie się na inne przejście i do przodu, a na lotnisku nic tylko kwitnąć pozostanie... bo pewnie jak się człek oddali na te 1,5 sekundy to pewnie coś będzie można zrobić i ktoś się załapie...ehhh....

Uwielbiam samoloty, choć niestety rzadko nimi podróżuję. I jak dotąd nigdy nie było takiej wpadki - cóż, zawsze musi być ten pierwszy raz :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 11:39

Janusz Bajcer napisał(a):Przy pierwszym wylocie do Turcji bardzo polubiłem opóźnienie startu samolotu :oczko_usmiech: :lol:

Mam rozumieć że bezcłówka była dobrze zaopatrzona? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.12.2018 11:46

beatabm napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Przy pierwszym wylocie do Turcji bardzo polubiłem opóźnienie startu samolotu :oczko_usmiech: :lol:

Mam rozumieć że bezcłówka była dobrze zaopatrzona? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Szczegóły polubienia w relacji >>> wakacje-2009-turcja-kemer-pamukkale-kapadocja-t24608-15.html#p411150
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 07.12.2018 11:55

beatabm napisał(a):
piekara114 napisał(a):I to jest to czego nie lubię w wakacjach/wyjazdach samolotem.... Czy my w ogóle wylecimy na ten urlop?

Uwielbiam samoloty, choć niestety rzadko nimi podróżuję. I jak dotąd nigdy nie było takiej wpadki - cóż, zawsze musi być ten pierwszy raz :mrgreen:

Ja malutko latam, ale w pracy często bilety szefowi kupuję i jak widzę danego dnia telefon, jak powinien grzecznie siedzieć przed bramką lub już w samolocie to nóż w kieszeni mi się otwiera... W tym roku przy lotach LOTem (z 10 lotów pewno było + jakieś Lufthansy) ani razu nie udało się lecieć bez problemu i na już załatwienia zmian w biletach i przesiadkach....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies