Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
gusia-s
Koneser
Re: ................................ na gigancie - czerwiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.12.2018 16:04

beatabm napisał(a):... nasze nieszczęsne Rimini.
Miał przecież być Rzym...

... Jedziemy do Savony...
Oj tam, oj tam ... i tak wszystkie drogi prowadzą przecież do Rzymu :oczko_usmiech:

Po przybyciu o 4:30 do hotelu to bym chyba poszła odrazu na śniadanie a dopiero potem spać :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.12.2018 18:46

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):... nasze nieszczęsne Rimini.
Miał przecież być Rzym...

... Jedziemy do Savony...
Oj tam, oj tam ... i tak wszystkie drogi prowadzą przecież do Rzymu :oczko_usmiech:

Po przybyciu o 4:30 do hotelu to bym chyba poszła odrazu na śniadanie a dopiero potem spać :mrgreen:

Prawda? Może w końcu my tez trafimy do Rzymu????
Ty masz rację, toż to śniadaniowa pora. Tylko hotelowej restauracji nam nie chcieli otworzyć :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 11.12.2018 19:11

A potem pojawiają się burze.

I turbulencje.

Całkiem solidne. 8O

Nasza koleżanka siedząca za nami blednie.

Najbardziej solidnie pobladły z powodu turbulencji pasażer jakiego widziałam, to aktor Mirosław Baka, na pokładzie jakiegoś Iła ruskiego, którym leciałam z Gdańska do Warszawy. Samolot tak się trząsł,że każda blaszka zdawała mu się odrywać, a biedny artysta z ewidentnym syndromem przecycanej nocy na twarzy ( lot był o 7 rano) ledwo przeżył te 45 minut :lol:

Natomiast najbardziej pozieleniałą osobą z powodu turbulencji, jaką miałam okazję widzieć, to...stewardessa Lufthanzy na pokładzie samolotu na Teneryfę...Najpierw, zaraz po wejściu maszyny w turbulencje, starała się nam pokazać jakieś procedury...ale po chwili zzieleniała, dopadła pierwszego wolnego fotela, schowała głowę między kolana i przykryła ją rękami... 8O 8O Wyobrażacie sobie, co wtedy przeżyłam? :lool: :lool: :lool:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.12.2018 19:16

mysza73 napisał(a):Ja jakby nie ogarniam ...

Szczerze :?: Ja również. :oczko_usmiech:
gusia-s napisał(a):Oj tam, oj tam ... i tak wszystkie drogi prowadzą przecież do Rzymu :oczko_usmiech:

To powiedzenie jest ciągle w mocy. Sam się o tym przekonałem w ubiegłym roku. Kręciłem co prawda przez Szwajcarię, ale azumut mieliśmy głównie południowo-zachodni i południowy, a tutaj? :?

Ale grzecznie czekam, bo ...
beatabm napisał(a):..... jutro mam nadzieję większość poukłada Ci sie w głowie a jeśli nie - będę mogła bez problemu odpowiedzieć na każde pytanie - co, dlaczego, gdzie i po co :mrgreen:

:wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 11.12.2018 19:26

Ha, to w takim razie ogłaszam konkurs - Katerina, masz zabroniony udział, sorry :roll:
Kto odgadnie powód dla którego zmieniliśmy trasę z Rzymu do Savony temu wyślę butelke oryginalnego Cyca :wink:
Rozstrzygnięcie konkursu pojawi sie jutro wraz z odcinkiem, do tego czasu nie udzielam żadnych podpowiedzi :mrgreen:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 11.12.2018 21:52

Ja chyba nie zgadnę, też nic nie ogarniam...

Bardzo mnie zasmuciło to, że takie mieliście przeboje i podziwiam Was za zachowanie spokoju :) . Gdy coś dzieje się niezgodnie z planem to ja wariuję :roll:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 11.12.2018 22:48

Fajnie, że większość nie ogarnia :mrgreen: ... od razu mi lepiej :lol: :lol: :lol:

A czemu żeśta do tego Rzymu nie pojechali, to nie ogarniam :roll: ... ja do Rzymu to mogę choćby zaraz :oczko_usmiech: .
To jedyne miasto :hearts: , w ktorym byłam tyle razy i jeszcze wrócem ... mam nadzieję :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.12.2018 23:18

mysza73 napisał(a):A czemu żeśta do tego Rzymu nie pojechali, to nie ogarniam :roll: ... ja do Rzymu to mogę choćby zaraz :oczko_usmiech: .

Do Rzymu jeszcze pewnie pojadą, w Savonie byli tylko 2-3 godziny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.12.2018 23:21

beatabm napisał(a):Ha, to w takim razie ogłaszam konkurs - Katerina, masz zabroniony udział, sorry :roll:
Kto odgadnie powód dla którego zmieniliśmy trasę z Rzymu do Savony temu wyślę butelke oryginalnego Cyca :wink:
Rozstrzygnięcie konkursu pojawi sie jutro wraz z odcinkiem, do tego czasu nie udzielam żadnych podpowiedzi :mrgreen:

Trudny konkurs :roll:
Ale strzelić spróbuję - przegłosowano Savonę w celu dokonania zakupu pamiątek na targu .... :?:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.12.2018 23:33

W Rzymie był strajk.

W Savonie, bardziej niż targ, znany jest port - drugi pod względem wielkości port Ligurii.

Popłynęli na Korsykę :?: :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 12.12.2018 08:48

A ja myślę, że w siedli na wieeeeelkiiii prom, którym udali się na "objazdówkę" po Morzu Śródziemnym... No takim śródziemnomorskim Tytanicu z opcją all.....
9507e62332415fa88705b8c54d514ff3,780,0,0,0.jpg
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.12.2018 09:02

Katerina napisał(a):
Najbardziej solidnie pobladły z powodu turbulencji pasażer jakiego widziałam, to aktor Mirosław Baka, na pokładzie jakiegoś Iła ruskiego, którym leciałam z Gdańska do Warszawy. Samolot tak się trząsł,że każda blaszka zdawała mu się odrywać, a biedny artysta z ewidentnym syndromem przecycanej nocy na twarzy ( lot był o 7 rano) ledwo przeżył te 45 minut :lol:

Natomiast najbardziej pozieleniałą osobą z powodu turbulencji, jaką miałam okazję widzieć, to...stewardessa Lufthanzy na pokładzie samolotu na Teneryfę...Najpierw, zaraz po wejściu maszyny w turbulencje, starała się nam pokazać jakieś procedury...ale po chwili zzieleniała, dopadła pierwszego wolnego fotela, schowała głowę między kolana i przykryła ją rękami... 8O 8O Wyobrażacie sobie, co wtedy przeżyłam? :lool: :lool: :lool:

Nacycany wczoraj pasazer to był chyba blady po wczoraj a nie z turbulencji :mrgreen: Ale powiem Ci że jakbym zobaczyła zieloną stewardessę to chyba miałabym wielkie oczy.... 8O 8O 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.12.2018 09:03

mysza73 napisał(a):Fajnie, że większość nie ogarnia :mrgreen: ... od razu mi lepiej :lol: :lol: :lol:

A czemu żeśta do tego Rzymu nie pojechali, to nie ogarniam :roll: ... ja do Rzymu to mogę choćby zaraz :oczko_usmiech: .
To jedyne miasto :hearts: , w ktorym byłam tyle razy i jeszcze wrócem ... mam nadzieję :mrgreen:

A czy ja powiedziałam że temu Rzymowi odpuścimy????? :smo: :smo: :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 12.12.2018 09:06

pomorzanka zachodnia napisał(a):Ja chyba nie zgadnę, też nic nie ogarniam...

Bardzo mnie zasmuciło to, że takie mieliście przeboje i podziwiam Was za zachowanie spokoju :) . Gdy coś dzieje się niezgodnie z planem to ja wariuję :roll:

Gdybym była organizatorem tego wyjazdu jak to zawsze bywa w Cro - to bym wariowała na pewno. Tu byłam pasażerem i zupełnie niczym się nie przejmowałam, jedyne co mnie irytowało to po prostu zmęczenie podróżą :wink:
Ostatnio edytowano 12.12.2018 09:22 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 12.12.2018 09:13

beatabm napisał(a):
mysza73 napisał(a):Fajnie, że większość nie ogarnia :mrgreen: ... od razu mi lepiej :lol: :lol: :lol:

A czy ja powiedziałam że temu Rzymowi odpuścimy????? :smo: :smo: :smo:
No liczę, że jednak do tego Rzymu dojechaliście ... a że przez Savonę, Paryż i Lizbonę ... no kto bogatemu zabroni :lol: :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Morze Śródziemne na gigancie - czerwiec 2018 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone