Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"na dziko" w Cro

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 28.08.2012 13:27

zebik napisał(a):
sab napisał(a):Zajmij się proszę wychowywaniem i umoralnianiem swoich dzieci. Raz wyraziłeś swoją opinię, wystarczy, nie musisz powtarzać tego samego pod każdym moim postem, zwłaszcza, że nie wnosisz niczego nowego. Chyba, że to z troski o moje bezpieczeństwo i finanse ;) w takim przypadku dziękuję, doceniam, ale na przyszłość, wyrażaj ją w troszkę grzeczniejszy sposob.

Brak argumentów :?: Więc mam rację.
Nie mam szacunku dla łamiących prawo więc wybacz.
Moje dzieci są dobrze wychowane wiedzą co to prawo i jego szanowanie.
Co do wyrażania mojego poglądu będę to czynił gdzie będę chciał, a szczególnie tam gdzie ktoś nawołuje do przestępstwa, albo pyta jak je popełnić nie ponosząc konsekwencji. Niech ludzie poczytają o niektórych zachowaniach.

Wrące się po raz ostatni
Jakie przestępstwo,jeżeli już to wykroczenie które może się skończy pouczeniem :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2012 13:39

hrupek666 napisał(a):Jakie przestępstwo,jeżeli już to wykroczenie które może się skończy pouczeniem :)

Lub dośc wysokim mandatem. Zależy na jakiego kontrolujacego się trafi.

Przy okazji szukania coś o mandacie - relację z innego miejsca macie
>>> http://podroznik.net/podroze/2009_wyspy ... wacji.html

I jeszcze poradnik jak ktoś chce i musi na dziko :wink: >>> http://www.bajkers.com/porady/noclegi-n ... dziko.html

PS >>> http://www.zagrzeb.polemb.net/index.php?document=41
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 28.08.2012 14:04

...................a ja Wam życzę, aby wyjazd się udał i wierzę, że nic złego Wam sie nie stanie. A tak nawiasem to w samochodzie spędziłem kilkaset nocy i w CRO, i w Niemczech, i w Czechach, i w Słowacji, i w Austriii, i we Włoszech, i gdzie jeszcze chcecie. Pozdrawiam :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2012 16:13

paolooo napisał(a):...................a ja Wam życzę, aby wyjazd się udał i wierzę, że nic złego Wam sie nie stanie. A tak nawiasem to w samochodzie spędziłem kilkaset nocy i w CRO, i w Niemczech, i w Czechach, i w Słowacji, i w Austriii, i we Włoszech, i gdzie jeszcze chcecie. Pozdrawiam :)

Paoloo, tak z ciekawości zapytam - czy te noce to były np. przez dwa tygodnie pobytowo w samochodzie, czy raczej były to noclegi tranzytowe :?: :?:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 28.08.2012 21:02

Miał by ostatni raz ,ale zanim zacząłem służyć jeździłem busikiem po UE tak 4500 do nawet 7000km tygodniowo!!!!!!
Był to sprinter 318 cdi z kurnikiem na dachu jak ktoś chce to z nim porozmawiam o spaniu jedzeniu (sr...i)itp w aucie,o jeździe po 20h na dobę jedzeniu w barach i koczowaniu na dziko pod Lidlem,mc donalds.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.08.2012 23:29

hrupek666 napisał(a):Miał by ostatni raz ,ale zanim zacząłem służyć jeździłem busikiem po UE tak 4500 do nawet 7000km tygodniowo!!!!!!
Był to sprinter 318 cdi z kurnikiem na dachu jak ktoś chce to z nim porozmawiam o spaniu jedzeniu (sr...i)itp w aucie,o jeździe po 20h na dobę jedzeniu w barach i koczowaniu na dziko pod Lidlem,mc donalds.

To Twoje koczowanie na dziko pod Lidlem nie ma nic wspólnego ze spaniem na dziko w czasie wakacji w Chorwacji lub w innym wakacyjnym kraju :idea:

PS To gdzie teraz służysz :?: :oczko_usmiech:
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.08.2012 09:10

Janusz Bajcer napisał(a):
hrupek666 napisał(a):Miał by ostatni raz ,ale zanim zacząłem służyć jeździłem busikiem po UE tak 4500 do nawet 7000km tygodniowo!!!!!!

To Twoje koczowanie na dziko pod Lidlem nie ma nic wspólnego ze spaniem na dziko w czasie wakacji w Chorwacji lub w innym wakacyjnym kraju :idea:

PS To gdzie teraz służysz :?: :oczko_usmiech:

No akurat w Cro nie ,ale Hiszpania ,Włochy,nawet Norwegia i uwierz mi tam renifer,ma większe prawa niż cudzoziemiec nie mówię o Polakach, nawet po 3 dni w jednym miejscu.Czasami to były pola kukurydzy ,jakieś zagajniki w lesie,albo pod jakimś urzędem się gotowało obiadek.

Odp na twoje pytanie
Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej.....................................................................................................
Ślubuję strzec tajemnic związanych ze służbą, honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad etyki zawodowej :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2012 09:16

hrupek666 napisał(a):Odp na twoje pytanie
Ja, obywatel Rzeczypospolitej Polskiej.....................................................................................................
Ślubuję strzec tajemnic związanych ze służbą, honoru, godności i dobrego imienia służby oraz przestrzegać zasad etyki zawodowej :D

Dzięki :lol: - hm, kolejny "mundurowy" na forum :oczko_usmiech: a jaki kolor munduru :?:
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 29.08.2012 09:18

Dzięki :lol: - hm, kolejny "mundurowy" na forum :oczko_usmiech: a jaki kolor munduru :?:

O Święty Florianie.... ;)
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.08.2012 09:20

Teoretycznie niebieski.
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.08.2012 09:22

Arek napisał(a):

O Święty Florianie.... ;)

Archaniele :lol: chyba
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.08.2012 09:23

Janusz Bajcer napisał(a): a jaki kolor munduru :?:

Taki sam jak Bociana i Anakina :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 29.08.2012 09:28

hrupek666 napisał(a):Archaniele :lol: chyba

Rozumiem. Sikawkowi mają identyczny tekst ślubowania :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2012 09:36

hrupek666 napisał(a):

Teoretycznie niebieski.

A jaki kolor czapeczki :?: bo tym poniżej ukradli :oczko_usmiech:

Obrazek
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 29.08.2012 09:38

Początek i końcówka taka sama w środku inaczej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi