Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na czym pływać?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
men71
Globtroter
Na czym pływać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 22.06.2006 10:18

Witam. Tak się zastanawiam czy zabrać do pływania duży materac taki jak do namiotu czy lepszy będzie taki przeźroczysty. Może ktoś się podzieli doświadczeniem w tej kwestii.
Marena
Podróżnik
Pływanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marena » 22.06.2006 10:27

Wydaje mi się, że lepszy będzie materac "taki do namiotu". Te przezroczyste materace mogą nie wytrzymać zetknięcia z chorwackimi kamieniami.
men71
Globtroter
Re: Pływanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 22.06.2006 10:29

Marena napisał(a):Wydaje mi się, że lepszy będzie materac "taki do namiotu". Te przezroczyste materace mogą nie wytrzymać zetknięcia z chorwackimi kamieniami.

Też mi się tak wydaje ale znajomy doradził mi przeźroczysty bo ten do namiotu nie wytrzyma gorąca i pęknie. Od razu mi się to nie widziało.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 22.06.2006 10:31

Marena napisał(a):Wydaje mi się, że lepszy będzie materac "taki do namiotu". Te przezroczyste materace mogą nie wytrzymać zetknięcia z chorwackimi kamieniami.

A jak daleko od brzegu można pływać na materacu?
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 22.06.2006 12:13

Mi materac materiałowy służy równie dobrze w namiocie,jak i na plaży i w morzu,natomiast do przeźroczystego mam obawy,że nie wytrzyma kontaktu z rozgrzanymi dalmatyńskimi kamieniami(chyba,że jedziesz na Istrię lub Kvarner :P )
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 22.06.2006 22:16

[/quote]
A jak daleko od brzegu można pływać na materacu?[/quote] Witam.... wydaje mi się (misie),że max 60-100 km dalej koniec wody(italiano) tak poważnie 100 m strefa chroniona przed statkami i innymi pojazdami wodnymi dalej niebezpiecznie...
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 09:44

saturn_18 napisał(a):Mi materac materiałowy służy równie dobrze w namiocie,jak i na plaży i w morzu,natomiast do przeźroczystego mam obawy,że nie wytrzyma kontaktu z rozgrzanymi dalmatyńskimi kamieniami(chyba,że jedziesz na Istrię lub Kvarner :P )

Jadę do Primosten. Już zdecydowałem....materiałowy będzie lepszy!
Dziękuję.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 09:50

mirnie napisał(a):

A jak daleko od brzegu można pływać na materacu?[/quote] Witam.... wydaje mi się (misie),że max 60-100 km dalej koniec wody(italiano) tak poważnie 100 m strefa chroniona przed statkami i innymi pojazdami wodnymi dalej niebezpiecznie...[/quote]
Będę uważał w drodze do Włoch :) Tak sobie tylko myślę, że jak jakiś nieuważny rekin przebije mi materac to jak wrócę ......i czy cały?
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 09:53

Planowałem wypad materacem na wyspę Smokvica (400m). I co ja teraz zrobię??? :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2006 10:20

men71 napisał(a):Planowałem wypad materacem na wyspę Smokvica (400m). I co ja teraz zrobię??? :?:

Kupić ponton. Z silnikiem.

Fux
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 10:57

FUX napisał(a):
men71 napisał(a):Planowałem wypad materacem na wyspę Smokvica (400m). I co ja teraz zrobię??? :?:

Kupić ponton. Z silnikiem.

Fux

Po wyliczeniu kosztów wyjazdu okazało się że nie wystarczy na ponton :(
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 23.06.2006 14:06

To kup z małymi wiosłami ;-)

Pompowańce w Cro były dużo tańsze niż w Polsce. Plusy pontonu są olbrzymie: swobodnie dopłyniesz do małej zatoczki (jeśli taką masz w okolicy wypoczynku), poleżysz na plaży (podłóż ręcznik lub karimatę, bo kamienie skutecznie dziurkują sprzęt)...
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 14:37

[quote="mama_Kapiszonka"]To kup z małymi wiosłami ;-)

Pompowańce w Cro były dużo tańsze niż w Polsce. Plusy pontonu są olbrzymie: swobodnie dopłyniesz do małej zatoczki (jeśli taką masz w okolicy wypoczynku), poleżysz na plaży (podłóż ręcznik lub karimatę, bo kamienie skutecznie dziurkują sprzęt)...
[/quote
Wystarczy tylko na jedno małe wiosło. Ale może się przydać. Materac + małe wiosło = prawie jak ponton :D
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 14:41

men71 napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):To kup z małymi wiosłami ;-)

[/quote
Wystarczy tylko na jedno małe wiosło. Ale może się przydać. Materac + małe wiosło = prawie jak ponton :D

A ile kosztuje taki ponton z małymi wiosłami???
jachupda
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jachupda » 23.06.2006 14:47

men71 napisał(a):
men71 napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):To kup z małymi wiosłami ;-)

[/quote

A ile kosztuje taki ponton z małymi wiosłami???

Bylem ostatnio w Macro w Szczecinie i maly ponton kosztowal juz okolo 100 PLN ale to takie chinskie "badziewie" lepszy byl juz za 200 PLN i taki proponowal bym kupic :)

pozdrawiam
Jachu
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone