Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na czym pływać?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 24.06.2006 15:10

jachupda napisał(a):
emtomek napisał(a):
szaki17 napisał(a):Men 71
Już zdecydowałem....materiałowy będzie lepszy!
A jak przebijesz materiałowy to na czym będziesz spał,ja biorę przeźroczysty zawsze mi taki wystarczał,a pozatym jest mniejszy :idea:

a może coś takiego ? miałem, próbowałem, sprawdził się !
forum/album_page.php?pic_id=1505 - chyba mogę polecić jako rozwiązanie niskobudżetowe :)
forum/album_page.php?pic_id=1506

a ile takie cudo kosztuje ?

dałem w 2005 r w Makro coś ok. 180,- zł ..... bez wiosełek, ale to dodatkowo 20,-
Kajak jest dużo lepszy od pontonu. Jest bardziej zwrotny, stawia mniejszy opór na wietrze no i o wiele lżej jest w nim wiosłować ... a w upał to się przecież liczy. Akurat ten co kupiłem wydał mi się dość bezpieczny. Ma w sumie chyba z 10 komór. PCV też dość gruby- powłoka przeżyła liczne otarcia o skały (jak to z dziećmi!). Tak czy inaczej w tym roku też go biorę!
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 24.06.2006 15:22

ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 24.06.2006 16:47

FUX napisał(a):Nie chcę Cię wsadzić na minę!!!!! Poszukaj na swoim terenie (podkarpacie, to bardzo pojemne słowo) jakiegoś sklepu specjalistycznego (żeglarskiego), gdzie taki sprzęt będziesz mógł dotknąć, zobaczyć. Powtórzę. Kupowanie rzeczy tego typu na ALLEGRO (z całym szacunkiem dla niego), to nabywanie kota w worku. Tutaj chodzi o Wasze bezpieczeństwo!!!! Dochodzi fala, prądy wody, zmiana warunków atmosferycznych, nagły wiatr od lądu i możecie znaleźć się w miejscu, z którgo trudno będzie wrócić. Kupowanie w cudzysłowiu chińszczyzny, to nieporozumienie. Ona może być dobra do 15-20m od brzegu. Taka jest moja opinia. Ktoś inny może powiedzieć, że moje wypociny, to asekuranctwo. Lecz ja wolę pozostać przy swoim.
Gwałtowny powiew wiatru w zeszłyum roku spowodował, że znajomy o mało nie odpalał motorówki, aby ściągnąć syna, szybko oddalającego się od brzegu. Jeden, kilkuminutowy powiew wiatru przy wodzie około 17 C. W Chorwacji. Był wiatr dwa dni od lądu i woda oziębiła się o 8 stopni C. Samo życie.

FUX

Dzięki FUX,właśnie chodzilo o spojrzenie chłodnym okiem na to. Nie mam o tym za bardzo pojęcia.
pozdrawiam!
Janusz
mała Mi
Turysta
do pływania

Nieprzeczytany postnapisał(a) mała Mi » 04.07.2006 11:56

Zakładając, że na materacu nie pływa się wyczynowo;) (czyli lepiej widzieć brzeg niż bawić się w Marco Polo) zakupiliśmy 2 przezroczyste materace plażowe, na których przez 2 tygodnie pływaliśmy, wylegiwaliśmy się (również na kamieniach) i nic im się nie stało. Taki materac łatwiej jest wypłukać, szybciej schnie i (tu mój babski zmysł estetyczny się włącza) po prostu wygląda wakacyjnie, a na wakacje jedziemy prawda? Można spokojnie kupić na miejscu, my kpowaliśmy w studenacu w Omiśu za 25kuna/sztuka. Polecam plastik na plaże, a do namiotu materiał/mata/cokolwiek innego:) Pozdravka!
Sylwia15
Odkrywca
tata

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwia15 » 04.07.2006 12:35

no chyba namówie tate do kupna dmuchanego pontonu albo kajaku... :P
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone