Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na czym pływać?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 14:53

jachupda napisał(a):
men71 napisał(a):
men71 napisał(a):
mama_Kapiszonka napisał(a):To kup z małymi wiosłami ;-)

Pompowańce w Cro były dużo tańsze niż w Polsce. Plusy pontonu są olbrzymie: swobodnie dopłyniesz do małej zatoczki (jeśli taką masz w okolicy wypoczynku), poleżysz na plaży (podłóż ręcznik lub karimatę, bo kamienie skutecznie dziurkują sprzęt)...
[/quote
Wystarczy tylko na jedno małe wiosło. Ale może się przydać. Materac + małe wiosło = prawie jak ponton :D

A ile kosztuje taki ponton z małymi wiosłami???

Bylem ostatnio w Macro w Szczecinie i maly ponton kosztowal juz okolo 100 PLN ale to takie chinskie "badziewie" lepszy byl juz za 200 PLN i taki proponowal bym kupic :)

pozdrawiam
Jachu

To chyba się wybiorę do MAKRO. "RYŻOWY" ponton napewno "badziewie".
Co można zrobić porządnego za garść ryżu. :D
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 14:59

Marzy mi się piękny jacht i zimne piwko. No i nie trzeba wiosłować.
men71
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) men71 » 23.06.2006 15:00

Coraz bliżej wyjazdu i zaczynam świrować 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2006 16:19

Coraz bliżej wyjazdu i zaczynam świrować icon_eek.gif
Ja też,jeszcze tydzień :la: :lool: :x :o 8O :? :roll: :twisted: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.06.2006 16:21

Men 71
Już zdecydowałem....materiałowy będzie lepszy!
A jak przebijesz materiałowy to na czym będziesz spał,ja biorę przeźroczysty zawsze mi taki wystarczał,a pozatym jest mniejszy :idea:
emtomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emtomek » 23.06.2006 18:03

szaki17 napisał(a):Men 71
A jak przebijesz materiałowy to na czym będziesz spał,ja biorę przeźroczysty zawsze mi taki wystarczał,a pozatym jest mniejszy :idea:

a może coś takiego ? miałem, próbowałem, sprawdził się !
forum/album_page.php?pic_id=1505 - chyba mogę polecić jako rozwiązanie niskobudżetowe :)
forum/album_page.php?pic_id=1506
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 23.06.2006 19:13

Witam !
A co myslicie o tym http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=110104134 .Proszę o opinie!
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 23.06.2006 20:47

A co myślicie o tym ; http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=111580621.
Poradźcie co wybrać !?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2006 20:58

ja1 napisał(a):A co myślicie o tym ; http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=111580621.
Poradźcie co wybrać !?

Aukcja nie została znaleziona.
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 23.06.2006 21:00

jachupda
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jachupda » 23.06.2006 21:08

emtomek napisał(a):
szaki17 napisał(a):Men 71

a może coś takiego ? miałem, próbowałem, sprawdził się !
forum/album_page.php?pic_id=1505 - chyba mogę polecić jako rozwiązanie niskobudżetowe :)
forum/album_page.php?pic_id=1506

a ile takie cudo kosztuje ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2006 21:10

http://www.denbol.com/DenBolCommerce/ Kupiłem koło do ciągnięcia za motorówką tej firmy. Matariał, z którego jest wykonana przypomina ceratę. Mocny materiał układany na krzyż pokryty warstwą wytrzymałego tworzywa. Do tego dodatkowy pokrowiec, naciągany na koło, aby zabezpieczyć przed uszkodzeniami i tarciem o wodę przy prędkości 40-50 km/h. Uważam, że wydanie 200-300 zł na te wynalazki, bez uprzedniego obejrzenia, przypomina kupowanie kota w worku. Jak zawsze, diabeł tkwi w szczegółach i na to musisz zwrócić uwagę.

FUX
ja1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja1 » 23.06.2006 21:12

FUX napisał(a):
ja1 napisał(a):A co myślicie o tym ; http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=111580621.
Poradźcie co wybrać !?

Aukcja nie została znaleziona.

FUX poradź coś, czekam!
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.06.2006 22:06

Nie chcę Cię wsadzić na minę!!!!! Poszukaj na swoim terenie (podkarpacie, to bardzo pojemne słowo) jakiegoś sklepu specjalistycznego (żeglarskiego), gdzie taki sprzęt będziesz mógł dotknąć, zobaczyć. Powtórzę. Kupowanie rzeczy tego typu na ALLEGRO (z całym szacunkiem dla niego), to nabywanie kota w worku. Tutaj chodzi o Wasze bezpieczeństwo!!!! Dochodzi fala, prądy wody, zmiana warunków atmosferycznych, nagły wiatr od lądu i możecie znaleźć się w miejscu, z którgo trudno będzie wrócić. Kupowanie w cudzysłowiu chińszczyzny, to nieporozumienie. Ona może być dobra do 15-20m od brzegu. Taka jest moja opinia. Ktoś inny może powiedzieć, że moje wypociny, to asekuranctwo. Lecz ja wolę pozostać przy swoim.
Gwałtowny powiew wiatru w zeszłyum roku spowodował, że znajomy o mało nie odpalał motorówki, aby ściągnąć syna, szybko oddalającego się od brzegu. Jeden, kilkuminutowy powiew wiatru przy wodzie około 17 C. W Chorwacji. Był wiatr dwa dni od lądu i woda oziębiła się o 8 stopni C. Samo życie.

FUX
jachupda
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jachupda » 23.06.2006 22:51

FUX napisał(a):Nie chcę Cię wsadzić na minę!!!!! Poszukaj na swoim terenie (podkarpacie, to bardzo pojemne słowo) jakiegoś sklepu specjalistycznego (żeglarskiego), gdzie taki sprzęt będziesz mógł dotknąć, zobaczyć. Powtórzę. Kupowanie rzeczy tego typu na ALLEGRO (z całym szacunkiem dla niego), to nabywanie kota w worku. Tutaj chodzi o Wasze bezpieczeństwo!!!! Dochodzi fala, prądy wody, zmiana warunków atmosferycznych, nagły wiatr od lądu i możecie znaleźć się w miejscu, z którgo trudno będzie wrócić. Kupowanie w cudzysłowiu chińszczyzny, to nieporozumienie. Ona może być dobra do 15-20m od brzegu. Taka jest moja opinia. Ktoś inny może powiedzieć, że moje wypociny, to asekuranctwo. Lecz ja wolę pozostać przy swoim.
Gwałtowny powiew wiatru w zeszłyum roku spowodował, że znajomy o mało nie odpalał motorówki, aby ściągnąć syna, szybko oddalającego się od brzegu. Jeden, kilkuminutowy powiew wiatru przy wodzie około 17 C. W Chorwacji. Był wiatr dwa dni od lądu i woda oziębiła się o 8 stopni C. Samo życie.

FUX

Troche sobie zegluje i powiem CI ze jak ktos do wody nie ma szacunku najczesciej konczy sie to dosc nieprzyjemnie. Masz duzo racji w tym co piszesz.

pozdrawiam
Jachu
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone