Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na cudzy paszport

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomtot
Croentuzjasta
Na cudzy paszport

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 13.08.2005 16:14

Może to temat nie na miejscu ale za tydzień jedziemy do cro, wszystko zarezerwowane. a żona ma nieważny paszport. Podobna do siostry bardzo i ten sam wiek . Bardzo sprawdzają na granicy ? Prosze odpiszcie
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.08.2005 17:02

tomtot napisał(a): Bardzo sprawdzają na granicy ? Prosze odpiszcie

Sprawdzają tak jak wszedzie ale jeżeli trafisz na właściwe sprawdzanie to co ??????????????

Dziwię się ludziom którzy na takie manewry się decydują.

Żona bierze dowód osobisty i powinno być po kłopocie.

Przepaszam za pytanie:
jaką będziesz miał minę jeżeli was skontrolują i nie wpuszcza do Chorwacji ??????
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 13.08.2005 17:13

A zdowodem to pewne ?
Wyczytałem że od 1.8.2004 można wjeżdżać do Chorwacji na dowód. Zona ma stary ale nie zniszczony, jak myślisz może wjechać ?
malagosa
Odkrywca
nieaktualne zdjecie

Nieprzeczytany postnapisał(a) malagosa » 13.08.2005 17:15

Mysle ze można zaryzykowac. Sprawdzają jak wszedzie... ;)
Ale paszport musi być, wkoncu przekraczana jest granica UE.

A z tymi zdjeciami jest roznie.. ja mam w paszporcie stare zdjecie z ciemnymi włosami i grzywką a teraz wygladam zupełnie inaczej.. Nie czepiali sie nigdy.
mpi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpi » 13.08.2005 18:24

a ubezpieczenie wykupisz na siostrę czy na zonę? jesli na żonę to jak wystawią Cie rachunek w razie czego? a jeśli na siostrę to co będzie jak ubezpieczyciel się pokapuje? owszem to są skrajne wypadki ale.... mogą się zdarzyć

poza tym jesli na dowod przekroczysz granicę to jest to podobno niezgodne z prawem polskim, jesl coś Ci się stanie i należałoby potwierdzić twoje polskie obywatelstwo przez ambasadę to kto wie czy nie zostaniesz za to ukarany?
yukon
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yukon » 13.08.2005 18:44

Moja siostra miała dokładnie ten sam problem, również chciała jechać na moim paszporcie, ale sprawdziłyśmy i można wyrobić paszport w przyśpieszonym tempie. Mieszkamy w Gliwicach więc poszłyśmy do naszego biura paszportowego tam nas poinformowali że musimy udać się do Katowic. Problem się rozwiązał wystarczyło kupić jakiś dodatkowy znaczek i za trzy dni nawy paszport był do odbioru. :D
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 13.08.2005 20:26

niech jedzie na dowód, ludzie - ile razy można wałkować ten sam temat?!?!?!
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.08.2005 20:30

tomtot napisał(a):A zdowodem to pewne ?
Wyczytałem że od 1.8.2004 można wjeżdżać do Chorwacji na dowód. Zona ma stary ale nie zniszczony, jak myślisz może wjechać ?

Proszę bez urazy.

Jeżeli na forum szukasz pewności to jestem mocno zdziwiony.

Na forum mozna szukać podpowiedzi, kierunkowskazu, sugesti ale nigdy pewności.
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 13.08.2005 21:39

No nie wierzę! Temat nie na miejscu i pytanie nie na miejscu!
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 13.08.2005 22:49

jak nie na miejscu w innym forum dałem ten sam temat bi nie ma odpowiedzi a tu jest 8 . i co ?
IgnisDriver
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) IgnisDriver » 15.08.2005 06:38

tomtot napisał(a):jak nie na miejscu w innym forum dałem ten sam temat bi nie ma odpowiedzi a tu jest 8 . i co ?

opanuj się! wyjazd na cudzy paszport to przestępstwo a w najlepszym razie to oszustwo! Niech jedzie na D.O. i po temacie... Jak ludzie sobie komplikują zycie a potem płaczą że Chorwaci nieuprzejmi i za kratki wsadzają "dobrych ludzi" a nie bandytów... Zapytaj jeszcze czy mozna jechać bez dowodu rejestracyjnego - jasne że można... Pytanie tylko jak daleko zajedziesz i co w przypadku kontroli...
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 15.08.2005 07:43

Ci ktorzy pisza ze mozna zaryzykowac wprowadzaja cie w blad !!!!!!!!!!!. Posiadanie jest przestepstwem , nie mowiac o przekraczaniu granicy!!!!!!!!
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 15.08.2005 09:09

ok dzięki, pojedzie na dowód. Ale nie chcę myśleć co będzie jak jej nie wpuszczą bo jedziemy na trzy rodziny.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone