maciek127 napisał(a):ale jak wyjade z polski około godziny 17 to przez te wegry w nocy dam rade czy sie zgubie
Ja jezdze zawsze kolo 0-2 w nocy - zero problemów.Andrzej_Krak napisał(a):maciek127 napisał(a):ale jak wyjade z polski około godziny 17 to przez te wegry w nocy dam rade czy sie zgubie
Wg mnie nie powinieneś mieć problemów. Węgrzy mają dość dobrze oznakowane drogi.
Powodzenia.
Skoll napisał(a):Witam
Wybieram się za 3 tygodnie do Chorwacji i Czarnogóry i właśnie zastanawiam się nad wyborem trasy. Będę jechał z Rzeszowa. Powiedzcie czy trasa przez Barwinek, Kosice, Miskolc, a potem M3, Budapeszt, M7 to dobry czy zły wybór?
Będę jechał pierwszy raz.
Inny problem: czy jadąc starym dieslem (Misio Galant 1.8TD z 1990) ze starym (nieskładanym) hakiem z tyłu mogę mieć gdzieś problemy?
I jeszcze jedno: czy jechaliście kiedyś na tymczasowym dowodzie rejestracyjnym? Na 100% nie zdążą mi wydać normalnego...
Pozdrawiam
Skoll
Skoll napisał(a):Witam
Wybieram się za 3 tygodnie do Chorwacji i Czarnogóry i właśnie zastanawiam się nad wyborem trasy. Będę jechał z Rzeszowa. Powiedzcie czy trasa przez Barwinek, Kosice, Miskolc, a potem M3, Budapeszt, M7 to dobry czy zły wybór?
Będę jechał pierwszy raz.
Inny problem: czy jadąc starym dieslem (Misio Galant 1.8TD z 1990) ze starym (nieskładanym) hakiem z tyłu mogę mieć gdzieś problemy?
I jeszcze jedno: czy jechaliście kiedyś na tymczasowym dowodzie rejestracyjnym? Na 100% nie zdążą mi wydać normalnego...
Pozdrawiam
Skoll
AndrewNH napisał(a):Witam Wszystkich. Jade w ciemno pod namioty autkiem na Chorwacje w okolice Zadaru. Jade z Krakowa. Czy trasa przez Chyzne - Banska Bystrzyca - Sahy - Budapeszt - Zagrzeb wydaje sie najlepsza?? Jest mozliwosc niejechania przez platne autostrady na Slowacji i Wegrzech (czyli nie wykupywania winietki)?? oczywsice jadac ta trasa ktora podalem.
Skoll napisał(a):Inny problem: czy jadąc starym dieslem (Misio Galant 1.8TD z 1990) ze starym (nieskładanym) hakiem z tyłu mogę mieć gdzieś problemy?
to ja ewa napisał(a):Jechałam trasa Zwardoń,żylina,Bratysława,Mosonmagyarovar.Szombathely,Zalaegerszeg,Nagykanizsa,Letenye,a potem HR.Słowenia ominięta,bo po co dodatkowe przestoje(byc może)?Przez Węgry najpierw ichnia droga nr 86,w Kormend odbicie na drogę nr76,potem 74.Droga luźna,łatwa i przyjemna.
Trzy razy jechalismy ta trasą-zawsze było ok.Na terenie zabudowanym TRZEBA jechac zgodnie z przepisami.A że w nocy jedziesz?Noi chyba zaden problem-pilnuj tylko numerów dróg.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi