Re: SZUKAM podkładu muzycznego do zdjęć
napisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2010 15:25
Bodzioch Marek napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Bodzioch Marek napisał(a):podepnę się jesłi można: szukam jakiegoś podkładu do prezentacji zdjęć, ważne by było fajne i bez praw autorskich
Doprecyzuj, co to ma być? Jaki region? Na ludowo czy współcześnie? Jaki charakter?
Pozdrawiam
coś ogólnie chorwackiego do zdjęć w zeszłego maja
(do wczoraj nie miałem czasu by je choć otworzyć, a co dopiero coś z nimi zrobić). Fajnie by było gdyby znaleźć coś z ballady rockowej z dodatkiem nuty ludowej;) lecz tak na prawdę za coś spokojnego ludowego charakterystycznego dla CRO (region nie tak ważny, choć siedzieliśmy w Podgorze) i nie chronionego prawami będę bardzo wdzięczny. Szukałem trochę w necie ale to nie takie proste. Poza tym samo ściągnięcie to jeszcze dodatkowo jakis problem:(
Nie ma: "ogólnochorwackie" (nie licząc hymnu państwowego
, i muzyki pop, rock itp.).. Zbyt silna regionalizacja...
Mówisz Podgora... zatem "oczywista oczywistość".. klapy, ale nie te badziewne, co odwalają komerchę z kibortami jak na weselu...tylko te śpiewające w tradycyjny sposób a capella lub z akompaniamentem gitary akustycznej.. polecam klapę Cambi ... ich "najlepsze numery" (sve najbolje) możesz zassać nawet z rapida. Co do praw.. no cóż... nie wymagaj zbyt wiele... musiał byś się zasadzić na ulicy z dyktafonem.. wszystko, co nagrane i wydane teoretycznie jest chronione...
Polecam też bardzo fajny utwór: Dođi na morski greben (frywolny, ale bardzo "w charakterze").
A rockowo z folk nutą to grupa Cinkuši (z tym, że "bawią się" przede wszystkim folklorem obszaru kajkawszczyzny, czyli raczej Zagorja, ale nie tylko; przekop, może coś Ci podpasuje).
"Faikuśne" są zadarskie grupy Sexymotherfuckers i Postolar Tripper,a i splitska TBF... to tak na teraz, co pierwsze przychodzi mi do głowy...
Pozdrawiam