Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 09.03.2009 18:29

Odświeżam wątek :mrgreen: bo właśnie dostałam w swoje pazury płytki z 14 HRF-u :hearts: Prezent z zaprzyjaźnionego forum :mrgreen: Na pewno każdy coś dla siebie znajdzie 8) Miodzio :hearts:

14 Hrvatski Radijski Festival

"S najavama" :mrgreen: ale myślę że nikomu to nie będzie przeszkadzało :mrgreen: To też ma swój urok :hearts:

Uživajte :!:
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 12.03.2009 23:58

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2009 00:14

kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 13.03.2009 00:31

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.03.2009 01:17

Honey
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Honey » 15.03.2009 15:10

Troszkę mam opóźnienie bo piosenka była nagrywana na Święta Bożego Narodzenia, a że wcześniej nie miałam czasu to daję link teraz (lepiej później niż wcale), ale .... muszę Wam to pokazac ;p

18 TI JE GODINA TEK :D
Borówa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borówa » 15.03.2009 17:36

Czy mógłby mi ktoś podesłać link do piosenki Tutti frutti - Nasloni glavu na moje rame z tym , że nie na You tube
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 15.03.2009 18:16

Borówa napisał(a):Czy mógłby mi ktoś podesłać link do piosenki Tutti frutti - Nasloni glavu na moje rame z tym , że nie na You tube

prosze, stad mozna pobrac http://www.filestube.com/70b7fffa5f9aa94a03e9/go.html
Borówa
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borówa » 15.03.2009 19:11

:smo: Wielkie dzięki :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2009 20:00

Ja też skorzystałem z linku :lol: ładna piosenka :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.03.2009 22:43

AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 15.03.2009 23:59

Myślę,że w dobrym miejscu zadam to pytanie i mam nadzieję na pomoc,nie ukrywam :) Ja niezbyt dobrze znam muzykę chorwacką, podsłuchuję troszkę tego, co tu znajdę.Co radzicie jako podkład muzyczny podczas zwiedzania wystawy o Chorwacji-czy tylko muzyka instrumentalna czy niekoniecznie.Kogo polecacie? Wystawa organizowana przez uczniów ma przedstawiać Cro nie tylko jako cel turystycznych wypraw,będzie więc trochę o kulturze,historii,kuchni itp.
Z góry dziękuję za podpowiedzi i sugestie
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.03.2009 00:06

AnetaA napisał(a):Myślę,że w dobrym miejscu zadam to pytanie i mam nadzieję na pomoc,nie ukrywam :) Ja niezbyt dobrze znam muzykę chorwacką, podsłuchuję troszkę tego, co tu znajdę.Co radzicie jako podkład muzyczny podczas zwiedzania wystawy o Chorwacji-czy tylko muzyka instrumentalna czy niekoniecznie.Kogo polecacie? Wystawa organizowana przez uczniów ma przedstawiać Cro nie tylko jako cel turystycznych wypraw,będzie więc trochę o kulturze,historii,kuchni itp.

Nikt tak pięknie nie śpiewa o Chorwacji (a szczególnie o Dalmacji) i morzu jak np.
Klapa Intrade i Tomislav Bralic :lol:

Samo more nosin ja u dusi
Ostatnio edytowano 16.03.2009 00:26 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 3 razy
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.03.2009 00:07

Janusz Bajcer napisał(a):Nikt tak pięknie nie śpiewa o Chorwacji i morzu jak np. Klapa Intrade i Tomislav Bralic :lol:

Po pierwsze, kwestia gustu, a po drugie i ważniejsze to chyba średnio komponowałoby się np. ze slawońskim kulenem...

AnetaA napisał(a):Myślę,że w dobrym miejscu zadam to pytanie i mam nadzieję na pomoc,nie ukrywam :) Ja niezbyt dobrze znam muzykę chorwacką, podsłuchuję troszkę tego, co tu znajdę.Co radzicie jako podkład muzyczny podczas zwiedzania wystawy o Chorwacji-czy tylko muzyka instrumentalna czy niekoniecznie.Kogo polecacie? Wystawa organizowana przez uczniów ma przedstawiać Cro nie tylko jako cel turystycznych wypraw,będzie więc trochę o kulturze,historii,kuchni itp.

Chorwacja to "małe ojczyzny" różniące się od siebie baaaardzo (pod każdym względem); silna regionalizacja...
Niełatwo znaleźć podkład muzyczny, który będzie pasował do Chorwacji "w sensie ogólnym"....
Chyba, że podasz nam więcej szczegółów (może konkretne regiony, których "wystawa" dotyczny?..)

Pozdrawiam
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 16.03.2009 00:47

To tak krótko się postaram-mamy w szkole kierunki hotelarskie i to głownie z myślą o nich rozpoczynamy cykliczny projekt chyba pod nazwą "Podróże małe i duże" i jako pierwsza pod lupę brana jest Chorwacja,na razie wszystko się krystalizuje,ale mniej więcej wygląda to tak-wstęp z filmem i ogólnymi informacjami nt Cro do wszystkich ze sceny,oczywiście niezbyt szczegółowo i długo,a później stacje, stoiska czy jak to tam nazwać już ze szczegółowymi informacjami-najprawdopodobniej podział na regiony i co stacja to region.Regiony opracują grupy uczniów i to oni będą prezentować swoje mini-wystawy.Do regionów jeszcze na pewno kuchnia,tradycje. Może Wam coś jeszcze przyjdzie do głowy? Oczywiście szkoła kasy na to nie ma,więc dość skromnie,jeśli chodzi o jakieś dodatkowe elementy wystroju-to co zdołamy sami zrobić,bo na pewno fajnie by było pokazać stroje,koronki,przygotować smakołyki kuchni chorwackiej.Pożyjemy,zobaczymy,co wyjdzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone