Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mesecina
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mesecina » 15.01.2009 17:00

Dzięki za odpowiedź. Tego właśnie słucham najdłużej. :) Ale jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, to czekam, takie powiedzmy ichnie Anty-Radio... ;-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2009 17:05

Mesecina napisał(a):..... Ale jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, to czekam, takie powiedzmy ichnie Anty-Radio... ;-)

Poszukaj na tej stronie
Masz tam 71 stacji radiowych w Chorwacji.
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 15.01.2009 21:55

przepiekne :*

Daleka Obala - Noć je prekrasna

Daleka Obala - Kurve

Daleka Obala - Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj

..ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj - mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj..

i na koniec trzy chorwackie *perelki*

Miroslav Škoro - Ne dirajte mi ravnicu

Prljavo Kazalište - Lupi petama

Neno Belan - Dotakni me usnama

Pozdrawiam cieplo
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 16.01.2009 02:14

Dla tych ktorzy jeszcze nie widzieli i nie slyszeli.. :) (moja ulubiona)

MPT - Bojna Čavoglave
marcin1234
Plażowicz
Gorąca prośba

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1234 » 16.01.2009 10:39

A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: Gorąca prośba

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 16.01.2009 10:43

marcin1234 napisał(a):A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

A może NADALINA?
Pozdrawiam
marcin1234
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin1234 » 16.01.2009 12:03

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
marcin1234 napisał(a):A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

A może NADALINA?
Pozdrawiam

Też piękne ale jednak nie to. Wielkie dzięki za zainteresowanie.
kiana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiana » 16.01.2009 16:18

moze chodzilo o Mandoline?

--> Maršan - Jedna ce mandolina

lub -> Pismom te ljubi milijun mandolina

:)
Plava
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plava » 16.01.2009 17:25

Mesecina daj znać ,jak już będziesz coś wiedział o nowej płycie Gorana Bregovića.Czekam z niecierpliwością :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 23.01.2009 18:22

drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 26.01.2009 06:29

Uprzejmie Wam donoszę że na yucafe można już posłuchać najnowszego <jak to dziwnie brzmi :( > albumu Tośka "The hardest thing" . To już naprawdę ostatni ...
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 29.01.2009 07:44

Oto stare ludowe piosenki, w nowoczesny uk³ad:

Kad procvatu jabuke -
http://www.youtube.com/watch?v=GMkO8Pseq9E
Biker_HR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Biker_HR » 29.01.2009 07:54

Monikă
Autostopowicz
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monikă » 06.02.2009 21:08

byłam w chorwacjii jakiś czas temu i był taki kawałek że w refrenie śpiewał cos w style "...graniceee..." mam kawałek melodii na kompie(nagrałam kawałek na dyktafon z radia) ale to kawałke melodii i nie wiem jak go tuy wrzucić żeby to pomogło poznać jak ktoś zna.. wiecie jak to zrobić?albo może ktoś kojarzy? [/url]
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 06.02.2009 22:56

kiana napisał(a):przepiekne :*

Daleka Obala - Noć je prekrasna

Daleka Obala - Kurve

Daleka Obala - Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj

..ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj - mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj..

i na koniec trzy chorwackie *perelki*

Miroslav Škoro - Ne dirajte mi ravnicu

Prljavo Kazalište - Lupi petama

Neno Belan - Dotakni me usnama

Pozdrawiam cieplo

quśfa ....
rozkleiłem się przy tych kawałkach...
skojarzenia, być może przypadkowe zawiodły mnie myślowo do końca lat 60-tych gdy ucząc się do matury w poniedziałkowe wieczory włączałem na tranzystorze jakąś stację z Jugosławii...
ot łezka...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 41
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone