Mesecina napisał(a):..... Ale jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje, to czekam, takie powiedzmy ichnie Anty-Radio...
marcin1234 napisał(a):A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):marcin1234 napisał(a):A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
A może NADALINA?
Pozdrawiam
marcin1234 napisał(a):A ja mam prośbę o pomoc w dotarciu do utworu który słyszałem podczas rejsu z Makarskiej na Brać i Hvar. Powtarzało się tam słowo "Masalina lub Madalina (coś w tym stylu). Jest to utwór raczej ludowy i bardzo znany wsród ludności Chorwackiej bo ile razy go puszczali, a szedł co najmniej kilka razy, to Chorwaci się ożywiali i głośno śpiewali. Wiem że to trochę mało informacji ale goraco wierze że się uda do niego dotrzeć. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
kiana napisał(a):przepiekne :*
Daleka Obala - Noć je prekrasna
Daleka Obala - Kurve
Daleka Obala - Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj
..ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj - mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj..
i na koniec trzy chorwackie *perelki*
Miroslav Škoro - Ne dirajte mi ravnicu
Prljavo Kazalište - Lupi petama
Neno Belan - Dotakni me usnama
Pozdrawiam cieplo