Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Muzyka chorwacka

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 09.08.2008 11:44

śpiwał to mężczyzna ale czy o był zespół to nie mam pojęcia. taka spokojna ta piosenka jest...
prezio1988
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) prezio1988 » 11.08.2008 23:59

Witam wszystkich , poszukuje Chorwackiej strony z karaoke bądź innymi podkładami muzcycznymi - midi , mp3 . Chętnie bym sobie pośpiewał chorwackie piosenki :D
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 12.08.2008 13:13

a czy ktoś kojarzy kawałek chodzący często tego lata w chorwackim radio gdzie refren był " luba ma..." (może : ljuba ma...) śpiewany przez mężczyznę chyba starszego wiekiem. piosenka w typie dalmatyńskiej ballady.. nie mogę nigdzie znaleść w necie tego. posunąłem sie do tego ze wyjeżdzając z cro zaśpiewałem refren kelnerowi w knajpie ale nie umiał mi powiedziać kto to spiewa. może dlatego ze takie beztalencie muzyczne ze mnie a może dlatego ze to już slawonia była nie dalmacja..
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 12.08.2008 14:03

prezio1988 napisał(a):Witam wszystkich , poszukuje Chorwackiej strony z karaoke bądź innymi podkładami muzcycznymi - midi , mp3 . Chętnie bym sobie pośpiewał chorwackie piosenki :D

http://www.zaspiewaj.com/piosenki:Olive ... jevic,5399
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 12.08.2008 17:10

moje poszukiwania jeszcze nie zakończyły sie sukcesem ale tym odkryciem koniecznie musze sie podzielić:

ależ kawałek !!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.08.2008 21:11

Kontrowersyjna Severina :? Dla mnie super :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.08.2008 21:44

Brawa dla Severiny za odwagę - :D Jak tak dalej pójdzie , to zmieni wkrótce obywatelstwo :wink:
lord
Autostopowicz
muzyka chorwacka

Nieprzeczytany postnapisał(a) lord » 29.08.2008 17:27

przeboje z chorwacji

jest mi niezmiernie miło, że odkryłem to forum i już jestem w gronie croentuzjastów, jestem tu po raz pierwszy i nie wiem czy odpowiadam jego wymaganiom

Kocham muzykę chorwacką za to że jest lekka łatwa i przyjemna, kiedyś przeboje chorwackie były prezentowane na antenie PR ale teraz ten gatunek muzyki zginął pod naporem tego co nie wiadomo jak to nazwać (szarpanie drutów, wycie kotów). A człowiek potrzebuje tego co piękne, romantyczne, nastrojowe. Muzyki chorwackiej słucham od dawna w różnych rozgłośniach radiowych (zaczęło sie od Terezy Kesovijii Trubadurów z Dubrownika), od kiedy mam internet słucham "narodni radio" . Jest mi niezmiernie miło,że tylu forumowiczów słucha też tej muzyki. Od tej chwili lektura forum będzie moją stałą lekturą. Poza muzyka chętnie wirtualnie "popodróżuję" po Chorwacji. Chciałbym tam być, bo jeszcze nie byłem, może przy czyjeś pomocy kto tam juz był będzie mi dane zobaczyć miejsca piękne z pięknych i być na żywo na jakimś koncercie, któregoś z moich ulubionych wykonawców. Mam trochę płyt cd (preferuję męskie głosy) kupionych przez internet w firmie fonograficznej crorec w Zagrzebiu
słuchając narodni radio (niestety z przerwami gdyż mam ten tańszy internet) chodzi za mną często nadawana w tej rozgłośni piękna piosenka w ciepłym męskim wykonaniu, powolna, niestety nie załapałem wykonawcy. Nie znam chorwackiego ale mogę przytoczyć fragment tej piosenki chyba w refrenie (przepraszam za błędy językowe i stylistyczne) "jedan zivot malo je za mene i za tebe" itd.
gdyby ktoś wpadł na trop wykonawcy będę niezmiernie wdzięczny.
Gdyby ktoś zainteresowany moim zbiorem płyt chętnie przytoczę, nie wiem czy można przegrywać.
Może tyle na dzisiaj jak na pierwszy raz, pozdrawiam wszystkich croentuzjastów, do następnego spotkania na forum
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2008 17:37

Witaj Lord - tu masz piosenkę - czy to ta, którą słyszałeś :?:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.08.2008 17:48

Witam :) Lord ;)) napisz do mnie na gg ;) jak możesz:) powymieniamy sie kawałkami ;) może ja czegoś ;) nie mam:):) , może ty hehe :) :D Pozdrav

mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.08.2008 17:50

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj Lord - tu masz piosenkę - czy to ta, którą słyszałeś :?:

na pewno Wujku :)) , piękna jest :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.08.2008 17:51

prva liga - da sam tebe sreo ranije

też piękne :) pozdrav Adas :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 29.08.2008 17:55

Wujek a jak ci podchodzi

Leteci Odred , ja bardzo lubię :)

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2008 18:28

Pochodzi :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 29.08.2008 21:33

coś dla chłopców

Obrazek

coś dla dziewczynek

Obrazek

coś dla chrześniaka

Obrazek

a jak dla mnie? hmm... może ukłon w stronę Adasia :wink:

Obrazek

ps. chyba Ty szybciej mnie zarazisz niż ja Ciebie 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Muzyka chorwacka - strona 36
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone